De 7 beste CrossFit handschoenen / Grips voor jouw workouts

Heb je wel écht CrossFit handschoenen nodig om het maximale uit jouw training te halen..?

CrossFit Handschoenen zijn absoluut geen must, maar ze kunnen wel bijdragen aan de juiste uitvoering van de training..

Dit komt omdat je met handschoenen aan simpelweg een betere grip hebt.

Met een betere grip kun jij je meer concentreren op de juiste uitvoering van de oefeningen en heb heb je dus meteen een effectievere workout.

En bij CrossFit gaat het allemaal om de juiste uitvoering van de oefeningen. Dan ontwikkel je meer kracht én meer spieren.

Wil je dus het maximale uit jouw CrossFit training halen, ga dan op zoek naar de ideale CrossFit handschoenen! Hier helpen we jou natuurlijk graag een handje bij.

Dit zijn de 7 beste CrossFit handschoenen / CrossFit grips

Later in dit artikel bespreken we hoe jij goede CrossFit handschoenen en grips kunt herkennen. Hierdoor zal je zoektocht naar de beste trainingshandschoenen jou een stuk beter afgaan.

Weinig tijd voor het gehele artikel? Hieronder hebben wij een top 7 met de beste CrossFit handschoenen en grips van dit jaar samengesteld.

Neem deze 7 toppers door en beslis welke het beste aansluit bij jouw wensen en smaak!

1. De Marrald Grip Gloves CrossFit grips

marrald_sporthandschoenen

De Marald Grip Gloves bieden een zeer comfortabele bescherming tijdens het trainen. Deze grips zijn gemaakt van ademend neopreen met een duurzaam synthetisch leer op de handpalmen.

Zo heb je de voordelen van het vochtafdrijvend neopreen met de stevige grip van leer. De handpalmen zijn daarnaast voorzien van siliconen anti-slip kristallen waardoor jij altijd van een goed begrip verzekerd bent.

De vier neopreen vingergaten zorgen voor comfort en volledige bescherming van de handpalm. Het open ontwerp zorgt er tevens voor dat je nooit meer last hebt van zwetende handen of stinkende handschoenen.

De handschoenen zitten stevig vast door de elastische polswikkelingen. De polswikkelingen zorgen tevens voor extra steun aan de pols.

De voor- en nadelen van deze CrossFit grips:

✅ Hoogwaardig neopreen

✅ Ademend design

✅ Polsondersteuning

✅ Padding op de handpalmen

✅ Vochtafdrijvend

✅ Unisex


2. De Beeletix CrossFit Handschoenen

beeletix_grips

De Beeletix CrossFit handschoenen zijn ergonomisch ontworpen om intensieve trainingsactiviteiten uit te voeren zoals CrossFit.

Deze unisex handschoenen zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam en zachte vegan leer met ventilatiegaten. Dit maakt dat de handschoenen een mooie pasvorm aannemen en goed ventileren tijdens jouw workouts.

Het type leder zorgt ook voor een goede grip en voorkomt schuurwonden aan je handen dankzij de handpalm bescherming. Het leer is elastisch in alle richtingen en zitten daarom altijd stevig om jouw handen en polsen.

En voor degenen die graag sportfilmpjes maakt tijdens de workout: de vingertoppen zijn speciaal ontworpen om tijdens het sporten nog steeds het touchscreen van je telefoon te kunnen bedienen!

De voor- en nadelen van deze CrossFit handschoenen:

✅ Duurzaam vegan leer

✅ Ademend materiaal

✅ Padding op de handpalmen

✅ Polsondersteuning

✅ Touchscreen functie

✅ Unisex

❌ Niet vochtafdrijvend


3. De Reeva Kangaroo CrossFit grips

kangaroo_crossfit_grips

De Reeva kangaroo grips zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig Australisch kangoeroe leer. Kangoeroe leer is één van de sterkste leersoorten en is zo flexibel dat het volledig naar jouw hand gaat staan.

Omdat kangoeroe leer bijzonder sterk is, bestaan de grips uit een dun laagje leer. Hierdoor blijf jij het natuurlijke gevoel aan de bar behouden terwijl jouw handpalmen toch goed beschermd zijn.

Wat voor velen dus een belemmering is om grips te gebruiken wordt met deze grips volledig weggenomen.

Daarnaast zijn de grips voorzien van een extra dunne polsband. Dit bevordert de mobiliteit van de polsen. De elastische band is sterk genoeg om de grips goed op hun plaats te houden.

Zo kun jij je volledig focussen op de uitvoering van jouw training. Ook fijn is dat de grips in verschillende maten beschikbaar zijn. Voor iedereen is er dus wel een juiste pasvorm beschikbaar!

De voor- en nadelen van deze CrossFit grips:

✅ Hoogwaardig kangoeroe leer

✅ Ademend design

✅ Polsondersteuning

✅ Unisex

❌ Geen padding op de handpalmen


4. De Reeva Ultra Grip GrossFit pull up handschoenen

reeva_pull_up_handschoenen

De Reeva Ultra Grips handschoenen zijn gemaakt van een speciaal soort microfiber dat voor een optimale ventilatie en vochtafdrijving zorgt.

