Top 12 beste eetlustremmers van 2024 – Onderdruk je honger!

Afvallen is niet moeilijk. Tenminste, het principe is heel simpel. Eet minder en beweeg wat meer. De reden dat het veel mensen echter niet lukt, is omdat de honger het van ze wint.

Eetlustremmers kunnen daarom jouw ideale hulpjes zijn bij het afslanken.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over eetlustremmers. Ook lees je wat de beste eetlustremmers zijn en of je moet oppassen met zware eetlustremmers.

Werken eetlustremmers echt?

Zou het? Een pil waardoor je minder of zelfs helemaal geen trek meer in eten hebt.

Met als gewenst resultaat dat je minder eet, en daardoor weer afvalt.

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch zijn er eetlustremmers die echt werken en dit zijn niet eens in alle gevallen pillen. Lees snel verder om de beste hongerstillers te ontdekken.

Eetlustremmers: de beste pillen tegen honger

Eetlustremmers kun je als pil kopen, maar er zijn ook natuurlijke middelen om je eetlust te remmen. Daarover later meer.

Hieronder kun je eerst de 6 beste eetlustremmers bekijken. Weet dat veel eetlustremmende pillen zowel online als in winkels zoals het Kruidvat te koop zijn.

1. Green Coffee 5K

green_coffee_5k

Dit revolutionaire supplement onderdrukt je honger effectief. Het werkt voor bijna iedereen. De pillen werken snel en de werking houdt lang aan.

Dankzij de hoge dosering groene koffieboonextract is het bovendien een veilig en verantwoord supplement. Naast het afslanken zorgen de pillen ook voor de zuivering van je lichaam.

Weet wel dat het Green Coffee 5k geen goedkoop supplement is. Maar het is volgens ons absoluut de meest doeltreffende hongerstiller.
2. Raspberry Ketone Burner

Raspberry Ketone Burner+

De Raspberry Ketone Burner versnelt en ondersteunt je stofwisseling.

Het idee erachter is dat mensen met een snelle stofwisseling kunnen eten wat ze willen en toch niet aankomen.

Raspberry Ketone Burner bevat groene thee. Behalve dat dit extract de stofwisseling ondersteunt, vermindert het ook de vetopslag.

Deze pillen zijn ook te gebruiken voor kinderen vanaf 12 jaar, zij het in een lagere dosering. In principe is de Raspberry Ketone Burner voor iedereen geschikt.

Alleen als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bezig bent met zwanger worden, wordt het gebruik van deze pil afgeraden.
3. 24 Hr Fatburn

24HR Fatburn Eetlust remmer

Dit zijn pillen die honger stillen op vegetarische basis. 24 Hr Fatburn bestaat uit pillen met twee kleuren.

Nog voor het ontbijt neem je een gele pil, waardoor je vetverbranding op gang komt. Voordat je gaat slapen, neem je nog een blauwe pil in.

Dit heeft als doel om ervoor te zorgen dat je lijf blijft werken als je slaapt. Door die combinatie gaat je verbranding 24 uur door.

Deze tabletten bevatten een vrij grote dosering cafeïne. De pillen zorgen vooral voor het onderdrukken van je honger.

Verder, en dat is mooi meegenomen, beloven de makers dat je ondanks dat je minder eet, meer energie hebt.
4. Naturewise

Raspberry Ketones Plus+

Deze pillen van Naturewise zitten vol met allerlei extracten van fruit.

Wat voor jou vooral interessant is, zijn de ketonen op basis van frambozen. Ketonen zitten in veel afslankpillen en zijn ook onder professionele sporters populair. Ketonen zetten namelijk vet om in energie.

Behalve de frambozenketonen kom je in de eetlustremmers van Naturewise onder meer açai tegen, Afrikaans mangozaad, groene thee en cayennepeper.

Behalve dat je minder trek in eten krijgt, stimuleren de pillen ook de vetverbranding en wordt het proces van ontgifting ondersteund. Met een pot pillen van Naturewise kan je twee maanden vooruit.
5. XL-S Medical eetlustremmer

XL-S Medical Afslanksupplement

Er zit een verschil tussen de meeste eetlustremmers en deze pillen van XL-S Medical. Je neemt er namelijk 3 per dag in, één pil na iedere (grote) maaltijd.

Een overeenkomst met de meeste afslankpillen is dan weer dat niet alleen de eetlust wordt geremd, maar dat er nog andere kenmerken aan de pil vastzitten.

