Buikspierbank kopen? Dit zijn de beste van 2024 + Tips

Wil jij een strakke sixpack krijgen? En ben je bereid om daar het nodige voor te doen? Dan heb je eigenlijk nog maar één ding nodig: de beste buikspierbank.

Met een dergelijke bank – een vrij simpel product eigenlijk – kun je jouw buikspieren op de perfecte manier trainen!

Maar, wat is een buikspierbank precies? Waarom zou je voor de aanschaf van een buikspierbank kiezen? En wat zijn de beste buikspierbanken van dit moment?

Op deze drie vragen ga je in dít artikel een antwoord vinden!

Wat is een buikspierbank precies?

Een buikspierbank is een schuin naar beneden aflopend bankje. Het is voorzien van 2 beenrollen die jouw scheenbenen beschermen bij het doen van sit-ups.

Een buikspier bank, ook wel een sit-up bank genoemd, stelt je in staat om sit-ups uit te voeren. Deze sit-ups hoef je niet meer op de grond uit te voeren, maar kun je comfortabel op dit bankje uitvoeren.

Daarbij kun je het buikspierbankje vaak ook nog naar wens instellen, waardoor je de sit-ups altijd op de gewenste manier uitvoert!

Wat zijn de voordelen van een buikspieren bankje?

Wil jij buikspier oefeningen uit gaan voeren? Dan kun je eigenlijk niet om een buikspierbankje heen. Met dank aan zo’n bankje geniet je van de nodige voordelen:

 • Het is comfortabel: het ligt immers met jouw rug een stuk lekkerder op een bankje dan op een harde vloer.
 • Je behoudt de controle: een buikspierbank heeft een optimale vormgeving, waardoor je de optimale controle over jouw lichaam en buik(spieren) houdt. Bovendien kun je uit verschillende buikspierbank oefeningen kiezen; je kunt het bankje immers naar wens vertellen.
 • Je kunt ‘m makkelijk opbergen: op de momenten dat je het bankje niet gebruikt, kun je ‘m relatief makkelijk opbergen. Zo is het bij veel varianten mogelijk om ‘m volledig in te klappen.

Spreken deze voordelen jou wel aan? Dan is het advies om op zoek te gaan naar de beste buikspierbank. Dáár helpen wij je graag een handje bij.

Recent hebben wij veel buikspierbanken uit mogen testen, waarna wij onze persoonlijke top 4 samen hebben kunnen stellen. Over deze vier beste buikspierbanken vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Beste buikspierbankjes om te kopen

Hieronder vergelijk je de beste buikspierbanken van de markt. Deze komen stuk voor stuk als beste uit de test op basis van de belangrijkste eigenschappen.

1. Tunturi AB20 Buikspierbank

tunturi-buikspierbank

Er kan er maar één de beste zijn: dat is ook het geval bij het aanbod van buikspierbanken. Op basis van onze test kunnen wij in ieder geval stellen dat deze Tunturi AB20 bank de beste buikspierbank van dit moment is.

Dit is onder meer te danken aan de vormgeving van de bank. De bank is relatief compact uitgevoerd, is makkelijk op te bergen en is bijzonder stabiel. Doordat de bank zo stabiel is, kun je alle buikspier oefeningen op een aangename wijze uitvoeren. Hierbij is het ook een groot voordeel dat je de hoek van de bank geheel naar wens in kunt stellen.

Verder is het ook ideaal dan Tunturi voor de plaatsing van beenrollen gekozen heeft. Je kunt jouw benen op deze rollen leggen, waardoor je de optimale controle behoudt. Nadat je met veel plezier jouw buikspieren getraind hebt, berg je dit bankje dus weer makkelijk op. Geweldig!

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven en makkelijk op te bergen
 • De hoek van de bank is naar wens verstelbaar
 • Stevig en slim ontworpen
 • Inclusief beenrollen voor optimale controle

👎 Nadelen:

 • Het is niet de goedkoopste buikspierbank

2. Rock Gym 6-in-1 fitnessbank Buikspiertrainer Coretrainer

rock_gym_abs_bankje

Wil jij graag jouw buikspieren trainen? Maar, zou je af en toe ook andere spiergroepen willen trainen? Dan komt deze 6 in 1 fitnessbank van het merk Rock Gym maar al te goed van pas. Met deze bank ben je in staat om allerlei lichaamsgroepen te trainen:

 • Benen: met dank aan de drie instelbare beenliften kun je onder meer jouw dijen, kuiten en billen trainen
 • Armen: met dank aan de weerstandsbanden kun je ook jouw armen trainen.
 • Buikspieren: door de slimme vormgeving is het óók mogelijk om jouw buikspieren te trainen.

