Beste buikspiertrainer – Welke buiktrainer werkt echt? (ab trainers)

Wil jij een strakkere en sterkere buik ontwikkelen?

Een buikspiertrainer, ook wel buiktrainer, ab trainer of buikspierapparaat helpt jou hierbij.

Zo’n buikspiertoestel is een goede aanvulling op je oefeningen zonder fitnessapparatuur. De buiktrainers komen voor in verschillende varianten.

Zo heb je kleine trainingshulpjes voor thuis, maar ook grotere fitnessapparaten die je in sportscholen ziet.

Op deze pagina kom je erachter welke soorten ab trainers er zijn welke het beste past bij jouw trainingen. Kijk dus snel verder!

Verschillende soorten buikspiertrainers

Sterke buikspieren kweken was vandaag de dag nog nooit zo makkelijk. Natuurlijk zitten we tegenwoordig veel stil, wat vaak zorgt voor zwakkere buikspieren..

Maar.. daarentegen zijn er zoals zojuist gezegd dus wel veel verschillende buiktrainers, waarmee je jouw abs kunt trainen.

Dit kunnen kleine apparaten zijn zoals de welbekende buikspierwieltjes. Maar ook kan je hierbij denken aan buikspierbanken, kussentjes, elektrische buiktrainers en nog veel meer.

Buikspiertrainers zijn van alle tijden. Een strakke buik is namelijk al heel lang een schoonheidsideaal. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Hiervoor heb je niet alleen een laag vetvetpercentage nodig – zodat je buikspieren goed zichtbaar zijn – maar ook sterk ontwikkelde abs. Een buikspierapparaat helpt je daarbij.

Beste buikspierapparaat voor thuis

Wil jij thuis je buikspieren versterken en zichtbaar maken? Dan heb je natuurlijk een goede abs trainer nodig. Gelukkig heb je hierbij geen gebrek aan keus.

Een buikspier apparaat is er voor ieder budget en er is voor ieder wat wils. Bepaal dus wat voor buikspieroefeningen jou het leukst lijken en met welk apparaat je het beste overweg kan.

Hieronder vergelijk je de meest effectieve en beste buikspierapparatuur!

Elektrische buiktrainer – Buikspieren trainen zonder moeite

ems_buiktrainer_elektrisch

Wil jij niet heel veel moeite hoeven doen om je buikspieren harder, sterker en zichtbaarder te maken?

Dan is een buikspiertrainer die elektrische werkt waarschijnlijk het overwegen waard voor jou. Zo’n apparaat noemen we ook wel een EMS buikspiertrainer.

Het apparaat geeft elektrische schokjes aan je buikspieren. Dat klinkt misschien eng, maar dit is niet schadelijk.

Wat het wel doet, is dat het je spieren stimuleert en aan het werk zet. Je buikspieren zullen zich dus constant moeten aanspannen, zonder dat je dit echt merkt.

Het is een passieve vorm van je abs trainen en je hoeft dan ook geen oefeningen te doen. De EMS trainer doe je als een band om je buik heen en vervolgens kun jij achterover leunen.

Deze elektrische sixpack trainers worden al lang verkocht en hadden voor lange tijd een louche imago. Dit kwam vooral vanwege de Tell Sell reclames, die onrealistische resultaten beloofden.

Tegenwoordig zijn deze elektrische buikspierbanden dus terug van weggeweest en weer helemaal hot. En het mooiste; ze werken dus echt!
Ab Squat: Buik- en bilspiertrainer

ab_squat_sixpack_trainer

Natuurlijk zijn de meeste buiktrainers niet elektrisch. De Ab Squat is bijvoorbeeld weer een compleet ander soort apparaat.

Dit is een waar fitnessapparaat, waarvan je niet direct zou verwachten dat je je buik ermee traint.

Het is primair bedoelt om mee te squatten. Naast je buik train je dus ook je bovenbeenspieren én je bilspieren effectief.

Tijdens het squatten kun je de hendel aan de voorkant beethouden, zodat je je stabiliteit bewaard en daardoor maximaal gebruik maakt van de zwaartekracht.

Ook wordt de druk op je knieën hierdoor minder en kun jij je buik- en beenspieren veiliger trainen.

Doordat je je balans moet bewaren, wordt je buik en onderrug ook zeer effectief getraind.

