Power Tower kopen? Dit zijn de beste van 2024

Een power tower is een onwijs handig apparaat waarmee je meerdere spiergroepen kunt trainen.

Als je een power tower voor thuis wilt kopen, is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de verschillende producten. Er zijn immers behoorlijk wat verschillende soorten te koop.

Wij gingen voor jou op zoek naar de beste power towers, zodat je een hoop tijd bespaard in je zoektocht! Hieronder vergelijk je de beste verkooppunten en kom je erachter wat de beste koop per winkel is.

De 8 beste power towers om te kopen


Ben je op zoek naar een powertower? Er zijn een hoop verschillende powertowers op de markt.

Om het juiste product te kopen wil je natuurlijk meer weten over de mogelijkheden.

In dit artikel zet ik voor jou de 10 beste powertowers op een rijtje. Veel sportplezier!

1. Corength Training Station 900

power tower voor krachttraining

Dat de Corength Training Station 900 een geweldig product is, laten veel gebruikers merken. Het product wordt omschreven als stevig en compact.

De manier waarop het product is opgebouwd is erg prettig. Je kun meerdere oefeningen achter elkaar doen zonder accessoires te moeten verwisselen. Ideaal als je aan één stuk door wilt trainen!

Het maakt bij dit product niet uit hoe lang je bent. Dankzij bijgeleverde voetsteunen kun je altijd bij de pull-up bar komen. Ook kun je de rugleuning verstellen naar jouw wens.

Je kunt op deze powertower je hele bovenlichaam eenvoudig trainen.
2. Senz Sports P2000

Power tower senz sports p2000

De Senz Sports P2000 is één van de beste powertowers op de markt. Dit product wordt geleverd inclusief accessoires waardoor je je workout nog meer kunt variëren.

Onder andere dips, pull-ups en leg raises kun je met deze powertower moeiteloos uitvoeren. De Senz Sports P2000 is gebouwd voor dagelijks intensief gebruik.

Dankzij de scherpe prijs en hoge kwaliteit is de P2000 een topproduct. Met dit apparaat kun je moeiteloos bijna je hele lichaam trainen!

Als je op lichaamsgewicht intensief wilt trainen is de Senz Sports P2000 een zeer goed product.
3. Luxari Power Tower

Luxari Power Tower

Deze powertower van Luxari staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid. Naast de stalen handgrepen en de pull-up bar krijg je ook weerstandsbanden bijgeleverd.

Deze rubberen banden zorgen voor nog meer variatie in je training. Je kunt met deze banden zelfs je beenspieren trainen.

Hierdoor is de Luxari Power Tower een product waar je je hele lichaam op kunt trainen. En het mooiste is, je kunt deze powertower ook voor buiten gebruiken!

Veelzijdiger dan dit product kan dus eigenlijk niet. Vandaar dat zo veel gebruikers er enorm tevreden mee zijn.
4. Tunturi PT60

Tunturi pt60 power tower

De Tunturi PT60 is een uitgebreid product. Mocht je dit product kopen, krijg je er veel mogelijkheden voor terug!

De rugsteun is uit te klappen tot bankje. Zodoende kun je, als je een stang of halters hebt, nóg meer oefeningen doen.

Het bankje is ook schuin naar beneden te klappen. Daardoor kun je buikspieroefeningen nog zwaarder maken voor jezelf.

Al met al is de PT60 een enorm veelzijdig apparaat. Van push-ups tot pull-ups en dips. Iedere spiergroep in je bovenlichaam kun je met deze powertower aanpakken.
5. Powertec P-BT

Powertec P-BT Power Tower

De P-BT van Powertec is een powertower die heel erg stevig is. De powertower is tot wel liefst 250 kilo te belasten. Hierdoor kun je met gewichten je training zwaarder maken voor jezelf.

Ook met dit apparaat kun je je hele bovenlichaam trainen. De mogelijkheid om met gewichten je training te verzwaren geeft zelfs krachtsporters genoeg uitdaging.

