Half Rack kopen voor fitness training

Op deze pagina vind je de beste half racks om te kopen. Ook leggen we uit wat een half rack precies is en wat de aandachtspunten zijn bij de aanschaf.

De beste half racks om te kopen

 1. ATX half rack HRX-810
 2. Half rack WB-HR
 3. Body-Solid PPR500
 4. Titanium Strength Evolution
 5. ATX HRW-640
 6. Body-Solid ProClubLine

De top 6 half racks vergeleken

Hieronder bespreken we de top 6. Per half rack benoemen we de specs, voordelen en nadelen. Zo kom jij erachter welke het beste bij jou past!

1. Professioneler dan het ATX half rack HRX-810 zul je niet snel vinden

atx_half_rack_hrx-810

ATX heeft  een power rack ontwikkeld waar menig fitnessmerk nog een puntje aan kan zuigen. Niet alleen is dit half rack geschikt voor professionele atleten wat betreft kwaliteit, het heeft ook nog eens een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 1000 kg!

Zo’n hoge capaciteit vind je niet snel ergens anders.

De constructie is simpel, maar robuust en heeft talloze uitbreidingsmogelijkheden. De optrekstang zit er al bij inbegrepen met extra rondom het grip gedeelte.

Je vloer hoeft het ook niet te ontzien, want ATX heeft de poten van een rubberen omhulsel voorzien voor extra stevigheid.

 • Materiaal:
 • Afmetingen*: 127 x 180 x 236,5 cm
 • Garantie: niet bekend
 • Maximaal belastbaar gewicht: 1000 kg

* De afmetingen zijn in l x b x h aangegeven
2. Powertec’s – in twee kleuren beschikbare – half rack WB-HR

half_rack_powertec_wb-hr

Dit half rack heeft de staanders in een schuine positie voor extra stevigheid. De sterke stalen constructie zorgt voor veilig squatten en ook de mogelijkheid om pull ups en presses te oefenen.

Je kan zelfs je favoriete kleur uitkiezen, dit power half rack is beschikbaar in zowel geel als zwart. Het rack is instelbaar op de hoogte die jij fijn vindt en er zitten opbergplekken op voor je halterschijven.

De afleghaken zijn voorzien van rubber zodat niet de hele buurt opschrikt als jij je halter weer ophangt. Powertec heeft ook een hele hoop uitbreidingsmogelijkheden bedacht voor dit half rack voor een complete training.

Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot de app ‘powertrainer’ waar je precies kunt zien hoe je het half rack het beste kunt gebruiken voor jouw fitness goals.

Als je even geen inspiratie voor een training hebt, helpt deze app je uit de brand. Er staan namelijk tientallen oefeningen op die precies de spiergroepen aanspreken die jij wilt trainen.

 • Materiaal: staal
 • Afmetingen: 125 x 90 x 208 cm
 • Garantie:
 • Maximaal belastbaar gewicht: 300 kg
3. Body-Solid en zijn über goedkope (maar niet minder goede) half rack PPR500

half_rack_ppr500

Laat de prijs je niet in de maling nemen. Body-Solid heeft een hoogwaardig stalen half rack ontwikkeld. Er worden j-cups (ophanghaken) en safety spotters bijgeleverd, dus het enige waar jij zelf voor moet zorgen zijn de gewichten.

Je kan veilig alleen trainen in jouw home gym of garage. Ook als je je fitness routine wilt uitbreiden is dit mogelijk. Body-Solid biedt hiervoor meerdere opties aan op de website. De optrekstang zit er in ieder geval al bij!

Body-Solid is zo zeker van de kwaliteit van dit half rack dat ze er wel 10 jaar garantie op geven. Bovendien bieden ze een ‘never out of stock’ aan, het hele jaar lang zijn deze half racks voor jou beschikbaar!

Dit half rack is zowel verkrijgbaar bij Bol.com als bij Fitwinkel.nl, take your pick!

 • Materiaal: staal
 • Afmetingen: 128 x 130 x 210 cm
 • Garantie: 10 jaar
 • Maximaal belastbaar gewicht: 317.5 kg
4. Titanium Strength’s Evolution half rack voor zwaar gebruik

heavy_duty_half_rack

Titanium Strength heeft dit half rack ‘Heavy duty’ genoemd en naar onze mening doet het zijn naam zeker eer aan. De sterke stalen constructie is niet alleen stijlvol door de zwarte kleur en rode accenten, maar is ook nog eens enorm stevig gemaakt.

Dit half rack heeft niet alleen safety spotters, maar ook j-cups, opberghaken en een optrekstang. Wat wil je nog meer?

De stalen buizen zijn 2 mm in omvang voor extra stevigheid en de poten zijn breed voor optimale stabiliteit.

Dat niet alleen, Titanium Strength heeft ook rubberen bescherming aan de onderkant aangebracht zodat je vloer niet naar de knoppen gaat.

 • Materiaal: Staal
 • Afmetingen: 121 x 156 x 215 cm
 • Garantie: niet bekend
 • Maximaal belastbaar gewicht: niet bekend
5. ATX’s Wall Rack HRW-640

atx_wall_rack_hrw-640

Ben jij op zoek naar een half rack, maar heb je geen zin om daar €500 aan uit te geven? Dan hebben wij de oplossing voor je.

