Inklapbare loopband kopen? De 10 beste opvouwbare loopbanden

Ben jij op zoek naar een opvouwbare loopband? Een loopband die inklapbaar is biedt enorm veel voordelen. Met name voor de thuissporter is het ideaal.

Na gebruik vouw je hem op, en rijd je hem met de transportwieltjes een hoekje in.

Maar wat is nou de beste inklapbare loopband om te kopen? In dit artikel kom je er direct achter!

Top 10 loopband inklapbaar voor thuis

Op basis van de allerbelangrijkste eigenschappen hebben we de 10 beste inklapbare hardloopbanden geselecteerd.

Hieronder ontdek je per apparaat een korte beschrijving. Neem ze even door en beslis daarna welke het beste bij jou past.

De top 10 beste opvouwbare loopbanden:

  1. Focus Fitness Jet 9 iPlus
  2. Focus Fitness Jet 5
  3. Senz Sports M1000
  4. VirtuFit Elite TR-500i
  5. VirtuFit TR-100
  6. Tunturi Competence T10
  7. Schwinn 510T
  8. Focus Fitness Senator iPlus
  9. Gymstick Walking Pad Pro
  10. Finnlo Alpine IV

1. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus review

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is volgens ons de allerbeste inklapbare loopband op de markt.

Die plaats verdient hij volgens mij omwille van zijn hoge kwaliteit en zijn vele mogelijkheden. Het is zeker geen goedkope loopband, maar je krijgt veel waarde voor je geld.

De loopband is gemaakt van stevige materialen en weegt daardoor maar liefst 89 kilogram. Daarmee heeft hij een belastbaar vermogen van 150 kilogram.

Dit zorgt ervoor dat je de loopband voor veel trainingsdoelen kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld afvallen. Ook wat het design van deze Jet 9 iPlus betreft was ik heel enthousiast. Hij ziet er heel stoer en sportief uit.

Wat de trainingsmogelijkheden betreft, is deze inklapbare loopband ook zeer uitgebreid. Het toestel haalt een maximale snelheid van 20 kilometer per uur.

Er zitten verschillende trainingsprogramma’s op en het toestel beschikt ook over een instelbare helling.

Daarnaast is de opvouwbare Focus Fitness loopband ook voorzien van een iPlus module.

Dit maakt het mogelijk om je fitnessapparaat te verbinden met een compatibele smartphone of tablet. Zo kan je via bepaalde apps extra functies toevoegen, al dan niet tegen betaling.

Tot slot wat het gebruik betreft, is dit ook een fantastisch apparaat. Veel toestellen die over zoveel mogelijkheden beschikken, zijn heel erg ingewikkeld.

Bij deze Focus Fitness Jet 9 iPlus is dat echter niet het geval. Je leert er heel snel mee werken omdat alles zichzelf uitwijst.
2. Focus Fitness Jet 5

Focus Fitness Jet 5 review

Het hoeft je waarschijnlijk niet te verbazen, maar Focus Fitness heeft ook de tweede plaats op mijn lijstje weten te veroveren.

De Focus Fitness Jet 5 behoort tot dezelfde reeks als de vorige opvouwbare loopband. Soms wordt hij zelfs het kleinere broertje genoemd.

De Jet 5 beschikt over net iets minder functies dan de Jet 9. Zijn prijs is echter ook een heel stuk lager, dus prijs kwaliteit blijft het een fantastisch apparaat.

Laten we even wat dieper ingaan op de specificaties van deze inklapbare loopband voor thuis.

Met zijn rode accenten, ziet deze inklap loopband er alvast goed uit. Zo kan je hem gerust in een leefruimte plaatsen waar ook andere mensen langskomen.

Deze Jet 5 is net iets minder snel dan de Jet 9. De maximale snelheid van deze elektrische loopband is namelijk 16 kilometer per uur.

Ik weet niet hoe het met jouw conditie zit, maar voor veel gebruikers is 16 kilometer per uur nog meer dan voldoende.

Hoewel er op dit apparaat geen iPlus module zit, heb je nog steeds voldoende trainingsmogelijkheden. De loopband beschikt namelijk over niet minder dan 36 trainingsprogramma’s.

Je kunt kiezen tussen manuele work-outs, intervaltraining, training op helling en meer. Daardoor zal het indoor sporten niet snel gaan vervelen.