De stevigheid van de Powertec P-BT maak het product ook geschikt voor buitengebruik. In de zomer kun je het product dus lekker laten staan.

Zodra het weer begint te regenen kun je de P-BT beter in de schuur zetten.
6. Virtufit Power Tower Deluxe

VirtuFit Power Tower deluxe

De Power Tower Deluxe van Virtufit is een veelzijdig apparaat. Dankzij het inklapbare bankje/rugsteun kun je op deze powertower een hoop oefeningen doen.

Met behulp van een setje halters kun je je bovenlichaam gevarieerd trainen. De halters zul je wel zelf moeten kopen.

Trainen op lichaamsgewicht wordt met deze powertower leuk en makkelijk. Tot 250 kilo kun het onderste deel van de powertower flink belasten. De optrekstang is belastbaar tot 150 kilo.

Deze power tower kun je ook buiten gebruiken. Het wordt wel aangeraden om deze elke dag weer binnen te zetten.
7. Body-Solid GVKR 82

Body-Solid GVKR82 Power Tower

Deze power tower van Body-Solid kan door casual sporters en topsporters worden gebruikt. Het is een degelijk product waar je gemakkelijk oefeningen op lichaamsgewicht mee kun doen.

Het product is compact en daardoor goed thuis te gebruiken. Ook kun je het product als het droog is buiten neerzetten.

Je buikspieren trainen is op dit apparaat erg effectief. Je kunt verschillende buikspieroefeningen doen met deze powertower. Een fitnessbankje had dit product helemaal afgemaakt.

Het apparaat is belastbaar tot 150 kilo. Je kunt dus ook extra kleine gewichten gebruiken om je workout zwaarder te maken.
8. Inspire VKR Power Tower

Inspire VKR Power Tower

De kwaliteit van deze powertower is erg goed en stevig. Het prijskaartje maakt de Inspire VKR echter minder aantrekkelijk voor thuissporters. Hierdoor kopen vooral topsporters dit product.

De oefeningen die je met dit apparaat kunt doen zijn namelijk erg gevarieerd. Door de mogelijkheid om een bankje bij te bestellen wordt de powertower nog uitgebreider.

De schuine hoek van de rugsteun maakt je workout extra pittig. De hollen kussens maken je trainingen erg prettig om te doen.

Je hele bovenlichaam is comfortabel te trainen met deze powertower. Voor deze prijs krijg je een product van hoge kwaliteit.
9. Tunturi PT40

tunturi PT40 power tower

De Tunturi PT40 is een voorganger van de PT60, die hierboven al benoemd is. Deze powertower kun je gebruiken voor de standaard oefeningen van je bovenlichaam.

Het product is iets minder uitgebreid dan de ‘grote broer’ PT60, maar nog steeds een degelijk product. De voordelige aankoopprijs maakt dit een mooi apparaat voor beginners.

Je kunt dit product voor buitenoefeningen gebruiken. Het wordt wel aangeraden om de PT40 binnen op te slaan.

Het volledige product is vooral geschikt voor oefeningen met lichaamsgewicht. Extra gewicht is mogelijk, tot een maximum van 120 kilo inclusief je eigen lichaam.Bekijk hier de laagste prijs
10. Ruffman Pull Up Station

Power tower pull up station Ruffman

De Ruffman Pull Up Station powertower is een mooi instapmodel voor beginnende sporters. Dankzij de scherpe prijs en redelijke kwaliteit kun je prettig kennis maken met fitness.

De basisoefeningen op lichaamsgewicht kun je met deze powertower doen. Pull-ups, push-ups en leg raises zorgen ervoor dat je je bovenlichaam goed kunt trainen.

Het hele apparaat is slechts 27 kilo, maar wel vrij stevig. Door het lichte gewicht kun je de powertower makkelijk verplaatsen. Toch kun je de Ruffman Pull Up Station belasten tot 120 kilo.

De Ruffman Pull Up Station is een goed apparaat voor de beginnende sporter.
Wat is een power tower?

Een power tower, ook wel een Romeinse stoel genoemd, is een fitnessapparaat waarmee je je gehele bovenlichaam kunt trainen.

