Dit zijn de beste fatburners van 2024 (vetverbranders)

Afvallen is moeilijk. Dat weet iedereen die het een of meerdere keren heeft geprobeerd. Gelukkig bestaan er diverse hulpmiddelen, waaronder fatburners (ook wel vetverbranders).

Een goede fatburner ondersteunt je dieet en trainingen, waardoor je effectiever en sneller afvalt. Een perfecte aanvulling op een dieetplan dus!

Maar welke werken het beste? Dit zijn de 6 beste fatburners van 2024.

De 6 beste fatburners & vetverbranders uit de test

De volgende 6 fatburners als beste uit de test van 2024. Als je met deze supplementen aan de slag gaat en dit combineert met een goed dieet, is resultaat gegarandeerd.

  1. PhenQ
  2. Fast Burn Extreme
  3. NuviaLab Keto
  4. Green Coffee 5K
  5. Cabau Lifestyle Fatburner
  6. Body & Fit Ripped!

1. PhenQ

PhenQ dieetpillen

De beste fatburner uit onze test is zonder enige twijfel PhenQ. Dit supplement is al heel wat jaren op de markt en mega populair onder gebruikers. Bovendien zijn er genoeg positieve ervaringen en resultaten bekend.

PhenQ heeft een sterke formule aan ingrediënten, die zeer effectief werkt. Bovendien biedt PhenQ het complete plaatje.

Het is namelijk zowel een vetblokker, eetlustremmer en metabolisme versneller in één supplement. Dat is uniek en maakt het ook nog eens mega effectief.

De pillen zijn veilig, sterk én werken voor vrijwel iedereen. De prijs-kwaliteitverhouding is ook naar behoren, hoewel het wel wat meer kost dan de gemiddelde fatburner.

Bekijk meer informatie over onze PhenQ ervaringen, of klik hieronder voor de kortingspagina:
2. Fast Burn Extreme

Fast Burn Extreme dieetpillen

Fast Burn Extreme is de krachtigste natuurlijke vetverbrander. Het is momenteel een van de meest populaire fatburners ter wereld.

Er zitten diverse extracten in, zoals cafeïne, groene thee en Indische brandnetel extract. Het is deze combinatie die voor het optimale resultaat zorgt.

Met dit middel verlies je gewicht, wordt je vetverbranding versterkt en heb je aanzienlijk minder honger. Bovendien verhoogt de Fast Burn Extreme je metabolisme.

Per dag neem je 2 tot 4 capsules in. Dit is afhankelijk van je gewicht. Bij de inname drink je een groot glas water. De rest gaat daarna (bijna) vanzelf.
3. NuviaLab Keto

Nuvialab Keto Fatburner

NuviaLab Keto gebruik je ter ondersteuning van een ketogeen dieet.

Door natuurlijke energie toe te voegen aan lichaamsbeweging krijgt je lijf een effectieve prikkel. Hoewel je tijdens een keto-dieet meer vetten inneemt, zorgt dit middel er juist voor dat het vetmetabolisme verbeterd wordt.

Het inmiddels bekende groene thee extract is een van de bestanddelen van de NuviaLab Keto.

Verder zit er onder meer Guarana Seed Extract in de pillen (goed voor het vetmetabolisme) en ForsLean, waardoor de vetreductie wordt versneld.
4. Green Coffee 5K

Green Coffee 5K

Green Coffee 5K is een extract van groene koffie. Er zit niet minder dan 5000 milligram in een pil, waardoor het middel snel werkt en je snel gewicht gaat verliezen.

Als fatburner zit de werking hem vooral in het versnellen van het metabolisme en het blokkeren van de vetopslag.

Andere voordelen van dit afslankmiddel is dat het verzadigingsgevoel langer aanhoudt en de absorptie van glucose vertraagd wordt. Groene koffie heeft geen bijwerkingen en is dus volledig veilig te gebruiken.
5. Cabau Lifestyle Fatburner

Cabau Lifestyle Vetverbrander

De kans is groot dat de naam Cabau je bekend voorkomt. Het is namelijk het bedrijf van Yolanthe Cabau. Een bekende actrice en veelvuldig beschreven en besproken in roddelbladen en programma’s vol shownieuws.

Minder bekend is haar bedrijf, maar dat neemt niet weg dat de fatburner van Cabau de beste fatburner voor vrouwen is.

Deze Fatburner heeft een krachtige samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhouding en is perfect voor vrouwen. Met behulp van deze Fatburner krijg je meer energie en heb je na een lange en drukke dag meer motivatie om te gaan sporten. Hiermee kan jij jouw gezonde levensstijl gemakkelijker volhouden.