Ook zit er een speciale toepassing op, waarmee je een indicatie van je BMI kunt laten berekenen. Zeker voor de mensen die sporten om af te vallen kan het nuttig zijn om eens te weten hoe hoog je BMI staat.
3. Senz Sports M1000

Loopband inklapbaar Senz Sports M1000

De derde inklapbare loopband in mijn top 10 is er eentje van het merk Senz Sports. Voor sommigen klinkt dit merk misschien nog niet zo bekend.

Ze bieden echter ook verschillende apparaten aan en ze zijn ook wel al even bezig met de ontwikkeling van hun toestellen.

De Senz Sports M1000 komt er voor mij uit als een van de beste opvouwbare loopbanden. Tijdens een aanbieding kun je hem trouwens vaak kopen tegen een interessante prijs.

Van de drie toestellen die ik hier beschreven heb, is deze Senz M1000 inklapbare loopband de goedkoopste.

Hoewel de kwaliteit ook nog zeer goed is, zie je wel dat het toestel tegen wat minder bestand is dan de andere twee. Deze loopband weegt zelf namelijk ‘maar’ 48 kilogram.

Vooral in vergelijking met de andere twee is dat een groot verschil. Daarmee heeft hij een belastbaar vermogen tot 100 kilogram. Dat maakt dat dit toestel niet voor zo’n groot publiek geschikt is.

Op het display zelf kan je uiteraard de belangrijkste trainingsvoortgang opvolgen. Dit is niet zo heel verschillend van andere apparaten.

Deze inklapbare elektrische loopband is bovendien ook makkelijk te bedienen. Zeker voor beginners lijkt deze Senz Sports opvouwbare hardloopband me een geschikte keuze.
4. VirtuFit Elite TR-500i

Loopband Zwift VirtuFit Elite TR-500i

Ben jij een echte hardloopfanaat? Ben je bijvoorbeeld aan het trainen voor een marathon?

De VirtuFit Elite TR-500i is gemaakt voor serieuze hardlopers. Deze inklapbare loopband is geschikt voor intensief gebruik en heeft weinig onderhoud nodig.

De VirtuFit loopband heeft maar liefst 30 trainingsprogramma’s zodat je jezelf blijft uitdagen. Tussen deze programma’s zitten onder andere twee hartslag gestuurde trainingen en een vetmeting programma.

Daarnaast is er een mogelijkheid om tegen iemand te racen. Je ziet jezelf op het scherm tegen een tegenstander rennen. 

Nog een handige functie: dit sportapparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om de band te smeren. Zo weet jij zeker dat jouw loopband lang mee gaat. Bovendien wordt de smeerolie voor de band meegeleverd bij bestellen. 

Tot slot is dit apparaat zo goed als stil en bevat het een MP3 aansluiting en ingebouwde speakers. Deze loopband maakt hardlopen nog leuker én comfortabeler.

Houd er echter wel rekening mee dat dit een van de duurdere modellen is. Maar als je wilt investeren in een kwalitatief goed model, is dit zeker een goede keuze.  
5. VirtuFit TR-100

Helling Loopband VirtuFit TR-100

Zoek je een iets goedkoper model van VirtuFit? De TR-100 biedt kracht, comfort en kwaliteit. En dat tegen een redelijk betaalbare prijs.

Deze loopband heeft niet zoveel trainingsprogramma’s als de Virtufit Elite TR-500i, maar komt wel redelijk in de buurt. Je volgt 15 uitdagende trainingen en het is mogelijk om je vetpercentage te meten.

Je ziet je gegevens op het verlichte LCD scherm. Hier komen onder andere je snelheid, tijd, afstand, hartslag en verbrande calorieën te staan. Met de sensoren op de handgrepen meet je eenvoudig je hartslag tijdens het trainen. 

Deze loopband weegt 50 kilo en is hierdoor iets minder geschikt voor intensieve trainingen dan zwaardere modellen.

Het belastbaar gewicht is 136 kilo. Dit maakt het model voor veel personen en verschillende doeleinden geschikt, zoals afvallen.

Ben je klaar met trainen? Het automatische mechanisme maakt inklappen heel eenvoudig. Ook het uitklappen gaat soepel en zonder gedoe.