De oefeningen voer je uit met je eigen lichaamsgewicht en zijn gericht op het versterken van je spieren en het verkrijgen van meer kracht.

Met behulp van verschillende oefeningen, zoals dips, trekoefeningen, beenoefeningen en roeibewegingen kun je onder andere je borstspieren, schouders, triceps, biceps en buikspieren trainen. Een multifunctioneel apparaat dus!

De voordelen van een power tower

Naast dat het apparaat erg multifunctioneel is, zijn de meeste power towers ook vrij compact. Dit zorgt er dus voor dat de power tower niet al teveel ruimte in beslag neemt en je het gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

Train je liever buiten? Ook dat kan! De meeste power towers zijn gemaakt van hoogwaardig metaal, waardoor ze ook geschikt zijn voor buiten gebruik.

Uiteraard verschilt dit per apparaat, dus check dit van te voren goed. Omdat je met dit apparaat vele spiergroepen kunt trainen, is een workout op de power tower een goed alternatief voor de gym.

Ideaal dus voor wanneer je weinig tijd hebt, maar toch even een korte workout tussendoor wilt doen. Je bepaald immers zelf hoe kort of lang je de workout maakt.

Mocht je nu denken dat dit apparaat alleen geschikt is voor mannen, dan heb je het mis. De power tower is namelijk gemakkelijk in te stellen op hoogte en is hiermee geschikt voor zowel mannen als vrouwen en bijna alle lichaamstypen.

Het apparaat kan namelijk gebruikt worden door personen van 1,60 meter tot 1,95 meter en de meeste power towers kunnen personen tot wel 150 kilo dragen.

Waar koop je de beste power tower?

Overweeg jij om een power tower aan te schaffen, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke het beste voor jou geschikt is? Hieronder vind je een overzicht van de beste power towers en waar je ze kunt kopen.

Bol.com

tunturi_powertower_bol

Bol.com is natuurlijk de webwinkel die alles verkoopt en zo dus ook power towers. Wanneer je power tower als zoekterm invult op de website, verschijnt er een breed scala aan opties.

Variërend van nog geen honderd euro tot ruim boven de driehonderd euro. Je kunt het hier dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Zo vind je hier bijvoorbeeld power tower Heka. Deze power tower kost slechts 99 euro en heeft in vergelijking met de duurdere varianten een vrij simpel design.

Het trainingsapparaat is gemaakt van hoogwaardig staal, waardoor het apparaat slechts 13 kilo weegt. Echter heeft het dankzij haar stevige constructie een groot draagvermogen.

Het apparaat is vrij gemakkelijk in elkaar te zetten en daarmee ook geschikt voor mensen met twee linkerhanden.

Deze power tower is ideaal voor de startende sporter die niet gelijk al zijn of haar geld aan fitness apparatuur wilt besteden.

Het nadeel is echter wel dat het vrij simpele design over minder mogelijkheden beschikt dan de duurdere varianten, zoals de Tanturi PT60.

Dit trainingsstation heeft naast eveneens een stevige stalen constructie bijvoorbeeld ook een inklapbare halterbank en biedt daarmee nog meer trainingsmogelijkheden.

Al zit hier dan ook wel een ander prijskaartje aan. De Tanturi PT60 kost 339 euro bij Bol.com en is zowel voor de beginnende als ervaren sporter geschikt.

Naast deze twee opties biedt Bol.com tal van andere power towers aan. Zo is ook de OneTwoFit een goede optie. Dit pull up dip station is een multifunctioneel apparaat dat het mogelijk maakt om het gehele lichaam te trainen.

Waar veel power towers zich enkel richten op het bovenlijf, is de OneTwoFit ook geschikt voor het trainen van de beenspieren, dankzij de ingebouwde bar lift.

Een ander voordeel van het fitnessapparaat is de logische opbouw. Dit zorgt er namelijk voor dat je je tijdens het uitvoeren van de oefeningen in de juiste positie bevindt, wat de kans op blessures verkleint. Met een prijskaartje van nog geen 175 euro is deze pull up dip station zeker geen verkeerde keuze.