Met de Ab Squat haal je dus een multifunctionele buiktrainer in huis, waarmee je een groot deel van je lichaam traint!
Het buikspierwiel, de gemakkelijke abs trainer

buikspierwiel-ab-roller

Deze buiktrainer zou je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Tegenwoordig ligt deze abs trainer namelijk wel in iedere gym.

Dit fitness hulpje werkt eigenlijk heel eenvoudig.. De basisoefening die je hiermee kan doen is de ab roll-out.

Hierbij zit je op je knieën en heb je het buikspierwiel met 2 handen vast. Vervolgens rol je naar voren, totdat je met je neus net niet de grond raakt. Daarna rol je weer terug naar de beginpositie.

Deze oefening is in het begin waarschijnlijk best lastig, maar naar mate je het meer doet, wordt het steeds gemakkelijker.

Ook kun je er nog veel meer soorten oefeningen mee doen.

Het ab wheel kost niet veel en is compact, en dus makkelijk mee te nemen. Ook is de trainer makkelijk in gebruik.
Ab mat / buikspierkussen – handig hulpmiddeltje

ab_mat_buikspierkussen

De klassieke fitnessmat waarop je jouw buikspieroefeningen uitvoert kennen we allemaal wel. Deze biedt je vooral bescherming aan je rug en je stuitje.

Maar we kennen ook nog de ab mat. Deze buikspiertrainer heeft weer een net wat ander doel.

Het is zo ontworpen dat je tijdens sit-ups en crunches jouw buikspieren zoveel als mogelijk isoleert.

Dat wilt zeggen dat je tijdens je oefeningen de kracht volledig uit je buik haalt, in plaats van dat je rug- en nekspieren ook meewerken.

Op deze manier train je niet alleen effectiever, maar ook veiliger.

Daarbovenop zorgt dit buikspierkussen ook nog eens voor wat extra comfort, wat natuurlijk nooit verkeerd is.
Ab Crunch – Innovatief apparaat

buikspier_apparaat_ab_crunch

De Ab Crunch is een bijzondere buikspiermachine, die nog redelijk nieuw is. Nog niet veel gebruikers hebben dit toestel ontdekt, maar het biedt een mooi vooruitzicht.

Dit apparaat zorgt ervoor dat je niet alleen je buikspieren met verzwaarde weerstand traint, maar dat je jouw buikspiertraining ook nog eens zo veilig en effectief mogelijk maakt.

Het bestaat uit een ab kussen, die we zojuist hierboven hebben besproken, en uit een verende rugsteun. Ook zitten er 2 weerstandsbanden bij.

Deze rugsteun en weerstandsbanden zorgen ervoor dat je jouw buik met wat meer weerstand traint en dus effectief sterker maakt.

Ook kan je nog veel meer spiergroepen trainen met dit apparaatje. Zo kun je ook je armen en benen ermee trainen.

In totaal kan je er volgens het boekje 21 verschillende oefeningen mee doen. Maar uit ervaring weten wij dat dit nog veel meer is.
Ab Celerate – buikspierbankje en sixpack trainer in 1

ab_celerate_fitnessapparaat_buikspieren

Ook dit is wederom een multifunctioneel sixpack apparaat. Deze buiktrainer is eigenlijk een buikspierbankje en een trainingsapparaat in 1.

De leuning van het bankje is verstelbaar en er zitten 2 weerstandsbanden aan. Je kunt er je hele lichaam mee trainen, maar het is vooral geschikt voor buikspieroefeningen.

De kussens op het bankje zijn extra zacht, zodat je comfortabel je abs kan aanpakken. De leuning kun je bijvoorbeeld schuin naar beneden instellen, zodat je sit-ups en crunches kunt doen.

Daarnaast kun je er uiteraard nog veel meer oefeningen mee doen. Zo kun je jouw abs vanuit iedere hoek trainen. Zowel je onderste, schuine én rechte buikspieren pak je aan!
Professionele ab crunch machines

sportschool_buikspierapparaat

Zoek je een buikspierapparaat zoals die ook in de sportscholen staan?

Met zo’n fitness buikspier apparaat kan je trainen met verzwaard gewicht. Vaak kun je het gewicht verzwaren middels een gewichtstapel of halterschijven.