Dit materiaal zal iets minder lang meegaan dan de voorganger van Reeva. Maar voor vegans zijn deze handschoenen een mooi alternatief voor de Kangaroo CrossFitt grips.

De binnenkant van de handschoen is daarnaast voorzien van een speciaal ontworpen grip pad dat de gehele binnenkant van de hand bedekt.

Deze grip pad zorgt allereerst voor extra grip tijdens de uitvoering van jouw oefeningen. Daarnaast draagt de pad bij aan behoud van het natuurlijk gevoel bij het vasthouden van de bar. Deze handschoenen zijn daarmee uitermate geschikt voor het uitvoeren van pull ups.

Wat jammer is aan deze mooie pull up handschoen is dat de vingertoppen niet voorzien zijn van materiaal waarmee jij jouw telefoon kan bedienen. Maar misschien is dat ook helemaal niet wat jij wilt wanneer jij gefocust bent op het behalen van optimale resultaten.

De voor- en nadelen van deze CrossFit handschoenen:

✅ Duurzaam microfiber

✅ Vochtafdrijvend

✅ Padding op de handpalmen

✅ Unisex

❌ Geen polsondersteuning

❌ Geen touchscreen functie


5. De Harbinger FlexFit Fitness grips voor dames

crossfit_handschoenen_dames

De Harbinger Womens FlexFit Fitness grips zijn speciaal ontwikkeld voor de vrouwenhand. Zeker voor dames met kleine handen is het fijn om grips te dragen die zijn ontworpen voor kleinere en smalle handen. Dit zal voor veel vrouwen toch een probleem blijven bij veel unisex modellen. De grips zitten vaak toch te ruim.

De Harbinger grips hebben een gepatenteerd handpalm design met speciale Tech Gel kussentjes die zich vormen naar de handpalm van de hand en het gebied om de duim heen. Hiermee zijn jouw handen extra beschermd tijdens intensievere trainingen.

De voering van de grips zijn vochtafdrijvend en behandeld met anti-microbiologische stoffen. Dit is om de bacteriën die geuren en vlekken veroorzaken tegen te gaan.

Het leer is – in tegenstelling tot andere leersoorten – daarnaast ook nog eens wasmachine bestendig. Met deze grips ben jij er dus altijd van verzekerd dat je met frisse handschoenen de training kunt starten.

De Harbinger Womens FlexFit Fitness grips hebben een verstelbare pols sluiting voor een comfortabele pasvorm. De pols sluiting biedt verder geen ondersteuning.

Dit hadden wij misschien wel verwacht voor grips die speciaal voor de vrouwenhand ontwikkeld is. Maar dat maakt deze grips niet minder ideaal voor de sportieve dames.

De voor- en nadelen van deze Fitness grips:

✅ Duurzaam leer

✅ Vochtafdrijvend

✅ Padding op de handpalmen

✅ Voor kleinere en smallere handen

❌ Geen polsondersteuning


6. De Harbinger Training Grip Gloves CrossFit grips

crossfit_handschoenen_mannen

De Harbinger Training Grip Gloves zijn speciaal voor heren ontworpen en bieden extra ondersteuning bij intensievere trainingen. De handpalmen zijn gemaakt van slijtbestendig leer voor een langere levensduur van jouw grips.

Daarnaast zijn de handpalmen voorgevormd. Dit zorgt niet allen voor extra grip, maar ook voor een flexibele pasvorm. Zo heb jij beter grip op de bar tijdens jouw oefeningen. Dit maakt deze grips ideaal voor de uitvoering van pull ups.

De pull ups handschoenen hebben daarnaast een “TechGel” voering. Dit voelt niet alleen comfortabel aan de handen, maar versterkt en beschermt ook de meest kwetsbare punten van je grips.

Het materiaal op de rug van je hand laat tevens lucht door en verkoelt je hand tijdens intense trainingen. Met deze grips heb je dus nooit last van warme of zwetende handen. Jij kunt de oefeningen daardoor langer volhouden.

De Harbinger Training Grip Gloves hebben tot slot een volledig verstelbare sluiting op de pols om de grips voor een betere pasvorm. Ook de pols sluitingen van deze grips zijn helaas niet voorzien van extra polsondersteuning.

De voor- en nadelen van deze CrossFit handschoenen:

✅ Slijtvast leer

✅ Ademend design

✅ Padding op de handpalmen

❌ Geen polsondersteuning


7. De MyPower CrossFit grips

leren_crossfit_handschoenen

De MyPower CrossFit handschoenen zijn grips gemaakt van duurzaam leer en daarmee slijtbestendig, ademend en soepel om de hand. Dit maakt dat deze handschoenen bij veel sporters die aan CrossFit doen zeer geliefd zijn.

