Dit zijn de 7 beste fitness trampolines van 2024

Een fitness trampoline of sport trampoline is kortweg een kleine trampoline die bedoeld is voor sporters. Hoewel de meeste modellen trampolines bedoeld zijn als entertainment, bijvoorbeeld voor kinderen, is een fitness trampoline bedoeld om aan de conditie te werken en actief kracht op te bouwen.

Het spreekt voor zich dat een gym trampoline eigenlijk gewoon een kleine variant is van standaard trampolines. Maar er zijn nog een aantal andere verschillen.

Zo is een fitness trampoline doorgaans opgebouwd uit een extra sterk en duurzaam materiaal, waardoor het beter geschikt is voor langdurige trainingen.

Voor je de beste mini trampoline kunt kopen, is het belangrijk dat je weet wat de voordelen van zo’n fitnesstoestel zijn. Hieronder lees je meer!

Wat zijn de beste fitness trampolines?

De zoektocht naar de beste fitness trampoline is niet bepaald gemakkelijk. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende mogelijkheden, elk met hun eigen unieke voordelen en eigenschappen.

Hieronder vind je een overzichtelijk lijstje met 7 van de beste mini trampolines. Op die manier kan je zelf vergelijken en een weloverwogen beslissing maken!

 1. Tunturi FunHop
 2. Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline
 3. Specifit Fitness trampoline
 4. Hammer Cross Jump
 5. Matchu Sports – Fitness trampoline Pro
 6. Fit Trampo 500
 7. Fit Trampo 100

1. Tunturi FunHop

tunturi_funhop_fitness_trampoline

Met de Tunturi Funhop maak je van dagelijks trampolinespringen een leuke én efficiënte vorm van beweging. De basis van deze sport trampoline is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal, waardoor je het toestel dus ook zonder zorgen buiten kunt gebruiken.

Een diamater van 95 centimeter biedt voldoende ruimte voor sprongen, maar toch past de gym trampoline perfect in kleinere ruimtes. Ook berg je deze hierdoor veel gemakkelijker op.

Deze sport trampoline kan een maximaal gewicht aan van 100 kilogram, en beschikt daarbij over een kunststof en schuim afwerking.

Naast de 95 centimeter versie bestaat er ook een groter model met een diamater van 125 centimeter. Deze biedt dan ook iets meer beweegruimte.


2. Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

tunturi_opvouwbare_trampoline

Vervolgens is er de Tunturi opvouwbare fitness trampoline, die over een handige hendel beschikt voor meer balans tijdens het springen. Hierdoor kan je gemakkelijker meebewegen met muziek, wat het sporten natuurlijk een stuk leuker maakt.

Ook zijn de poten van deze trampoline in verschillende lengtes verkrijgbaar, waardoor je dus ook heel wat verschillende soorten oefeningen kunt doen.

Als je op zoek bent naar een fitness trampoline die je gemakkelijk kunt opbergen, dan is dit model perfect. Je kan hem immers gemakkelijk 2 maal opbouwen, waardoor je veel ruimte bespaart!


3. Specifit Fitness trampoline

specifit_gym_trampoline

Deze compacte fitness trampoline is uiterst gemakkelijk op te bergen én binnenshuis te gebruiken. Op die manier kan je gemakkelijk sporten terwijl je naar de televisie kijkt of je favoriete serie volgt.

Met een breedte van 120 centimeter heb je voldoende ruimte voor het maken van grotere bewegingen. Daarbij is de handgreep in hoogte verstelbaar, waardoor je die zelf kunt aanpassen naargelang je eigen voorkeur of grootte.

Ten slotte kan deze fitness trampoline tot wel 200 kilogram gedragen. Hij is dus ook geschikt voor mensen die aan overgewicht lijden, en op een verantwoorde en veilige manier willen sporten.


4. Hammer Cross Jump

hammer_cross_sport_trampoline_met_stang

De Hammer Cross Jump geldt als één van de beste fitness trampolines van dit moment. Het toestel beschikt immers over specifieke jumping points, waardoor je je spieren nog efficiënter traint.

De plastic hoes en rubberen veren maken dat deze trampoline uiterst goed beschermd blijft en lang meegaat.

De T-vormige hendel, die meer balans biedt tijdens het springen, is gemakkelijk verstelbaar in wel 8 posities. Op die manier pas je de intensiteit en veiligheid van je training zelf aan. Ook kan de gym trampoline een relatief zwaar gewicht aan, tot 130 kilogram.

Extra troeven van dit model mini trampoline zijn de antislip kappen op het stevige frame, een uitstekende vering met geluidloos design en de algemene robuustheid van de constructie.

Niettemin weegt deze jumping fitness trampoline zelf slechts 11 Kilogram, waardoor je hem dus gemakkelijk meeneemt!


5. Matchu Sports – Fitness trampoline Pro

matchu_sports_kleine_trampoline_voor_fitness

Met een diameter van 110 cm is de Matchu Sports Fitness Trampoline Pro de gulden middenweg tussen beweegruimte en compactheid.

