Compacte loopband kopen? Dit zijn de beste kleine loopbanden

Veel mensen willen tegenwoordig een loopband in huis halen. Het is een ideaal toestel om vaker aan je conditie te werken.

De kleine loopband kan ook worden gebruikt om af te vallen. Wie klein woont, heeft vaak geen plaats om een loopband neer te zetten. Wij zochten voor jou enkele van de beste compacte loopbanden uit.

Zo heb jij meteen een idee waar je moet beginnen te zoeken. Laten we eerst even dieper ingaan op wat een compacte loopband precies is. Vervolgens stel ik je mijn top 3 voor.

Lees zeker tot het einde, want er volgt nog veel informatie. Veel leesplezier!

Wat is een compacte loopband?

De meesten onder ons zullen wel weten wat een loopband precies is. Het is een fitnesstoestel dat je binnen of in sommige gevallen buiten kunt gebruiken om te lopen.

De naam loopband beschrijft eigenlijk heel mooi hoe het toestel werkt. Een loopband is een band, die door een motor wordt aangedreven. Daardoor gaat de band aan het rollen en moet jij lopen om er niet af te vallen.

Een compacte loopband is een gewone loopband, maar in een kleiner formaat. Ik zie je al denken: dat weet toch iedereen. Dat klopt, maar toch zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden.

Een loopband kan een klein loopoppervlak hebben, maar daarmee is hij nog niet compact. Als het frame veel breder is dan de band, is de loopband nog steeds niet compact.

Een andere manier waarop men ruimte probeert te besparen, is door de loopband opvouwbaar te maken. Een inklapbare loopband neemt nog steeds redelijk wat ruimte in beslag wanneer je hem gebruikt.

Het verschil is echter dat je hem veel compacter kunt opbergen na gebruik.

De beste compacte loopbanden vergeleken

Nu je een goed beeld hebt van wat een mini loopband precies is, kunnen we eens gaan kijken welke toestellen er zoal op de markt zijn.

Ik heb in dit artikel 3 loopbanden opgenomen, die volgens mij het meest geschikt zijn voor een breed publiek. Om deze te vinden, hebben we uitgebreid research gedaan.

Weet wel dat de keuze van de beste compacte loopband voor thuis nog steeds subjectief is. Het is niet omdat een toestel beantwoordt aan mijn wensen, dat het ook noodzakelijk voldoet aan jouw mensen.

Daarom is het steeds belangrijk om je eigen onderzoek te doen.

Deze top 3 is alleen bedoeld om je een aanknopingspunt te geven. Laten we er nou maar snel mee verder gaan.

1. Tunturi Competence T10 Loopband

Tunturi Competence T10 Compacte Loopband

De Tunturi Competence T10 is volgens mij de beste compacte loopband voor thuis die je op dit moment kunt aanschaffen. Nou ja, de beste mag ik eigenlijk niet zeggen, maar prijs-kwaliteit genomen is dat wel zo.

De T10 compacte loopband heeft een loopoppervlak van 45 op 134 centimeter. De voetsteun van het frame is nog wel iets breder dan dat, maar dat is nodig om de stevigheid te garanderen.

Bovendien is deze loopband ook inklapbaar, waardoor je meer ruimte kunt besparen wanneer je hem niet gebruikt. Ideaal toch?

Stevig is het toestel trouwens wel. Met een eigen gewicht van 65 kilogram en een belastbaar gewicht tot 110 kilogram, kan dit toestel door veel mensen worden gebruikt.

Je merkt duidelijk dat het frame is gemaakt van kwalitatieve materialen. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het toestel een lange levensduur heeft. Een loopband koop je tenslotte niet voor enkele maanden.

Tunturi is bovendien niet zomaar een merk. In Nederland hebben ze al heel wat populariteit vergaard en ze blijven inzetten op de vernieuwing van hun fitnesstoestellen. Ze richten zich daarbij zeker en vast op de thuisgebruiker, dus ze weten wat belangrijk voor je is.