De binnenkant van de grips zijn voorzien van een padding beschermlaag op de handpalmen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de grips comfortabel zitten, maar draagt ook bij aan een goede grip. Zeker met de leren bovenlaag zit het met de grip van deze handschoenen wel goed.

De sluiting van de grips bestaat uit een klittenband sluiting. Dit zorgt over het algemeen niet voor een hele strakke sluiting om de polsen. Ook deze grips kennen geen polsondersteuning.

Voor degenen met een kleinere hand of een smalle pols wordt aangeraden om een maatje kleiner te kopen dan je gewend bent, dit omdat de grips nogal ruim vallen.

De voor- en nadelen van deze CrossFit handschoenen:

✅ Duurzaam leer

✅ Ademend materiaal

✅ Padding op de handpalmen

✅ Unisex

❌ Geen polsondersteuning


Waaraan herken ik goede CrossFit handschoenen?

Ben jij je nu aan het oriënteren op nieuwe CrossFit handschoenen, dan zal je al opgemerkt hebben dat er ontzettend veel keus is. Maar niet iedere CrossFit handschoen is geschikt voor een goede workout.

Wil jij er zeker van zijn dat je een goed paar CrossFit handschoenen aanschaft, dan zijn er een aantal factoren waarop je kunt letten. Deze factoren zullen bepalen hoe lang je plezier zult hebben aan jouw aankoop.

Het juiste materiaal

De belangrijkste factor die mee zal wegen bij het kiezen van een juist paar handschoenen is het materiaal waarvan de handschoenen zijn gemaakt.

Het materiaal waarvan de handschoenen of grips gemaakt zijn, geeft een goede indicatie van de performance die je van de handschoenen mag verwachten.

Over het algemeen kun je zeggen dat handschoenen die gemaakt zijn van leer, de voorkeur hebben. Omdat leer relatief slijtvast is, leent het zich goed voor zeer intensief gebruik.

Daarnaast zorgt de textuur van leer voor een goede grip en voelen leren handschoenen flexibel aan. Hierdoor zullen de handschoenen zich beter vormen naar de barbell, kettlebell of dumbbell waarmee jij jouw oefeningen uitvoert.

Aan leer zit natuurlijk wel een prijskaartje, maar dan heb je ook wel een fijn paar handschoenen.

Heb jij een iets kleiner budget, dan is een materiaal als neopreen een mooi alternatief. Neopreen zorgt net als leer voor een prima grip.

Dit komt niet zozeer door de textuur van het materiaal, maar vooral omdat neopreen vocht afstoot.

Daarnaast kun je deze handschoenen mee wassen in de wasmachine. Dat houdt jouw sport kleding wel zo fris.

Maat en pasvorm

trainingshandschoenen

Naast dat jouw CrossFit handschoenen van het juiste materiaal gemaakt moeten zijn, moeten zij ook de juiste maat en pasvorm hebben.

Jouw ideale CrossFit handschoenen moeten vooral strak om je handen zitten.

Tegelijkertijd moet je er wel voor zorgen dat ze niet te strak zitten, want dat traint natuurlijk niet lekker.

Zorg er dus voor dat je jouw vingers en duimen nog zonder problemen kunt bewegen.

Om er zeker van te zijn dat jij je vingers goed kunt blijven bewegen, zou je ook voor CrossFit grips kunnen kiezen.

Dit zijn handschoenen waarvan de vingertoppen ontbreken. De CrossFit grips zijn erg geliefd bij de meesten (professionele) sporters.

Daarnaast zijn goede CrossFit handschoenen aan de binnenkant voorzien van padding op de handpalm. Dit is een extra laag materiaal dat druk tijdens de uitvoering van oefeningen iets wegneemt.

Vaak is deze padding van materiaal  gemaakt dat ook nog voor extra grip zorgt.

Polsondersteuning

Tot slot herken je een goede CrossFit handschoen aan de polsondersteuning die in de handschoenen is verwerkt.

Deze herken je aan bandjes die in de handschoenen zitten en ervoor dienen om je polsgewricht op zijn plaats te houden.

pols_ondersteuning_handschoen_crossfit

Zo heb je extra steun bij de uitvoering van de training. Deze extra ondersteuning is vooral handig wanneer je zwakke(re) polsen hebt of herstellende bent van een polsblessure.

Met de polsondersteuning voorkom je onnodige blessures aan de polsen.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen heren en dames grips?

Omdat dames vaak smallere handen hebben, vallen de dames grips vaak kleiner. Daardoor sluiten ze nauwer aan op de hand van een vrouw. Echter zijn er ook veel unisex modellen verkrijgbaar.

Wat is het verschil tussen fitness en crossfit handschoenen?

Bij crossfit grips zijn de vingertoppen vaak niet bedekt. Ook bieden ze extra veel grip ten opzichte van fitness handschoenen. Veel grips kunnen echter voor beide trainingsvormen worden gebruikt.Meer materiaal:

Plaats een reactie