In het geval van de eetlustremmers van XL-S Medical zorgen de pillen ervoor dat vet zich bindt. Simpel gesteld betekent dit dat je lichaam minder vet opslaat.

Ook dragen de pillen bij aan een betere stoelgang. Dit laatste kan in het begin best wennen zijn, omdat de vetten je lichaam verlaten via de stoelgang, waardoor je wat vaker dan gemiddeld naar het toilet zal moeten.
6. Swanson Glucomannan

Glucomannan eetlustremmers

Iedere eetlustremmer in dit overzicht heeft iets wat onderscheidend is. In het geval van Swanson Glucomannan valt de prijs op.

Voor zo’n 8 euro koop je een potje met daarin 90 capsules. De pillen bestaan voor het grootste gedeelte uit glucomannan. Dat is een van de meest bekende eetlustremmers.

Glucomannan is een wortelknol die je kan eten. Ook worden er supplementen van gemaakt. De vezel van de wortelknol absorbeert heel veel water uit je darmen en wordt daardoor een beetje zoals gel.

Dat klinkt een stuk spannender dan dat het is. Het grote voordeel is dat je darmen na de inname van een pil een stuk voller aanvoelen. Daardoor is de werking van deze pillen zeer goed.
Beste natuurlijke eetlustremmers

Natuurlijke eetlustremmers

Er zijn diverse soorten groente en fruit die functioneren als een natuurlijke eetlustremmer.

Natuurlijk is de werking minder sterk dan van een speciaal gefabriceerde pil, maar toch is het mooi meegenomen. Hieronder vind je een overzicht met producten die van nature de eetlust remmen.

1. Gember

Gember tempert je drang naar eten, omdat deze wortelknol je een vol gevoel geeft.

Er zijn veel gerechten en sauzen waar je gember in kunt verwerken. En verse gemberthee is erg lekker.

2. Pepermunt

Een makkelijke manier om je eetlust te remmen is door een pepermuntje te eten. Let wel op met de hoeveelheid, omdat je stoelgang van veel pepermuntjes nogal van slag kan raken.

3. Havermout

Behalve dat het lekker is en in veel gerechten te gebruiken is, werkt havermout ook als eetlustremmer.

Dat komt doordat havermout langzaam verteerd wordt en je hongergevoel daardoor wordt uitgesteld. Een ander voordeel van havermout is dat er weinig calorieën in zitten.

4. Avocado

De plantaardige vetten van de avocado houden je hersenen een beetje voor de gek. Ze versturen namelijk een signaal dat je maag vol zit. Een avocado kan je voor zowat elke maaltijd gebruiken.

5. Kaneel

Kaneel houd je bloedsuikerspiegel onder controle, wat ervoor zorgt dat je minder snel een hongergevoel krijgt.

6. Chocolade

En als smakelijke afsluiter is hier chocolade. Het gaat hier wel om donkere chocolade. Je weet wel, van die verpakking waar 99% op staat.

Door de bittere smaak wordt je spijsvertering vertraagd. Hierdoor houd je langer een voldaan gevoel in je maag.

Werken eetlustremmers echt?

Dat is natuurlijk de eeuwige vraag die je bij zowat iedere pil kunt stellen.

In het geval van eetlustremmers is de kans dan ook meer dan reëel dat je op de bijsluiter leest dat de gezondheidsclaim lopende is. Toch kan je wel stellen dat er bepaalde eetlustremmers zijn waarvan bewezen is dat ze werken.

Daarvoor kan je het beste kijken naar pillen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten.

Glucomannan is een voorbeeld waarvan aangetoond is dat het werkt. Als je dit voor de maaltijd inneemt, wordt je eetlust verminderd.

Dat is slechts een van de voorbeelden. Vrijwel iedere gezondheidspil heeft wel een of meerdere positieve kenmerken waardoor je eetlust wordt verminderd.

Alleen lukt het verminderen van je eetlust nooit met alleen een pil. De belangrijkste klik moet gemaakt worden in je hoofd.

Als je er honderd procent van overtuigd bent dat je die zak chips laat staan, blijf je hier ook veel makkelijker van af.

Een pil kan je daar mooi bij assisteren. Zie het als een steuntje in de rug dat je zowel lichamelijk als geestelijk bijstaat.

Ervaringen en resultaten met eetlustremmers

Het ligt eraan welk forum je bezoekt voor de teneur van de ervaringen van gebruikers. En dit kan echt twee kanten op.

Zo kan je pagina’s achter elkaar reacties tegenkomen van mensen die na drie maanden geen grammetje zijn afgevallen. Anderen beweren in diezelfde periode een kleine tien kilo te zijn kwijtgeraakt.