Uiteraard biedt Bol.com nog tal van andere mogelijkheden. Bekijk de overige opties in hun webshop en beslis zelf wel product het beste aansluit bij jouw ervaring en verwachtingen.Fitwinkel

power_tower_fitwinkel

Ook Fitwinkel biedt tal van power towers aan. Waar de meest luxe power tower van Bol.com ‘slechts’ ruim driehonderd euro kost, loopt de prijs bij Fitwinkel op tot tegen de duizend euro.

Niet per se het ideale instapmodel voor de beginnende thuissporter dus. Het model waar we het hier over hebben is de Inspire VKR – Vertical Knee Raise – Power Tower.

Dit exclusieve toestel met haar lange naam is de Rolls Royce onder de power towers. Het design van de Inspire VKR is namelijk gericht op het bieden van de ultieme comfort tijdens je workout.

Zo is het apparaat gemaakt van zwaar metaal met extra grote grote grepen en holle kussens. De power tower is gemaakt van zeer kwalitatieve materialen en maakt het mogelijk om meerdere variaties van je oefeningen uit te voeren.

Het grote voordeel van dit vrij prijzige toestel is dan ook dat het zeer multifunctioneel is en je met alleen de Inspire VKR al een gehele workout kunt doen.

Het nadeel is natuurlijk wel dat hier een vrij hoge prijs tegenover staat.Fitnessapparaat.nl

fitnessapparaat_power-tower

Mocht je bij Fitwinkel toch niet helemaal vinden waar je naar op zoek bent, dan biedt de website van Fitnessapparaat wellicht uitkomst.

Ook hier vind je tal van mogelijkheden voor het vergelijken van power towers. Zo verkopen ze hier onder andere meerdere varianten van de Tanturi PT lijn. Waar we bij Bol.com de Tanturi PT60 onder de loep namen, kijken we hier naar de Tanturi PT20.

De Tanturi PT20 is de kleinere variant van de PT60 en heeft hiermee als groot voordeel een stuk compacter te zijn en minder ruimte in beslag te nemen dan de PT60. Ook weegt het toestel zo’n 17 kilo minder dan de grotere variant.

Handig wanneer je het toestel zelf in elkaar moet zetten of wilt verplaatsen, maar geen zin hebt om te zeulen met zware onderdelen. Een ander voordeel is natuurlijk de prijs. Waar de PT60 bij zowel Bol.com als Fitnessapparaat ruim driehonderd euro kost, kost de PT20 bijna honderd euro minder.

Echter biedt de PT20 wel minder trainingsmogelijkheden dan zijn ‘grotere broer’. Kort samengevat is de Tanturi PT20 zeer geschikt voor wie klein woont, maar toch graag thuis wilt kunnen trainen met hoogwaardige apparatuur.Gorilla Sports

powertower deluxe

Gaat jouw voorkeur toch meer uit naar een power tower in een wat lagere prijsklasse? Dan ben je bij Gorilla Sports aan het juiste adres.

Hier vind je onder andere de power tower Deluxe, een power tower die – zoals ze het zelf omschrijven – perfect geschikt is voor “een old skool bovenlichaam training met het eigen lichaamsgewicht.”

Het apparaat is een ideaal middel om je borstspieren, buikspieren en triceps te trainen. In tegenstelling tot het trainen op luxe apparaten is deze ouderwetse manier van sporten gericht op het trainen met het eigen lichaamsgewicht.

Hierdoor creëer je echte functionele kracht en zul je sneller resultaat zien. Volgens Gorilla Sports moet je voor het creëren van functionele kracht, ook wel real strength genoemd, terug naar de basis. Het trainen met het eigen lichaamsgewicht is dan ook een methode die veel gebruikt wordt in sporten als turnen en boksen.

Het nadeel is echter wel dat het maximum belastbare gewicht van het apparaat met slechts 113 kilo voor een power tower wat aan de lage kant is.