Natuurlijk kan jij als thuissporter ook een dergelijk apparaat kopen. Je hebt ze namelijk in allerlei varianten, zo zijn er ook compactere. Er zijn zelfs ab crunch machines die specifiek ontworpen zijn om thuis te trainen.

Met deze toestellen hoef je niet veel herhalingen te maken. Omdat je zwaar traint, ben je minder tijd kwijt aan je trainingen en train je net zo effectief als in de sportschool!
Buikspieroefeningen met of zonder apparaat?

Je hebt – zoals je waarschijnlijk weet – niet per se een apparaat nodig om je buik te trainen.

Je kunt ook gewoon een matje op de grond neerleggen en daarop oefeningen doen.

Waarom zou je dan toch een buikspierenapparaat gebruiken?

Heel simpel, omdat je hiermee op een veilige manier gewicht toevoegt aan je oefeningen.

Natuurlijk kun je ook sit-ups doen met gewichten in je hand, maar vaak belast je hiermee onnodig je nek- en rugspieren, waardoor blessures en overbelasting kan ontstaan.

Ook zorgt een buikspier machine er vaak voor dat de buikspieren maximaal benut worden tijdens de oefening.

Natuurlijk kun je jouw abs prima trainen zonder toestel, maar we raden aan om altijd het gebruik van fitnessapparatuur te overwegen.

Een buikspieroefeningen apparaat voor thuis zorgt namelijk voor het beste resultaat.

Buikspierapparaat kopen

Als je de beslissing genomen hebt een buiktrainer te kopen, is dat een verstandig besluit. Sterke buikspieren verbeteren je houding, waardoor de kans op blessures minder wordt.

Ook ziet een strakke buik er mooi uit op het strand of aan het zwemband. Met een strak en gezond lichaam zit je meestal gewoon beter in je vel.

Maar waar koop je zo’n buikspiermachine? We zien regelmatige scherpe aanbiedingen voorbij komen van prijzenvechters, zoals de Lidl, Action of Aldi.

Vaak gaat het dan om elektrische buikspiertrainers van bedenkelijke kwaliteit. Dat is meestal dus alles behalve een aanrader.

Wil je de beste buiktrainer kopen? We raden aan om het aanbod hierboven te bekijken voor een betrouwbare én voordelige koop.

Wij hebben het zoekwerk namelijk al voor je uit handen genomen en selecteerden de beste buikspierapparaten die écht werken.

Waar op letten?

Bij het kopen van het beste fitnessapparaat voor je buikspieren zijn een aantal dingen belangrijk.

Naast de prijs en kwaliteit kijken we bijvoorbeeld goed naar de veiligheid van het trainingsmiddel.

Een elektrische buiktrainer moet bijvoorbeeld elektrische impulsen geven op de juiste frequentie. Een te hoge frequentie kan gevaarlijk zijn, terwijl een te lage frequentie niet efficiënt genoeg werkt.

Wat betreft andere buikspiertoestellen is een goede ondersteuning aan je nek belangrijk. Ook is het belangrijk dat het je (onder)rug spieren niet op een verkeerde manier belast.

Gelukkig wordt hier tegenwoordig steeds meer aandacht aan besteed door producenten.

Dat komt ook omdat er vandaag de dag steeds meer bekend is over veilig trainen.

Daarnaast heb je in een ideale wereld een buikspiertrainer die álle delen van je buik traint. Dus zowel de zijkant, onderkant en bovenkant van je buikspieren.

Met de beste machines train je veilig, verantwoord én effectief!

Hoe krijg ik een sixpack?

Natuurlijk schept een buikspiertrainer de ideale omstandigheden voor jou wat betreft training. Maar het trainen van een wasbordje vergt meer dan training alleen.

Dat is zeker het geval als je vetpercentage nog te hoog is. Als je vetpercentage te hoog is, worden je buikspieren namelijk niet zichtbaar.

Daarom is het belangrijk om goed op je voeding te letten en genoeg beweging te krijgen. Om je vetpercentage te verlagen kun je ook gebruik maken van cardioapparatuur voor vetverbranding.

Natuurlijk dien je je buikspieren niet alleen te trainen voor een mooie strakke buik, maar ook voor het functionele aspect.

Sterke buikspieren bieden je namelijk flink wat voordelen in het dagelijkse leven.

Plaats een reactie