Het nadeel van het lezen van ervaringen van gebruikers is dat je vaak geen idee hebt over het dieet dat de gebruiker heeft gevolgd. En dat maakt het lastig om van ervaringen van anderen uit te gaan.

Zijn pillen die honger onderdrukken ongezond?

Eetlustremmers dieetpillen

Eetlustremmers op basis van natuurlijke stoffen zijn niet ongezond. Als je deze gaat gebruiken moet je er alleen even op letten dat je geen intolerantie voor een van de ingrediënten hebt. Let alleen een beetje op de dosering.

Voor synthetische pillen kan dit anders liggen. Hier worden soms stoffen in gebruikt die serieus gevaarlijk voor je gezondheid zijn.

Voorbeelden zijn sibutramine (verhoogt het risico op een hartaanval) en fenolftaleïne, dat kankerverwekkend is. Over het algemeen zal de kans dat je dit soort pillen treft klein zijn, omdat deze verboden zijn.

Over het algemeen zijn de risico’s dan ook beperkt. Dat neemt niet weg dat je lichaam altijd reageert op het gebruik van eetlustremmende pillen.

Als je bijvoorbeeld een eetlustremmer gebruikt waar je een actievere stoelgang van krijgt, kan dit bij langdurig gebruik wel schadelijke gevolgen voor je darmen hebben.

Het is daarom slim om het gebruik van eetlustremmers in overleg met een arts of diëtist te doen.

Bestaan er zware en illegale eetlustremmers?

Via internet kan je zware eetlustremmers kopen. Kom echter nooit in de verleiding om deze pillen die honger onderdrukken te bestellen.

Hoe mooi de advertentie er ook uit kan zien met ongetwijfeld indrukwekkende foto’s van modellen die tientallen kilo’s zijn kwijtgeraakt, deze pillen slecht voor je gezondheid.

Deze illegale eetlustremmers zijn niet voor niks verboden. Vaak zitten hier verboden stoffen in zoals de eerder genoemde sibutramine en fenolftaleïne.

Anti honger pillen vs natuurlijke eetlustremmers

Ze werken allebei. Dat is sowieso al goed nieuws. Het voordeel van een pil is dat er veel verschillende stoffen in zitten die je eetlust kunnen remmen.

Een ander pluspunt is dat een eetlustremmer in pilvorm voor zowel het verminderen van je hongergevoel werkt, als dat de pil een fatburner is.

Natuurlijke eetlustremmers zijn dan weer ideaal te combineren met je dieet. Neem bijvoorbeeld gember. Heerlijk door een roerbakschotel of een salade.

Het voordeel van natuurlijke eetlustremmers is dat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele bijwerkingen. Al is het hier ook weer zo dat de dosering belangrijk blijft.

Voor de werking is een pil beter, omdat deze perfect is samengesteld om het doel te bereiken, namelijk het verminderen van je hongergevoel.

Welke eetlustremmer past het best bij mij?

Als je pillen tegen hongergevoel zoekt, is het zaak om goed voor jezelf te bepalen wat je doel is.

Als het je puur om een hongerstiller te doen is, kan je het beste voor een pil op basis van glucomannan. Ketonen zijn dan weer beter als je ondanks het minder eten voldoende energie wilt houden.

Zo heeft iedere hongerremmer een pluspunt. Lees goed op welke stoffen er in de eetlustremmer zitten, om op de voor jou perfecte manier de strijd tegen je hongergevoel aan te gaan.

Je kunt ook eens naar een drogist gaan, zoals de Etos of de Trekpleister, om op het gemak de verschillende eetlustremmers te bekijken.

Kun je middelen tegen hongergevoel op doktersvoorschrift krijgen?

Eetlustremmers doktersvoorschrift

Overgewicht is een probleem dat zowel door regering als door artsen wordt erkend.

Dat wil niet zeggen dat jij met overgewicht kampt. Het is alleen een bewijs dat je hulp kunt krijgen als je op zoek bent naar middelen tegen een hongergevoel. In de apotheek zul je dan ook meerdere eetlustremmers tegenkomen.

Via de huisarts kan je hongerremmers op doktersvoorschrift krijgen. Dan ben je wel afhankelijk van hoe serieus jouw huisarts je probleem neemt en heb je niet de vrije keuze in welk middel je gaat gebruiken. Je krijgt dan namelijk een pil op recept voorgeschreven.
Meer afslank supplementen:

Plaats een reactie