Als je jouw buikspieren wilt trainen, heb je daar bij deze fitnessbank meerdere mogelijkheden voor. Dít is vooral te danken aan de verstelbare rugleuning. Doordat je de rugleuning kunt verstellen, train je jouw buikspieren op meerdere manieren.

Sowieso is het trainen met deze fitnessbank erg aangenaam. Je klapt de buikspierbank namelijk makkelijk in en uit, waardoor het bankje nooit teveel ruimte in beslag neemt. Verder is de kwaliteit dik in orde en geniet je van het nodige comfort. Ondertussen kun je ook nog eens meerdere lichaamsgroepen trainen!

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor meerdere spiergroepen
 • Ideaal voor de buikspieren
 • Rugleuning is geheel naar wens te verstellen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Deze buikspierbank is niet ideaal voor grotere mensen

3. Best Fitness BFAB20 – AB MANTIS

buikspierbank_best_fitness

Wil jij de beschikking over een echt goede buikspierbank hebben? En vind je het niet al te erg om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dan is deze Best Fitness BFAB20 fitnessbank interessant voor je. Met deze buikspierbank kun je op meerdere manieren jouw buikspieren trainen.

Deze veelzijdig is volledig te danken aan het slimme ontwerp van de bank. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze bank bijvoorbeeld twee hendels aan de bovenzijde. Met dank aan deze hendels kun je jouw buikspieren op een hele fijne manier trainen. Bijkomend voordeel is dat je echt alle buikspieren kunt trainen; van de bovenste buikspieren tot aan de onderste buikspieren.

Ook is het ideaal dat je de zitpositie op tal van manieren in kunt stellen. Verder vinden wij dat het zitvlak lekker comfortabel is én slijtvast is. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je echt jarenlang van de beste buikspierbank kunt genieten. Ben je eenmaal klaar met het trainen van jouw buikspieren? Dan kun je deze bank ook nog eens makkelijk inklappen; het opbergen gaat daardoor pots een stuk makkelijker.

👍 Voordelen:

 • Met deze buikspierbank train je echt alle buikspieren
 • Ideale zitpositie (verstelbaar en comfortabel)
 • Je kunt deze buikspierbank makkelijk opbergen
 • Prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Dit is een vrij dure buikspierbank

4. GymForm Ab Celerate – Buikspierbank High Tech

gymform_abs_bench

Deze lijst met beste buikspierbanken sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze opvallende fitnessbank voor de buikspieren van het merk Gymform. Waarom deze bank zo opvallend is? Dat heeft met name met de rugleuning en de kleurstelling te maken.

Zoals je op de foto kunt zien, bestaat de rugleuning uit meerdere rollen. Met dank aan deze rollen komt de focus echt op jouw buikspieren te liggen. Juist dáárdoor ben je in staat om jouw buikspieren snel en efficiënt te trainen.

Bijkomend voordeel: met deze buikspierbank train je ook andere spiergroepen. Onder meer jouw billen, armen, borst en benen kun je óók met deze beste buikspierbank trainen. Wat wens je nog meer?

👍 Voordelen:

 • Tijdens het trainen bepaal je zelf de weerstand
 • Ideale rugleuning
 • Gewichtslimiet van maar liefst 150 kilogram
 • Geschikt voor meerdere spiergroepen

👎 Nadelen:

 • Gebruik van een fitnessmat onder de bank is eigenlijk noodzakelijk

Buikspierbank kopen: aandachtspunten

Wil jij de beste buikspierbank kopen? Wat ons betreft kies je dan het beste voor één van bovengenoemde varianten. Om tussen deze varianten de juiste keuze te kunnen maken, moet je jezelf enkele vragen stellen:

 • Welke spiergroepen wil je trainen? Koop je de beste buikspierbank uitsluitend voor jouw buikspieren? Of wil je ook andere spiergroepen met de bank kunnen trainen?
 • Wil je de bank naar eigen wens in kunnen stellen? De ervaring leert dat veel buikspierbanken verstelbaar zijn, maar dit geldt niet voor alle varianten. Let hier dan ook goed op.
 • Wil je de bank in kunnen klappen? De meeste buikspierbanken zijn inklapbaar, maar ook hierbij geldt dat dit niet voor alle varianten geldt. Ga in ieder geval goed na wat de afmetingen van de bank zijn; zowel ingeklapt als uitgeklapt.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De bovenstaande varianten laten duidelijk zien dat de prijskaartjes nogal uiteenlopen. Ga daarom voor jezelf goed na hoeveel geld je uit wilt geven aan de beste buikspierbank.

Meer voor de buikspieren

Mocht een buikspierbankje niets voor jou zijn, of mocht je meer materiaal zoeken om je buik mee te trainen, dan kun je ook kiezen voor een ander buikspierapparaat zoals een EMS trainer.

Plaats een reactie