Ik vind het bovendien een groot voordeel dat deze loopband grotendeels voorgemonteerd geleverd wordt. 
6. Tunturi Competence T10

Tunturi Competence T10 Compacte Loopband

De Tunturi Competence T10 is een stevig, maar compact apparaat. De loopband weegt zelf 65 kilo en kan wel tegen een stootje.

Het apparaat heeft echter een belastbaar gewicht van 110 kg en is hierdoor niet voor iedereen geschikt. 

Dit model staat vooral bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Je bedient de loopband met de knoppen op de armleuningen, maar ook met de toetsen op het display.

Op het display worden je gegevens overzichtelijk weergegeven. De gegevens die het apparaat toont zijn bijvoorbeeld de snelheid, hellingshoek en calorieverbruik.

Daarnaast meet je ook eenvoudig je hartslag en maak je gebruik van de maar liefst 40 beschikbare trainingsprogramma’s. Zo blijft het trainen leuk!

Het loopvlak van de Tunturi Competence T10 is redelijk groot en geeft je voldoende ruimte om comfortabel te lopen.

Na je training klap je de loopband eenvoudig op. Het speciale Soft Drop systeem zorgt ervoor dat in- en uitklappen heel eenvoudig gaat. Ook bevat het toestel handige transportwielen voor verplaatsing. 
7. Schwinn 510T

Schwinn 510T Loopband Zwift

Ook de Schwinn 510T loopband mag niet ontbreken in dit rijtje met beste inklapbare loopbanden.

Je verbindt het apparaat eenvoudig met trainingsprogramma’s zoals Zwift en Explore the world. Zo ren je letterlijk en figuurlijk de hele wereld over!

Ook connect je het fitnessapparaat met diverse apps waarmee je je voortgang eenvoudig bijhoudt. Op het LCD display staat een functie genaamd ‘Goal Track’. Deze functie onthoudt jouw vorige prestaties, zodat je gegevens van trainingen eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je efficiënter trainen. 

De loopband is 70 kg zwaar en biedt hierdoor veel stabiliteit. Je rent op een maximale snelheid van 16 kilometer per uur. Dat is niet super snel, maar het is voldoende voor normale renners.

De helling stel je in van 0% naar maximaal 10%.

Om je trainingen nog comfortabeler te maken, bevat het toestel ingebouwde speakers en een ventilator. Daarnaast is er een oplaadpunt voor je telefoon. 

Ook deze loopband is niet het allergoedkoopste, maar biedt wel goede kwaliteit en is compatibel met diverse trainingsapps.
8. Focus Fitness Senator iPlus

Focus Fitness Senator iPlus Loopband

Zoek je een inklapbare loopband met een breed loopoppervlak? De Focus Fitness Senator iPlus heeft een enorm breed loopoppervlak van 147 x 57 cm. Dit maakt hardlopen nog comfortabeler.

Met een eigen gewicht van 103 kg kun je altijd stabiel trainen. Bovendien heeft dit model een belastbaar gewicht van 160 kg. Dit maakt de loopband geschikt voor heel veel mensen. Een groot pluspunt!

De Focus Fitness Senator is voorzien van de iPlus module. Dit betekent dat je het apparaat eenvoudig koppelt aan een telefoon of tablet met Bluetooth. Je verbindt de loopband vervolgens met een trainingsapp, zoals Zwift, en je bent klaar om te trainen. 

Aangezien je de inklapbare loopband verbindt met een app wordt het tempo en de hellingshoek automatisch aangepast. Naast de koppeling met trainingsapps, biedt het toestel zelf ook verschillende trainingsprogramma’s. 

Daarnaast is het mogelijk om te trainen op basis van je hartslag. Stel je gewenste maximale hartslag in en vervolgens vergelijkt de Focus Fitness Senator deze met de hartslag die je op dat moment hebt.

Hierdoor kun je nog effectiever trainen. 
9. Gymstick Walking Pad Pro 

Gymstick walking pad pro

De Gymstick Walking Pad Pro is een goedkoper model, maar dit doet niet af aan de kwaliteit.

Deze loopband heeft zowel een hardloop- en wandelmodus. Dus of je nu je conditie wil verbeteren of gewoon rustig wil wandelen: het kan allebei.

