Focus Fitness Jet 9 iPlus – Eerlijke Review (2024)

Ben je op zoek naar een loopband voor thuis? Dan is er een grote kans dat je terecht bent gekomen bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Sommigen beschrijven deze loopband als de beste loopband voor thuis, maar is hij dat ook écht? In deze review zochten wij het voor je uit.

In deze review ontdek je alles over de voor- en nadelen van dit toestel. Bovendien geven we je een indicatie voor wie deze Jet 9 loopband het meest geschikt is.

Tot slot hebben we het ook nog kort over de prijs en aanbiedingen.

Wil je weten of de Focus Fitness Jet 9 iPlus voor jou geschikt is? Lees dan dus zeker tot het einde!

Mijn mening over de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus

Gezien de vele laaiende reacties op het internet, was ik echt benieuwd om deze loopband zelf uit te proberen. De Focus Fitness Jet 9 iPlus wordt gezien als een van de betere modellen voor thuisgebruik. 

Ik moet zeggen dat de reviews die je online vindt, niet overdreven zijn. Het is een fantastische loopband, van een hoge kwaliteit. Bovendien biedt dit model van Focus Fitness heel wat sportmogelijkheden.

Over het merk gesproken, Focus Fitness heeft zich meer dan bewezen. Het is een gevestigd merk, dat steeds populairder wordt in Nederland en omstreken.

De reden daarvoor is dat ze zeer competitief in de markt liggen. Ze stellen hun prijzen zeer scherp af ten opzichte van hun concurrenten.

Ook is het zo, dat heel wat webshops Focus Fitness ondertussen standaard hebben opgenomen in hun assortiment.


Wat vind ik zo goed aan de Focus Fitness Jet 9 iPlus 

Laat ons eerst en vooral eens kijken naar de positieve eigenschappen van de Jet 9 iPlus.

Uitgebreide trainingsmogelijkheden

Focus Fitness Jet 9 iPlus display

Iedereen die een loopband aanschaft, heeft de bedoeling om indoor te kunnen sporten.

Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat de sportervaring gelijkloopt met de natuurlijke ervaring die je buiten zou hebben. Heel wat loopbanden voldoen jammer genoeg niet aan deze standaard, maar de Focus Fitness Jet 9 iPlus gelukkig wel.

Dankzij de vele beschikbare trainingsprogramma’s – maar liefst 15 – blijft het sporten leuk. Je kunt kiezen tussen een programma op basis van snelheid, maar ook intervaltraining behoort tot de mogelijkheid.

Voor de echte sportmensen onder ons, beschikt het toestel ook nog over een HRC trainingsprogramma en over bergprogramma’s.

Heb je liever zelf de touwtjes in handen? Geen probleem, want dan kies je natuurlijk voor het manuele programma. Daarbij kan je zelf de snelheid en de hellingshoek naar wens aanpassen. 

Ik ben trouwens zeer enthousiast over de helling mogelijkheden van deze Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband. Je kunt namelijk heel makkelijk de helling aanpassen in maar liefst 15 niveaus.

Op die manier kan je lekker rustig opbouwen, of kan je in één keer heel steil lopen.

De iPlus module

Focus Fitness Jet 9 iPlus Tablet

Gebruikers die al een eerdere ervaring hebben met Focus Fitness, zullen waarschijnlijk al bekend zijn met de zogenaamde “iPlus” module.

Telkens wanneer de iPlus in de naam staat, zoals bij deze Focus Fitness Jet 9 iPlus, weet je dat deze module aanwezig is. Maar wat kan je er dan eigenlijk mee?

Wel, de iPlus module geeft je de mogelijkheid om een bluetooth-connectie te maken tussen je loopband en een mobiel toestel.

Je kunt daarvoor gebruik maken van je smartphone of van een tablet. Velen hebben een voorkeur voor de tablet, omdat dit scherm iets groter is.

De loopband beschikt over een eigen houder, waarop je jouw mobiele toestel kunt plaatsen. Zodra de connectie is gemaakt, zal jouw mobiele apparaat de functie van het display overnemen.

Vanaf dat moment, zal je jouw Focus Fitness Jet 9 iPlus dus kunnen besturen vanaf je smartphone of tablet.