Deze compacte loopband voor thuis kan ingesteld worden tussen de 0,8 en 16 kilometer per uur. Dat is al een aardig bereik, waardoor je veel afwisseling kunt brengen in het sporten.

Bovendien zitten er ook nog eens heel wat trainingsprogramma’s op. Die zorgen ervoor dat het sporten niet snel gaat vervelen.

Uiteindelijk blijft indoor sporten iets eentoniger dan buiten gaan lopen, maar met een goed apparaat heb je daar veel minder last van.
2. VirtuFit Easy Fit Loopband

VirtuFit Easy Fit Loopband compact

De tweede loopband op het lijstje is er geen van Tunturi, maar wel van het merk VirtuFit. Ook dat merk is in Nederland de laatste jaren heel populair geworden.

Vooral bij online verdelers zie je de toestellen steeds meer terugkomen. De VirtuFit Easy Fit compacte loopband is meteen een stuk goedkoper dan het vorige toestel dat we besproken hebben.

Wil dat zeggen dat het een minderwaardig toestel is? Nee, in geen geval. De opties zijn gewoon iets beperkter, maar verder is het ook een fantastisch apparaat.

Het loopoppervlak van deze loopband is 122 op 42 centimeter groot. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een van de kleinere toestellen was die ik kon vinden.

Wat je wel ziet, is dat het toestel net wat meer ruimte inneemt dan je op het eerste gezicht zou denken. Op de aankooppagina viel te lezen dat dit de buitenmaten van het toestel zijn: 159 x 73 x 126 cm.

Wat je wel hebt, is dat ook dit toestel inklapbaar is. Daardoor kan je het ook veel makkelijker aan de kant zetten nadien.

Met 36 programma’s en een instelbare snelheid binnen de range van 1 tot 14 kilometer per uur, biedt ook deze loopband heel wat mogelijkheden voor de gebruiker.

Wat mij voornamelijk opviel, was hoe gemakkelijk je deze loopband kunt gebruiken. De VirtuFit Easy Fit is echt wel easy fit. Dit zie je ook duidelijk terug in de reviews die je op de aankooppagina kunt lezen.

Zeker voor beginnende sporters lijkt deze compacte inklapbare loopband me een geschikte keuze. Bekijk het zelf maar eens!
3. VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Wandelband VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Dacht je dat de vorige loopband al compact was? Dan zul je bij deze echt versteld staan.

Met een loopoppervlak van 40 op 105 centimeter en buitenafmetingen van 140 x 66 x 110 cm, heeft VirtuFit ook een tweede plaatsje op onze lijst weten te veroveren.

Nu zul je denken: deze TR-50 loopband is toch niet óók nog inklapbaar zeker? Natuurlijk wel, zoals de naam het zelf zegt “Totally Foldable”.

Het grote verschil met de andere loopbanden is wel dat deze opvouwbaar is, terwijl de andere inklapbaar zijn. Bij deze bespaar je dus voornamelijk ruimte in de hoogte.

Met een gewicht van 30 kilogram is dit zeker niet het zwaarste toestel op de markt. Op zich heeft dat een groot voordeel. Je kunt het toestel namelijk veel makkelijker verplaatsen en het zo dus ook compact opbergen.

Aan de andere kant verlies je natuurlijk wel wat stevigheid. Toch heeft deze mini loopband een belastbaar vermogen tot 120 kilogram. Ook als je een beetje zwaarder bent kun je deze loopband dus nog perfect gebruiken.

Wat opmerkelijk is voor een loopband uit deze lage prijscategorie, is dat je hem kunt gebruiken in combinatie met een van je mobiele apparaten. Via bluetooth kan je zo gebruikmaken van de zogenaamde Fitshow app.

Voor meer details over hoe dit werkt en eventuele extra kosten, raad ik je aan om even de aankooppagina zelf te controleren. Dit durft namelijk nog wel eens te wijzigen.