Het wall rack van ATX biedt qua mogelijkheden hetzelfde als menig half rack, maar qua prijs is deze niet te evenaren. Dit stalen wall rack wordt geleverd met j-hooks (inclusief rubberen bescherming). Bovendien heb je ook nog de mogelijkheid om dit rack uit te breiden met dip bars en spotter arms.

Voor maar een paar honderd euro kun je squatten, je halters ophangen en je optrekken aan de optrekstang. Het grote voordeel van een wall rack, is dat deze  constructie geen ruimte inneemt op de vloer.

In plaats daarvan is deze gemakkelijk in de muur te monteren. ATX heeft zelfs de mogelijkheid toegevoegd om de onderste beugels in de vloer te monteren als het in de muur niet uitkomt.

 • Materiaal: staal
 • Afmetingen*: 123 x 55 x 210 cm
 • Garantie: niet bekend
 • Maximaal belastbaar gewicht: 250 kg

* De afmetingen zijn hier weergegeven als b x d x h
6. Body-Solid’s ProClubLine power half rack squatrack SPR500

commercieel_extended_half_rack_squatrek

Laat de prijs van dit ‘commercieel extended’ half rack je niet afschrikken (en de lange naam ook niet). Body-Solid weet waar ze het over hebben.

Dit half rack is gemaakt om gebruikt te worden in sportscholen, politie- en brandweerkazernes en is dus perfect voor de serieuze bodybuilder.

Veiligheid is hierbij natuurlijk van het grootste belang en het 11-gauge stalen mainframe zorgt hiervoor. De rack pulls die je met behulp van dit station kunt uitvoeren zijn sensationeel.

Dit rack komt met opslagrekken voor je olympische schijven, premium j-cups liftoffs, safety spotter arms (met 2,5 cm afstand) en een volledig parate pull up bar voor de training van je bovenlichaam.

Zo kun je alle oefeningen naar hartelust uitproberen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je training.

 • Materiaal: staal
 • Afmetingen: 206 x 206 x 226 cm
 • Garantie: niet bekend
 • Maximaal belastbaar gewicht: 454 kg
Wat is een half rack?

Een half rack is een bekend sportaccessoire die bestemd is om een halter op te hangen.

Een half rack heeft veel overeenkomsten met squatrekken en power racks. Waar een squat rack specifiek op squatten is gericht, heeft een half rack meer opties.

Zo zit er vaak een lat pulley bij, waarmee je arm- en rugspieren kunt trainen, een optrekstang en een plek om gewichten op te hangen bij. Toch wordt een half rack vaak een squat rack genoemd.

Het grote verschil tussen een half rack en een power rack is dat de laatstgenoemde vier steunstangen heeft. Dit maakt een power rack tot een veel grotere constructie, soms ook met meer fitness opties.

Op de markt zijn zowel half racks te vinden met volledig rechte staanders, maar ook racks die schuine steunpilaren hebben. Zowel onderaan als (vaak) bovenaan zijn de pilaren met elkaar verbonden.

De bovenste verbinding functioneert soms ook als optrekstang. De onderste verbinding zorgt voor extra stabiliteit.

Een belangrijke accessoire van een half rack zijn de afleghaken. Hierop leg je je halter neer voor, na of tijdens de set.

Misschien ken je half racks wel in de variant van een wall rack. Dit is een fitnessapparaat dat je aan de muur moet bevestigen.

Ze nemen een stuk minder ruimte in, maar ze kunnen vaak ook minder gewicht dragen.

Waar moet  je op letten bij het kopen van een half rack?

Een half rack moet natuurlijk flink veel kilo’s kunnen houden. Niet alleen als de olympische halterstangen eraan hangen, maar ook als je deze op het rack laat vallen.

Iets om naar uit te kijken in je zoektocht naar het perfecte rack is dan ook dat het rek van staal is. Dit zorgt dat het rack de benodigde ondersteuning kan bieden aan al dat gewicht.

Het maximaal belastbaar gewicht is ook een goede indicatie van de kwaliteit van een half rack. Kijk uit naar half racks die tussen de 300 en 500 kg aan gewicht kunnen dragen. Afhankelijk van hoe gevorderd je bent, natuurlijk.

Je had er waarschijnlijk zelf ook al aan gedacht, maar de afmetingen zijn natuurlijk ook een belangrijke factor in je keuze van een half rack.

Het is niet altijd zo dat het grotere half rack ook echt meer mogelijkheden geeft. Het kan zelfs zijn dat een groter rack sneller de muren eromheen beschadigd, en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Veiligheid is een belangrijke factor bij het kopen van een fitness apparaat. Bij veel half racks worden veiligheidsstangen bijgeleverd, ook vaak ‘safety spotters’ genoemd.

Deze stangen vangen de halterstang voor je op als het jou niet meer lukt en zijn essentieel om te hebben voor je thuistraining.

Conclusie

Met deze kennis weet jij precies hoe je het beste half rack voor jouw fitness kunt vinden. Hopelijk heb je op elke vraag een antwoord kunnen vinden. We wensen je veel trainplezier!

Meer krachtmateriaal:

1 gedachte over “Half Rack kopen voor fitness training”

 1. Prijs van de ATX half rack hrx-810 is inmiddels 100,- duurder geworden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie