Roeitrainer met luchtweerstand? Dit zijn de beste van 2024!

Ben jij op zoek naar een roeitrainer met luchtweerstand? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel kom je namelijk te weten wat een roeitrainer met luchtweerstand precies is.

Daarnaast heb ik een lijst opgesteld met de top 3 lucht roeitrainers.

Tot slot heb ik nog een koopgids bijgevoegd, zodat je weet waarop je moet letten bij het kopen van zo’n fitnesstoestel.

Ben je benieuwd? Lees dan maar snel verder.

De beste roeitrainers met luchtweerstand

Als je online op zoek gaat naar een roeitrainer met luchtweerstand, dan krijg je heel veel resultaten.

Maar welke van deze toestellen zijn écht goed en betrouwbaar? Welk van deze roeitrainers is de moeite waard om te kopen?

Natuurlijk kan ik niet voor jou beslissen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen voorkeuren.

Wat ik wel kan doen, is jou mijn top 3 tonen, en je uitleggen wat ik goed of minder goed vind aan een toestel. Op die manier kun je tot een weloverwogen keus komen.

Check hieronder snel de top die roeiapparaten met luchtweerstand!

1. VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Luchtweerstand Roeitrainer

De eerste roeitrainer met een luchtweerstand die ik graag wil bespreken, is de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer.

Een lange en complexe naam, voor een eenvoudig te gebruiken en veelzijdig toestel. Zo zou ik dit roeiapparaat beschrijven.

VirtuFit is een gekend merk binnen de fitnesswereld. Ze maken niet alleen roeitrainers, maar ook loopbanden, crosstrainers en nog zoveel meer.

Deze roeitrainer behoort tot hun duurdere toestellen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat hij zijn prijs meer dan waard is.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer weegt maar liefst 50 kilogram. Dat betekent dat de gebruikte materialen zeer kwalitatief zijn.

Dat doet me vermoeden dat de roeimachine ook een lange levensduur zou moeten hebben. Hoewel het apparaat zo zwaar is, is het toch eenvoudig op te bergen. Er staan namelijk heel handige transportwielen onder.

Persoonlijk ben ik een grote fan van dit apparaat, omdat het heel wat trainingsmogelijkheden biedt. De roeitrainer beschikt over meerdere weerstandsniveaus en programma’s.

Dat wil zeggen dat je jouw trainingen makkelijk kunt opbouwen – rustig beginnen en gaandeweg altijd een trapje hoger schakelen.

Ook het gebruiksgevoel is heel natuurlijk. Dankzij de handige luchtweerstand krijg je een zeer realistisch gevoel tijdens het sporten. Net of je echt aan het roeien bent, op enkele kleine verschillen na dan.

Denk je dat je nog niet genoeg trainingsopties zult hebben? Geen nood, want VirtuFit heeft hetzelfde toestel ook ontwikkeld met een extra Bluetooth-module.

Zo kan je jouw toestel verbinden met je smartphone voor nog meer opties. Zorg er wel voor dat je de juiste roeitrainer koopt, want je kunt deze module later niet meer apart aankopen.
2. ProForm Sport RL

proform-roeitrainer-luchtweerstand

Ben je op zoek naar een iets goedkoper model? Met eveneens een fantastische prijs-kwaliteitverhouding? Dan is deze Proform roeitrainer met luchtweerstand misschien wel iets voor jou.

Wat ik zelf zo leuk vind aan dit toestel, is dat ze focussen op twee doelgroepen. Ten eerste beschikt de roeitrainer over specifieke programma’s om calorieën te verbranden.

Dit zijn de programma’s voor mensen die op de roeitrainer sporten om af te vallen. Het leuke is dat er zo’n tien programma’s op zitten, dus je hebt lekker veel variatie.

Daarnaast zitten er nog eens evenveel programma’s op het toestel voor krachttraining. Dit zijn de zogenaamde wattage-programma’s. Ik ben ervan overtuigd dat je hiermee goed aan je spieren zult kunnen werken.

Zelf vind ik beide wel leuk, dus het is extra fijn dat ze in dit roeiapparaat gecombineerd werden. Wat ik ook altijd leuk vind tijdens het trainen, is een goede beat op de achtergrond. Het motiveert om door te blijven gaan.