Je zet deze fitness trampoline gemakkelijk in elkaar door het spinrgvlak uit te klappen. De veren zijn immers al bevestigd, waardoor je dus weinig werk moet doen. Ook de poten kan je in slechts een paar minuten op het frame plaatsen – en je kan beginnen sporten.

Dit model fitness trampoline is uiterst stevig dankzij een springsteun die op drie poten rust. Het gevolg is dat je met dit apparaat de kans op een ongeval drastisch kunt verkleinen.

Daarbij komt ook nog eens dat de vering van deze fitness trampoline met bungee elastieken is geregeld, waardoor je dus geen last hebt van zware, lompe veren.

De voordelen van deze vering gaan ver:

 • Geen geluidsoverlast tijdens het springen
 • De fitness trampoline gaat lang mee
 • De goede bouwen garandeert een total-body training
 • Het risico op blessures is erg laag

6. Fit Trampo 500

domyos_trampo_500

De Fit Trampo is vervolgens ook een goede optie als je thuis wilt beginnen sporten met een fitness trampoline. Het kader van dit model bestaat uit staal en de stof aan de binnenkant uit propyleen.

Daarbij zijn alle extra delen vervaardigd uit thermoplastisch rubber, waardoor deze langer meegaan.

Dankzij een maximaal gewicht van 110 kilogram kan deze fitness trampoline heel wat weerstand aan. Daarbij is de Fit Trampo 500 professionele getest door ervaren coaches – en dat is natuurlijk een garantie dat hij aan alle verwachtingen voldoet.

Ten slotte is deze fitness trampoline met stang uiterst veilig voor gebruik door mensen met een verminderde balans!


7. Fit Trampo 100

fit_trampo_100_decathlon

Als je op zoek bent naar een model fitness trampoline zoals de Fit Trampo 500, maar een model met stang geen meerwaarde biedt voor jouw situatie, dan is de Fit Trampo 100 het beste alternatief.

Dit model is iets gemakkelijker op te zetten en op te bergen dankzij zijn compacte design.

Ook hier zorgt een 100% stalen kader voor stevigheid, terwijl de polypropyleen binnenkant en polyester buitenkant voldoende flexibiliteit en duurzaamheid bieden.

Wel kan deze fitness trampoline vanwege zijn lichtere structuur iets minder gewicht aan, maximaal 100 kilogram.


Hoe vind je de beste fitness trampoline?

gym_trampoline

Tegenwoordig vind je overal kwalitatieve fitness apparaten, waaronder fitness trampolines met stang, zonder stang en andere varianten. Als je een goede fitness trampoline wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken.

Zo zijn de meeste fitness trampolines enkel geschikt voor volwassenen. Mini trampolines hebben immers als primaire doel het uitvoeren van specifieke trainingen.

Je kan goede fitness trampolines vinden in winkels als Lidl en andere, waar je ook vaak aanbiedingen vindt om geld te besparen. Weet je nog niet zo goed welke keuze je moet maken, dan kan je altijd inspiratie halen uit de reviews en ervaringen van andere mensen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Wat is het maximaal belastbare gewicht van de fitness trampoline?
 • Gaat het om een trampoline met stang of zonder stang?
 • Wat is het basismateriaal van de trampoline?
 • Zitten er eventueel accessoires of uitbreidingen bij de trampoline?

Beantwoord deze vragen om de beste trampoline te vinden voor jouw situatie. Naast het standaard aanbod aan trampolines vind je tegenwoordig ook mini trampolines die schuin zijn gebouwd.

Hierdoor kan je als het ware op een helling oefeningen doen, waardoor de belasting groter is. Wel is het risico op overbelasting en blessures bij een mini trampoline die schuin is opgezet een stukje groter!

Andere modellen fitness trampolines beschikken dan weer over een beugel. Een gym trampoline met beugel biedt nog meer stevigheid en balans dan een model met stang, aangezien hij over een dubbele voet beschikt. Op die manier is aan sport doen voor ouderen een stuk veiliger.

Klaar om intensief aan sport te doen met een fitness trampoline? Hopelijk hebben deze tips en aanbevelingen je geholpen om de beste mini trampoline te vinden voor jouw situatie!

Wat zijn de voordelen van sport met een trampoline?

1. Actief je beenspieren trainen

Een van de beste redenen om een fitness trampoline te gebruiken is omdat zo’n toestel erg goed is voor het ontwikkelen van je beenspieren.

Door het steeds op en neer springen worden je beenspieren, zowel de voorste als de achterste en de bilspieren, gedwongen om de schok van het neerkomen op te vangen. Hierdoor worden ze sterker en strakker.

2. Goed voor het lymfestelsel

Een ander belangrijk voordeel van een mini trampoline is dat het helpt bij het trainen van het lymfestelsel. Veel chronische aandoeningen zijn het gevolg van blokkades in de lymfeklieren, en regelmatig bewegen kan helpen om deze vrij te maken.

Vooral als je een fitness trampoline gebruikt, komt je lymfevocht in beweging. En dat heeft heel wat positieve gevolgen voor je gezondheid.