Dit model is super compact en bevat geen display. Nu denk je misschien: hoe kan ik dan de snelheid bepalen? Dit doe je met de bijgeleverde afstandsbediening. Maar ook schakel je eenvoudig de hardloopstand in door het stuur omhoog te draaien. 

De maximale snelheid is 10 km/u. Dit maakt het toestel niet geschikt voor de fanatieke hardlopers onder ons.

Het is echter wel een geschikt apparaat om te gebruiken tijdens het werken. Je plaatst de loopband namelijk eenvoudig onder een bureau.
10. Finnlo Alpine IV

Finnlo Alpine IV

Wil je graag investeren in een kwalitatief goede loopband voor thuis? De Finnlo Alpine IV heeft alle benodigde functies en een prachtig nieuw display.

Finnlo staat al jaren bekend om de premium kwaliteit. We kunnen dan ook zonder te twijfelen zeggen dat dit een loopband van de hoogste kwaliteit is. 

Dit sporttoestel heeft een Bluetooth connectie, waardoor je het eenvoudig verbindt met trainingsapps zoals Kinomap en Bitgym. Daarnaast kan deze inklapbare loopband intensieve en zware trainingen eenvoudig aan. 

Je laadt je telefoon op tijdens het trainen en de ingebouwde hartslagontvanger meet je hartslag.

Houd echter wel rekening mee met een hoge aanschafsprijs. Deze prijs heeft ervoor gezorgd dat de Finnlo Alpini IV niet hoger scoort in dit lijstje.
Waarom een opvouwbare loopband?

Loopband Senz ingeklapt

Een inklap loopband (ook wel inklapbare of opvouwbare loopband) is een hardloopband die je compacter kunt opbergen.

Een loopband bestaat eigenlijk altijd uit twee grote delen.

Onderaan horizontaal met de vloer zit de band zelf, die door de motor wordt aangedreven om rond te draaien.

Naar boven toe zit een tweede verticaal gedeelte, waarin de trainingscomputer en de armsteunen verwerkt zitten.

De meeste inklapbare loopbanden beschikken over een systeem waardoor je het horizontale gedeelte op kunt klappen. Je vouwt het als het ware naar het verticale gedeelte toe.

Meestal is het trouwens zo dat je dit gedeelte niet helemaal kunt omhoog klappen. Het staat nog steeds een beetje schuin en niet loodrecht op de grond.

Een loopband inklapbaar maken heeft het grote voordeel dat er minder vloeroppervlakte wordt ingenomen wanneer je niet aan het sporten bent.

De meeste modellen beschikken ook nog over transportwielen, waardoor je het toestel helemaal opzij kunt zetten.

Maak je echter geen illusies. Een opvouwbare loopband van hoge kwaliteit weegt aardig wat. Daardoor is het verplaatsen ervan niet zo eenvoudig als het klinkt.

Waarop moet je letten bij het kopen van een inklapbare loopband?

Waarop moet je letten bij het aankopen van een opvouwbare elektrische loopband voor thuis?

Hieronder staan de belangrijkste punten.

Kwaliteit en stabiliteit

Een loopband krijgt heel wat te verduren. Tijdens het sporten zet je namelijk je volle kracht op het toestel. Bovendien levert ook de motor een behoorlijke kracht, om de band zelf te doen draaien.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de stabiliteit van de loopband. Op zich zijn de meeste loopbanden heel stabiel.

Dit komt omdat ze een grote vloeroppervlakte innemen. Daardoor wordt het gewicht ruim verspreid en kan de loopband niet zomaar vallen.

Aan de andere kant is natuurlijk ook de kwaliteit van groot belang. Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat je ieder jaar een nieuwe moet kopen.

Een opvouwbare loopband van goede kwaliteit herken je aan verschillende zaken.

Ten eerste is er altijd het merk. Heb je ooit eerder al van het merk gehoord? Ken je misschien andere mensen die al een fitnesstoestel hebben van dat merk?

Door al deze zaken te controleren heb je een grote kans om meteen een goed toestel uit te kiezen. Al lukt dat niet altijd. (Tenzij je voor een van de loopbanden uit onze topselectie kiest. 😉)

Waar je ook zeker moet naar kijken, is het gewicht van de loopband. Hoe zwaarder deze is, des te zwaarder de gebruikte materialen zijn. Zware toestellen geven meestal een goede indicatie over de stevige kwaliteit.