Dit is nadelig wanneer je bijvoorbeeld weighted pull-ups of weighted leg raises wilt doen. Ondanks dat is de power tower Deluxe een goede keuze wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding.Decathlon

domyos_powertower

In tegenstelling tot de hierboven genoemde webshops biedt Decathlon een minder groot aanbod aan power towers aan.

Toch maakt dit de webshop geen verkeerde keuze voor het aanschaffen van een power tower. De door hen aangeboden power tower Domyos neemt namelijk slechts één vierkante meter in beslag en is geschikt voor alle niveaus.

Heb jij er weleens last van dat je te lang of juist te klein bent voor het effectief gebruik van een fitnessapparaat? Ook hier hoef je bij de Domyos niet bang voor te zijn.

Dankzij het opstapje en de verstelbare rugleuning is het apparaat namelijk geschikt voor personen van 1,60 meter tot 1,95 meter. Daarnaast beschikt de Domyos over een maximum belastbaar gewicht van 150 kilo.

Begin je voor het eerst met trainen met het eigen lichaamsgewicht? Dan is het aan te raden om trainingsbanden te gebruiken. Deze banden kunnen een deel van het gewicht dragen, wat het uitvoeren van de oefeningen wat minder zwaar maakt.

Ben je meer ervaren en wil je de training juist wat zwaarder maken? Dan kan het dragen van een gewichtsvest zorgen voor meer weerstand. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar eigen niveau te trainen.

Helaas zitten er op dit apparaat geen kussentjes, waardoor je handen tijdens de training wat pijn kunnen gaan doen. Het is daarom aan te raden om handschoentjes te dragen tijdens het trainen.Fitness Seller

marbo_power_tower_fitness-seller

Kies jij toch liever voor een wat luxere power station? Dan is de Marbo power station wellicht een goede keuze. Dit toestel is met haar prijskaartje van bijna 1000 euro alles behalve goedkoop, maar biedt daarentegen vele voordelen.

Zo bieden de geschuimde handgrepen een comfortabele grip en beschikt het apparaat over comfortabele bekleding en hellende armleuningen, die bijdragen aan een ergonomisch verantwoorde houding.

Het massieve toestel weegt maar liefst 90 kilo en heeft een maximum belastbaar gewicht van wel 400 kilo.

Dit heeft dan wel ook direct als nadeel dat wanneer het apparaat eenmaal staat, het lastig nog van zijn plek te krijgen is.

Het voordeel hiervan is daarentegen wel dat het toestel erg sterk is. Zo is het tijdens het tijdens het uitvoeren van je workout met geen mogelijkheid aan het wankelen te krijgen.

Gezien de vele mogelijkheden en de prijs is dit toestel met name gericht op de meer ervaren sporter, maar ook de beginnende sporter zou hier in principe prima mee uit de voeten kunnen. De Marbo power station is onder andere te koop bij Fitness Seller.Power stations in alle soorten en maten

Na het lezen van dit artikel zal het je waarschijnlijk duidelijk zijn geworden dat er vele opties en mogelijkheden zijn wanneer het aankomt op power stations.

Welke power station het beste geschikt is voor jou is geheel afhankelijk van jouw eigen voorkeuren, maar hopelijk heb je met behulp van dit artikel een duidelijker beeld gekregen van de mogelijkheden.

Twijfel je toch nog welk apparaat het best geschikt is voor jou of hoe je jouw workout hierop het beste uit kunt voeren? Laat je dan altijd eerst adviseren door een professional.

Veelgestelde vragen

Welke oefeningen kun je met een power tower?

Een power tower wordt veelal gebruikt voor: pull ups, dips en leg raises. Daarnaast kun je er nog veel meer oefeningen mee doen, zoals: knee raises, chin-ups en push-ups.

Kun je een power tower buiten laten staan?

Als je buiten wilt trainen is het mogelijk om je power tower buiten te plaatsen. Let er wel op dat het toestel in dat geval van roestvrije materialen gemaakt is.
Meer materiaal voor krachttraining:

Plaats een reactie