Om dit te kunnen doen, moet je wel de bijhorende loopband applicatie installeren, maar dat is helemaal niet zo moeilijk. Deze trainingsapplicatie biedt je nog veel meer mogelijkheden en maakt het sporten nog veel interactiever.

Bovendien maakt deze module het ook mogelijk om jouw prestaties grafisch te laten weergeven. Zeker voor de meer ervaren sporters kan dit een handige toevoeging zijn, om makkelijker de vooruitgang in je prestaties te observeren.

Kwaliteit

Focus Fitness Jet 9 iPlus ingeklapt

Zoals ik daarnet al kort heb aangehaald, is Focus Fitness en vrij gekend merk. Ze zijn erin geslaagd om in de drukke markt toch een grote positie in te nemen.

Dat hebben ze gedaan door in te spelen op twee fronten: prijs en kwaliteit. Over de prijs zullen we het straks nog even hebben, maar laat ons eerst even kijken naar de kwaliteit.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is zonder twijfel een stevig toestel, dat gemaakt is van robuuste materialen.

Je kunt zelf ook zien tussen de specificaties, dat de loopband zelf maar liefst 89 kilogram weegt en belastbaar is tot 150 kilogram. Daaruit kan je meteen afleiden dat het een prima apparaat is.

Tot slot wil ik ook nog even de aandacht vestigen op de eenvoudige montage. De Focus Fitness Jet 9 iPlus is zo goed als gebruiksklaar wanneer hij bij je thuis aankomt.

Het enige wat je nog hoeft te doen, is een aantal zeer eenvoudige stappen uitvoeren. In online reviews op de aankooppagina, zien we ook dat niemand daar echt een probleem mee heeft.

De bijgeleverde brochure is wel vrij beperkt, maar gelukkig makkelijk te gebruiken.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 9 iPlus geschikt?

Focus Fitness Jet 9 iPlus Training

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is absoluut een van de betere modellen van het merk Focus Fitness. Dat vindt je bijvoorbeeld ook terug in de test van Fitvooralles.nl.

Omwille van zijn robuuste structuur, is de loopband geschikt voor matig tot intensief thuisgebruik. Meer ervaren sporters zullen er veel plezier aan hebben.

Daarnaast wordt vaak de vraag gesteld of deze loopband ook gebruikt kan worden voor professionele doeleinden. Dit is echter wat moeilijker te bepalen, aangezien alles afhangt van de specifieke activiteiten.

Het is een kwalitatieve loopband, dus voor bepaalde taken kan hij zeker worden ingezet – denk aan een fitnessruimte in een klein kantoorgebouw.

Het is echter geen professionele loopband. Dus in grote fitnessruimten is dit waarschijnlijk niet het toestel dat je wil plaatsen.

Ook voor mensen die minder frequent sporten thuis, kan dit zeker een goede keuze zijn. Je moet echter afwegen of hij voor jou zijn geld waard is. Het is namelijk geen goedkope loopband, dus je kunt er maar beter regelmatig gebruik van maken.

Een iets goedkopere loopband is de Jet 7 iPlus. Maar deze heeft ook minder mogelijkheden.

En de prijs?

Zoals net gezegd, is de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband zeker niet goedkoop. Wanneer we echter de prijs vergelijken met die van soortgelijke toestellen, dan behoort hij wel tot de betere keuzes. 

Door zijn goede kwaliteit en de vele trainingsmogelijkheden die hij biedt, heeft de Jet 9 iPlus wel een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Ikzelf en vele andere gebruikers zijn zeker tevreden.

Je moet voornamelijk overwegen of deze loopband ook binnen jouw budget past.

Conclusie

Focus Fitness Jet 9 iPlus review

Als je op zoek bent naar een zeer kwalitatieve loopband, die heel wat trainingsmogelijkheden te bieden heeft, dan is deze Focus Fitness Jet 9 iPlus vast en zeker iets voor jou.

Qua budget kan je wel maar beter iets meer geld aan de kant houden, maar het toestel is zijn prijs zeker waard.

Wat wij de beste eigenschap vinden? Toch wel de iPlus module, waardoor je deze loopband via bluetooth kunt verbinden met je telefoon of tablet.

We wensen je nog veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte loopband.
Plaats een reactie