Tot slot wil ik nog even meegeven dat deze loopband er misschien vrij eenvoudig uitziet, maar het is wel een heel leuk apparaat. Wie op zoek is naar een compacte loopband, moet er zeker even naar kijken.
Compacte loopband vs andere kleine fitnesstoestellen

Als je niet veel ruimte hebt, is de keuze voor een loopband dan wel de beste om te maken? Zou je niet beter kunnen kiezen voor een compacte roeitrainer? Of eventueel een compacte hometrainer?

Is een compacte crosstrainer dan misschien niet de betere oplossing? Wel, hoewel het ene toestel misschien wel een beetje kleiner is dan het andere, moet je met zoveel zaken rekening houden.

Voor een fitnesstoestel heb je altijd een bepaalde ruimte nodig. Of je dus plek vrijmaakt voor een compacte loopband of voor een roeitrainer – dat blijft allemaal gelijk.

De loopband mag dan misschien wel een beetje breder zijn, maar voor een roeitrainer heb je dan weer voldoende ruimte nodig om van voren naar achteren te bewegen.

De keuze voor een loopband zou je trouwens ook niet mogen laten omwille van de prijs. Het is namelijk niet omdat je graag wil sporten, dat je iedere sport even leuk vindt om te doen.

Het kan wel zijn dat je nu zegt dat fietsen even leuk is als lopen en misschien is dat in het begin ook zo. Als je echt wil lopen, dan zal fietsen na een tijd ook niet meer de voldoening geven die je zoekt.

Ik zou je dus vooral aanraden om eerst te kijken wat je echt leuk vindt. Vervolgens kun je nog kijken of je een compacte loopband, of een ander toestel, kunt vinden die wel in je woning past.

Er is bijna altijd wel iets te regelen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een compacte loopband?

Een uitgebreide koopgids zal je hier niet vinden, maar we kunnen wel even kijken naar de belangrijkste zaken waar je op moet letten.

Afmetingen

Opvouwbare loopband opbergen

Wie een kleine loopband wil kopen, moet uiteraard letten op de afmetingen.

Voor je op zoek gaat naar een bepaald toestel, is het het beste om eerst de ruimte vrij te maken waar je het toestel wil gaan plaatsen.

Op die manier kan je de beschikbare ruimte nauwkeurig opmeten. Het beste reken je wel altijd wat reserve. Denk er bijvoorbeeld aan dat ook de plinten ervoor zorgen dat het toestel niet tot tegen de muur kan komen te staan.

Op de aankooppagina zou je vervolgens een filter kunnen instellen, of je gaat zelf handmatig op zoek naar een toestel binnen jouw afmetingen.

Weet ook dat de oppervlakte van het loopvlak niet de volledige afmetingen van het toestel omvat. Kijk daarom steeds goed na hoe groot de loopband zelf is.

Trainingsmogelijkheden

Ook kun je maar beter letten op de trainingsmogelijkheden die de loopband te bieden heeft. Hoe meer mogelijkheden, des te meer je van het toestel zult genieten.

Trainingsprogramma’s zorgen er bijvoorbeeld voor dat je je niet snel gaat vervelen. Weet echter wel dat te veel programma’s ook geen extra nut meer heeft.

Na verloop van tijd kies je toch steeds opnieuw voor jouw favoriete programma’s.

Conclusie

Een goede compacte loopband vinden is zeker mogelijk. Alleen moet je er best wel wat onderzoek naar doen. We hopen dan ook dat dit artikel je alvast op weg kan helpen om een goede keuze te maken.

Kijk zeker goed naar alle specificaties op de aankooppagina, voor je een bestelling plaatst. Zo weet je zeker wat je in huis haalt.

Kijk zeker ook nog even in onze beknopte koopgids, om te weten waar je op moet letten. Alvast veel succes met de aankoop!Plaats een reactie