Relevante artikelen:

Inklapbare roeitrainer

Inklapbare crosstrainer


Kracht van de motor en oppervlakte van het loopvlak

Stabiele loopband

Bij een loopband zijn er nog twee zaken van heel groot belang. Aan de ene kant heb je uiteraard nood aan een degelijke motor.

Afhankelijk van jouw trainingsniveau, zal je een krachtigere motor nodig hebben.

Iets waar je bovendien ook rekening mee moet houden, is de maximale snelheid van de loopband.

Het heeft weinig zin om een loopband te kopen met een topsnelheid van 20 kilometer per uur, als je toch nooit zo snel loopt. Deze zal namelijk veel duurder zijn dan een toestel met een iets minder krachtige motor.

Aan de andere kant is het ook van belang om te kijken naar het loopoppervlak. Dit is de ruimte op de band die beschikbaar is om op te lopen. Op zich zorgt meer ruimte voor meer comfort.

Voor mij persoonlijk geeft een bredere loopband een groter gevoel van veiligheid dan een smalle loopband. Je hebt namelijk niet zo snel het gevoel dat je jouw voet op de kant zou zetten en zou vallen.

Trainingsmogelijkheden

Indoor lopen is heel leuk. Zeker in de winter wanneer het slecht weer is buiten.

Toch begint binnen sporten voor sommigen ook tegen te staan na verloop van tijd. De locatie blijft namelijk de hele tijd hetzelfde.

Om te voorkomen dat sporten op jouw inklapbare loopband saai wordt, is het goed om rekening te houden met de trainingsmogelijkheden van het toestel.

Kijk daarvoor naar het aantal beschikbare programma’s en het type programma’s.

De een houdt bijvoorbeeld heel sterk van programma’s met helling, terwijl de andere een voorkeur heeft voor een hartslagprogramma.

Al deze zaken zijn heel persoonlijk en eigenlijk kan niemand jou helpen met die keuze.

Een andere factor is de connectiviteit van het apparaat. Sommige loopbanden beschikken over een module waarmee je jouw fitnessapparaat kunt verbinden met een smartphone of tablet.

Vervolgens kan je meestal via een app de controle over het display overnemen. Bovendien zijn er ook enkele apps die je toelaten op om een interactieve virtuele manier te trainen. Zo zijn er bijvoorbeeld loopbanden met Zwift.

Dit kan het sporten extra leuk maken, maar soms zitten er wel extra kosten aan verbonden. Dit is specifiek per apparaat, dus kijk dit zeker goed na op de aankooppagina voor je een toestel koopt.

Voor wie is een inklapbare loopband geschikt?

Ingeklapte loopband

Het spreekt voor zich dat een opvouwbare loopband vooral handig is voor mensen die niet zoveel ruimte hebben thuis.

Door het apparaat in te klappen wanneer je het niet gebruikt, neemt het minder ruimte in beslag. Zo kun je bijvoorbeeld nog andere spullen stockeren naast je loopband.

Conclusie

Loopband opvouwbaar thuis

Een inklapbare loopband zal voor velen een goede optie zijn. Welke opvouwbare hardloopband het meest voor jou geschikt is, hangt af van jouw voorkeuren.

Hoeveel budget je hebt, wat je precies wil doen en hoe krachtig het toestel moet zijn. Het zijn maar enkele van de vele voorbeelden die een effect hebben op het type loopband dat je nodig hebt.

Onze topselectie helpt jou in elk geval goed op weg. Gebruik bij je aankoop zeker onze koopgids en doe zelf voldoende onderzoek. Ik wens je alvast heel veel plezier met je eerste training.
Veelgestelde vragen

Bestaan er ook loopbanden die je platter kunt maken?

Ja, er zijn ook loopbanden waarvan je de steun in kunt klappen. Sommige modellen zijn in opgevouwen toestand zelfs zo plat, dat je ze onder je bed of bank kunt opbergen.

Hoeveel kost een opvouwbare loopband?

Opvouwbare hardloopbanden zijn er in verschillende prijscategorieën. De goedkoopste modellen kosten enkele honderden euro’s, terwijl professionele modellen enkele duizenden euro’s kunnen kosten.Plaats een reactie