Twee keer per dag neem je deze fat burner in, met 250 millimeter water. De werking wordt nog beter als je dit vlak voor het sporten doet.
6. Body & Fit Ripped!

Body&Fit Ripped! Fatburner

Voor 17 euro kun je twee maanden vooruit met de vetverbrander van Body & Fit. Dat maakt dit dan ook de beste goedkope fatburner.

Ook in deze pil is cafeïne een van de meest belangrijke bestanddelen. De capsules zijn geschikt voor tal van mensen. Als je wilt afvallen, maar ook voor bodybuilders en sporters die vet willen omzetten in spieren.

Andere extracten die in de pillen zitten, zijn groene koffiebonen en capsicum. Gezien de hoeveelheid cafeïne in de pil wordt geadviseerd om deze niet na 18:00 uur in te nemen.

Anders kan je het lastig hebben om de slaap te vatten. En een goede nachtrust is zeer belangrijk als je wilt afvallen of spieren wilt opbouwen.
Voor wie zijn fatburners / vetverbranders een goede keus?

Een goede fatburner kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij het afvallen. In principe kan iedereen dit middel gebruiken.

Al zijn er enkele uitzonderingen, zoals zwangere vrouwen en mensen met ernstige gezondheidsklachten. Realistisch gezien is een zwangerschap ook niet direct het meest geschikte moment om te gaan lijnen.

Ook voor sporters en bodybuilders kan een fat burner een mogelijkheid zijn om vet in spieren om te zetten.

Zeker bodybuilders doen er alles aan zoveel mogelijk spieren te hebben. Om wat vet te verliezen is naast goede voeding een vetverbrander een goed middel om als hulpmiddel te gebruiken.

Mocht je met fat burners beginnen met als doel om af te vallen, dan is het goed om te weten dat het middel vooral goed is ter ondersteuning van een dieet.

Het is niet zo dat de pillen ook werken als je drie keer per week de snackbar blijft bezoeken. Kort gezegd: de pillen zijn een hulpmiddel, en geen wondermiddel.

Hoe werkt een fatburner?

Een fat burner hoef je niet letterlijk te nemen, omdat dit middel niet als een soort vlammenwerper het vet uit je lichaam verwijdert.

Het is, zoals je daarnet al kon lezen, eerder een ondersteunend middel bij het afvallen en je spiergroei.

Fatburners zijn er in tabletvorm, als poeder of als capsule. Alleemaal bezitten ze een werkzame stof die voor het gewenste resultaat zorgt.

Er bestaat niet zoiets als één type fatburner. Ze onderscheiden zich door de ingrediënten. Vaak komt dit wel min of meer op hetzelfde neer.

Een fat burner kan je gebruiken in de vorm van eetlustremmers, vetblokkers, thermogenen en stimulerende middelen. Bij dat laatste hoef je niet direct bang te zijn dat je zware dopingproducten gaat gebruiken.

In verreweg de meeste gevallen bestaat een vetverbrander uit een mix van de vier hierboven beschreven middelen.

Welke ingrediënten bevat een goede fatburner?

Er komen veel verschillende stoffen voor in fatburners. Als je op zoek bent naar een goede fatburner, dus eentje die echt werkt, moet je er vooral op letten dat de volgende ingrediënten erin zitten.

  • Cafeïne: dit middel bevordert de afbraak van vet, versnelt de verbranding van calorieën en zorgt bij inname voor de maaltijd voor een verminderd hongergevoel.
  • Groene thee extract: groene thee helpt bij het verbranden van vet. Zeker in combinatie met cafeïne is dit een effectieve manier om af te vallen.
  • CLA: dit staat voor conjugated linoleic acid, oftewel geconjugeerd linolzuur. CLA verhoogt de vetvrije massa en stimuleert het vetverlies.
  • L-carnitine: dit komt van nature in het lichaam voor. L-carnitine speelt een belangrijke rol in je vetverbranding. Door het aan te vullen, verloopt de vetverbranding sneller.

Zoals je ziet hebben de meeste ingrediënten van een goede fatburner dezelfde functies. Het is juist de combinatie van de goede ingrediënten die voor het beste resultaat zorgen.

Resultaten en ervaringen met fatburners

Met reviews is het altijd de vraag of je er voor de volle honderd procent vanuit kunt gaan.

Nu is er natuurlijk wel een verschil tussen een review van een restaurant of een vakantie, ten opzichte van een pil zoals een fatburner. Daarom heeft het zeker wel zin om naar de ervaringen van gebruikers te kijken.

En die ervaringen zijn behoorlijk wisselend. De ene gebruiker zegt dat het afvallen zonder een fatburner nooit was gelukt. De volgende gebruiker kan juist last hebben gekregen van vervelende bijwerkingen.

Houd altijd in je achterhoofd dat er in jouw lichaam diverse factoren aanwezig zijn die een rol spelen. Vooral op je genen en je stofwisseling kan je maar bar weinig invloed uitoefenen.

Wat uit de positieve reviews als rode draad naar voren komt, is dat een fatburner nooit als los middel werkt. Je moet het gebruiken in combinatie met een goed dieet en voldoende beweging. Pas dan zal je echt resultaat gaan zien.

Hoe lang het duurt voordat je resultaten gaat zien, is lastig te zeggen, omdat dit ook afhankelijk is van je lichaam. Maar je mag er zeker van uitgaan dat je na enkele weken toch op zijn minst iets gaat zien en voelen.

Waar zijn de beste fatburners op getest?

Afvallen met fatburner

Als er vetverbranders getest worden, gebeurt dat op verschillende manieren.

Zowel voedingscoaches, artsen, als instanties zoals de Consumentenbond hebben een of meerdere testen gedaan op het gebied van fatburners. Met soms verrassende en ontluisterende resultaten.

Bestanddelen

Een organisatie zoals de Consumentenbond of Test Aankoop houdt zich vooral bezig met de stoffen die in fatburners en andere dieetpillen worden gebruikt.

Het belangrijkste voor de Consumentenbond is dat de gebruikte bestanddelen legaal zijn en geen schadelijke gevolgen voor je gezondheid kunnen hebben.

Dat klinkt logisch, maar er zijn vooral via buitenlandse webshops fatburners te bestellen die je veel meer kwaad dan goed doen. Hartproblemen en een hoger risico op kanker vormen hierbij helaas geen uitzondering.

Werkzame stoffen

Een beetje voedingsdeskundige is op de hoogte van de werking van een bestanddeel zoals cafeïne.

Zo kun je op basis van de ingrediënten van een dieetpil makkelijk bepalen of het middel kans van slagen heeft of juist helemaal niet.

Zeker de combinatie van extracten van groene thee (of koffie) en cafeïne biedt een goede kans op succes.

Kenmerken van de vetverbranders

Ook wordt er bij tests veel gekeken naar de verschillende positieve punten van een fatburner.

Vaak gaat het om een combinatie van het versnellen van je vetverbranding met het verbeteren van je metabolisme en het verminderen van het hongergevoel.

Dit zie je ook wel terug in de verschillende bestanddelen van een fatburner. Hoe meer geschikte ingrediënten, hoe groter de kans dat je een goede fatburner gebruikt.

Onthoud wel dat een instantie als de Consumentenbond bijzonder kritisch naar hulpmiddelen kijkt. Daarom is de kans klein dat er iets positiefs uit een test van een fat burner komt.

Zijn fatburners gevaarlijk en/of ongezond?

Fatburner illegale pillen

Stel, je koopt een kledingkast die je zelf in elkaar moet zetten. De kans is groot dat je dan eerst de instructies gaat lezen voordat je aan de slag gaat.

Dat is in het geval van fat burners net zo verstandig. Er kunnen namelijk bestanddelen in de pil of het poeder zitten waar je overgevoelig voor bent.

Verder is het belangrijk om je aan de juiste dosering te houden. Dat klinkt logisch, maar wordt meer dan eens verkeerd gedaan.

Zeker met een stof als cafeïne is het van belang om niet te veel in te nemen. Als je dit wel doet kan je misselijk worden, een opgejaagd gevoel krijgen of zelfs hartkloppingen.

Tot zover de mogelijke gevaren van fatburners. Zolang je je aan de aanwijzingen op het etiket houdt en legale pillen koopt, is er niets aan de hand.

Dan kun je met een gerust hart een fat burner gebruiken. De meeste vervelende bijwerkingen zijn het gevolg van verkeerd gebruik.

Houd wel in gedachten dat je lichaam in het begin mogelijk moet wennen aan fatburners. Schrik daar vooral niet van. Dat is met ieder middel zo.

Zelfs als je op een andere manier gaat eten, heeft je lichaam enkele dagen de tijd nodig om zich dat eigen te maken.

Zoals gezegd is het slim om je aan het etiket te houden. Daarop staat onder meer dat zwangere vrouwen geen fatburners mogen gebruiken. Dat geldt ook voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan hartklachten of een verhoogde bloeddruk.

En ben je topsporter, dan weet je ongetwijfeld dat je alleen producten met het zogenoemde NVZT-keurmerk mag gebruiken. Als je dat doet, weet je zeker dat er geen verboden producten in je lichaam terechtkomen.

Een wielrenner heeft in het verleden zijn zege in de Tour de France moeten inleveren, vanwege het gebruik van clenbuterol. Dat is een verboden middel dat onder meer gebruikt wordt om snel af te vallen.