3. Je coördinatie verbeteren

Als je al eens op een gewone trampoline hebt gesprongen, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed dat het niet bepaald gemakkelijk is om je balans te behouden.

Je hebt immers tijdens de sprong geen contact met de ondergrond, waardoor je je evenwicht moet houden door je spieren in beweging te brengen. Tijdens het gebruik van een fitness trampoline train je dus ook de coördinatie tussen je spieren, waardoor je algemene balans verbetert.

4. Je buikspieren verstevigen

Op een mini trampoline springen is een vorm van beweging waarbij je je hele lichaam gebruikt, dat is zeker. En dat betekent dat je dus ook je core- of buikspieren aanspant.

Vaak denken mensen dat het doen van sit-ups of crunches de enige manier is om stevige, zichtbare buikspieren te trainen. Bij het op- en neer springen op een trampoline zorgen deze spieren er echter ook actief voor dat je lichaam rechtop blijft. En dat je bij het neerkomen niet zomaar in elkaar zakt. Een goede buikspieroefening dus!

5. Gezond wakker worden met een mini trampoline

Vervolgens is een mini trampoline een handig hulpmiddel bij het wakker worden, hoe vreemd dat ook mag klinken. Als je ‘s morgens een aantal minuutjes op een gym trampoline springt, dan schud je je lichaam als het ware wakker.

Bepaalde organen, zoals de maag en lever, kunnen op die manier gemakkelijker ‘in actie’ komen, waardoor ze dus ook beter functioneren gedurende de dag. Ten slotte activeert gemiddeld intensieve beweging ook je zenuwstelsel, waardoor je sneller wakker bent en dat ook blijft.

6. Een betere bloeddoorstroming

Ten slotte kan je met een mini trampoline je bloedcirculatie drastisch verbeteren. Net zoals dat bij elke andere vorm van beweging het geval is, zal je hart bloed sneller en harder door je lichaam moeten pompen om je spieren kracht te geven.

Daarbij is trampolinespringen, hoewel je het misschien niet zou zeggen, een goede oefening voor je algemene conditie. Je wordt immers gedwongen om dieper te ademen, waardoor je uithoudingsvermogen beter wordt.

Voor wie is een fitness trampoline geschikt?

sporten_op_fitness_mini_trampoline

Nu je weet wat de voordelen zijn van een mini trampoline, is het ook belangrijk om te beseffen dat het gebruik van zo’n toestel niet voor iedereen geschikt is.

Hoewel de meeste mensen er zeker baat bij hebben, houd je best met een aantal zaken rekening. Hieronder een overzichtje van mensen die extra veel voordeel kunnen halen uit een mini trampoline:

1. Mensen die hun balans willen verbeteren

Als je op zoek bent naar een goed hulpmiddel om je balans en coördinatie te verbeteren, dan is een mini trampoline perfect. Zoals vermeld zorgt zo’n trampoline ervoor dat de coördinatie tussen je spieren beter wordt.

Wel is het belangrijk dat je het toestel dan op de juiste manier gebruikt. Het risico op vallen en andere ongelukken is immers veel groter dan bijvoorbeeld bij een crosstrainer. Gelukkig bestaan er trampolines met stang en handvatten voor meer balans. Hierdoor is sporten een stuk veiliger!

2. Beginners en gevorderde sporters

Daarbij is zo’n sport trampoline perfect geschikt voor zowel beginnende sporters als gevorderden. Wil je rustig beginnen met een sportschema waarbij de intensiteit niet te hoog ligt?

Of wil je bijvoorbeeld je beenkracht en springkracht verbeteren als professioneel atleet? Wat het geval ook mag zijn, een fitness trampoline maakt het mogelijk.

Je kan immers gemakkelijk zelf de intensiteit van je sprong aanpassen, waardoor je ook leert inschatten hoe hard je je spieren moet activeren om de juiste hoogte te verkrijgen.

3. Ouderen en mensen die revalideren

Springen mag op het eerste zicht misschien niet de beste vorm van beweging lijken voor ouderen en mensen die revalideren, maar er zit wel degelijk wat in.

Bepaalde sport trampolines beschikken immers over extra beveiligende maatregelen, zoals een stevige stang met handvatten. Op die manier kunnen zelfs ouderen en mensen die minder mobiel zijn aan hun balans en conditie werken.

Als je bijvoorbeeld heupklachten hebt maar wel wilt blijven bewegen, of moet herstellen van een blessure en het genezingsproces wilt versnellen, dan is een mini trampoline perfect!

4. Iedereen die af wilt vallen

Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijtraken? Naast een goed dieet is het belangrijk om actief te gaan sporten. Hierbij is het natuurlijk gewenst dat je een sport kiest die je leuk vindt om te doen én ook nog een effectief is.

Omdat je met trampoline springen veel verbrandt en het ook nog eens leuk is, kiest men vaak voor deze manier van trainen. Bovendien is het ook nog eens een hele veilige manier van sporten.Meer koopgidsen:

Plaats een reactie