Pas goed op met illegale fatburners

Zolang je fatburners koopt bij ‘gewone’ Nederlandse winkels en webshops, kan je geen gevaarlijke producten kopen.

Dat ligt anders voor het internet en producten die je op de zwarte markt kunt verkrijgen. Daar worden ‘fantastisch werkende’ vetverbranders verkocht met ‘verbluffende resultaten’, vaak binnen een week.

Geloof hier om te beginnen niks van. Er bestaan geen wondermiddelen. En realiseer je goed dat dit illegale fatburners zijn.

Die status hebben ze niet voor niks gekregen. Dat is een direct gevolg van de bestanddelen die in de pillen aanwezig zijn. Deze zijn verboden, omdat ze gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Efedrine is een voorbeeld van een illegale fatburner. In de jaren ’90 was het populair als partydrug, vanwege het gelukzalige gevoel.

Ook zorgt het voor een ultrasnelle vetverbranding. Heb dit er vooral niet voor over, de bijwerkingen van efedrine zijn niet fraai. Er zijn meerdere sterfgevallen aan het middel gekoppeld.

Andere voorbeelden van verboden stoffen zijn het eerdere genoemde clenbuterol en DNP. Die laatste wordt ook wel de ‘killer drug’ genoemd. En dat zegt meer dan genoeg.

Hoeveel effect heeft een fatburner?

Je moet realistisch zijn. Met alleen een fatburner ga je niet ineens kilo’s afvallen.

Eigenlijk is dat eerder positief dan negatief, omdat het voor je lichaam beter is om geleidelijk af te vallen. Een fat burner heeft het meeste effect als je dit in combinatie doet met een gezond dieet en voldoende beweging.

Die drie factoren gecombineerd zorgen ervoor dat de kilo’s in een mooi tempo eraf gaan. Hoe snel dat dan exact gaat, verschilt per persoon.

Het is ook geen zekerheid en misschien helemaal geen wens dat je gaat afvallen. Het doel kan eveneens zijn om vet om te zetten in spieren. En spieren zijn zwaarder dan vet.

Ook de omzetting werkt het beste door goed eten te combineren met trainen.

Hoe lang mag je een vetverbrander gebruiken?

Hoewel er op de meeste etiketten geen maximale periode van inname vermeld staat, is het raadzaam om dit niet te lang achter elkaar te doen. Dit heeft verschillende redenen.

De belangrijkste is dat je lichaam niet moet wennen aan hulpmiddelen van buitenaf. Niet alleen kan dat in het geval van darmen vervelende gevolgen hebben, de werking van de fat burner wordt ook gewoon minder als je lichaam eraan gewend is.

Meestal is een periode van 4 tot 6 weken prima voor het gebruik van een fat burner. Dat is ook een mooie periode voor een bijpassend trainingsschema en het te volgen dieet.

Als je na die 6 weken nog niet tevreden bent, neem je een pauze van een maand. Daarna kan je nog een keer eenzelfde periode fatburners gebruiken.

Zijn er speciale fatburners voor vrouwen?

Fatburner vrouwen

Je zou kunnen denken dat een fatburner een fatburner is, of je nu man of vrouw bent. Maar dit is slechts ten dele waar.

Er zijn namelijk middelen op de markt die speciaal op het vrouwelijk lichaam zijn afgestemd. Of dit dan meteen de beste fatburner voor vrouwen is, is de vraag.

Voor zowel mannen als vrouwen geldt namelijk dat dezelfde bestanddelen je helpen bij het verbranden van vet.

Er zit wel een addertje onder het gras. Als je op zoek gaat naar een fat burner voor vrouwen, is niet altijd duidelijk wat dit middel zo geschikt maakt voor vrouwen. Het kan namelijk ook een prima marketingtrucje zijn.

Zolang je naar de top 6 uit deze test kijkt, weet je zeker dat je een fatburner koopt die specifiek voor vrouwen is gefabriceerd.

Veelgestelde vragen

Is een fatburner goed voor je?

Een fatburner met natuurlijke ingrediënten en de juiste doseringen kan geen kwaad voor je gezondheid. Mits je het gebruikt volgens het etiket, stimuleert het je vetverbranding en verlaagt het je vetpercentage.

Verbranden fatburners snel buikvet?

Fatburners geven je metabolisme een boost, waardoor je over je gehele lichaam meer en sneller vet verbrandt. Dat geldt dus ook buikvet. Echter zijn er geen pillen die gericht je buikvet verbranden. Plaatselijke vetverbranding bestaat namelijk niet.

2 gedachten over “Dit zijn de beste fatburners van 2024 (vetverbranders)”

Plaats een reactie