Een mooie troef van deze roeitrainer met luchtweerstand, is dan ook het ingebouwde geluidssysteem. Let wel op dat jouw apparaat compatibel is, mocht je dit willen gaan gebruiken.

Het apparaat is bovendien ook stevig gemaakt, zodat het langer zou kunnen meegaan. Wat ik zelf minder aangenaam vind, is het grijze kleuraccent. Dat maakt hem een beetje saai om naar te kijken.

Los van de kleur, is de ProForm Sport RL wel een fantastisch fitnesstoestel, dat voor een betaalbare prijs wordt verkocht. Ik raad je zeker aan om het eens te bekijken.
3. DKN Airrower R-320 Roeitrainer

DKN Airrower R-320 Roeitrainer

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van het merk DKN nog maar weinig had gehoord. Ik wist dan ook niet echt wat ik zou kunnen verwachten van deze laatste roeitrainer.

Na heel wat research ben ik echter tot de conclusie gekomen dat deze DKN Airrower R-320 niet mag ontbreken in mijn top 3. Anderen zijn er namelijk ook zeer over te spreken.

Op zich heeft deze roeitrainer niet de meest spectaculaire specificaties. Ik zou het eerder een basismodel durven noemen. De prijs van het toestel zit vrij goed voor een roeitrainer met luchtweerstand en dat sprak me vooral aan.

Wat ik er ook echt goed aan vind, is zijn compactheid. Misschien is het toestel niet zo heel veel kleiner dan andere roeitrainers, maar zo komt het voor mij wel over.

Bovendien is het gebruik van deze roeimachine heel eenvoudig. Alles wijst zichzelf eigenlijk uit, maar mocht je twijfelen, dan is er ook nog de handleiding. Deze is goed samengesteld en makkelijk te interpreteren.
Waarom een roeitrainer met luchtweerstand?

Luchtweerstand roeitrainer

De kans is groot dat je wel bekend bent met de roeitrainer als fitnesstoestel. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal ik het eerst kort beschrijven.

De roeitrainer, soms ook wel roeimachine genoemd, is een apparaat waarmee je het roeien kunt nabootsen.

Uiteraard gebruik je daarvoor geen peddels, maar wel je armspieren. Een roeitrainer bestaat uit een langwerpige horizontale buis, waarop een zitje is gemonteerd.

Tijdens het sporten is het de bedoeling om steeds van voor naar achter te bewegen. Tijdens deze beweging krijg je tegenkracht van het ingebouwde weerstandssysteem.

In dit artikel bespreek ik uitsluitend roeitrainers met een luchtweerstand. Hierbij wordt jouw kracht dus afgeremd doordat de lucht een rotor in beweging zet.

Andere methoden die worden gebruikt, zijn het waterweerstandssysteem en de magnetische weerstand.

Een waterweerstand is ondertussen al wat achterhaald. Het magnetische weerstandssysteem is daarentegen vrij nieuw en dus ook vrij duur.

Persoonlijk denk ik dat een roeitrainer met luchtweerstand een goede keuze is voor de meeste recreatieve thuissporters.

Waar moet je op letten bij het kopen van een roeitrainer met luchtweerstand?

Nu je een algemeen beeld hebt van welke roeitrainers met luchtweerstand er zoal op de markt zijn, kunnen we eens kijken naar de koopgids.

Waar moet je nou specifiek op letten als je een roeitrainer in huis wil halen? Hieronder kom je het te weten, dus lees maar snel verder.

Kwaliteit en stabiliteit

Een roeitrainer krijgt tijdens je work-out heel wat te verduren. De typische beweging die je maakt – van voor naar achter en terug – zorgt dat er veel kracht op dit apparaat komt te staan.

Daarom is het zo belangrijk om een roeitrainer te kopen van goede kwaliteit. Concreet betekent dit dat je best op zoek kunt gaan naar een roeitrainer die gemaakt is van stevige materialen.

De vraag is natuurlijk hoe je dit weet bij een online bestelling. Ikzelf gebruik steeds het gewicht van het product als een indicatie voor kwaliteit. Doorgaans geldt dat hoe zwaarder het toestel is, hoe steviger het zal zijn.

Ben je zelf iets zwaarder? Ga dan zeker voor het toestel met een hoger eigen gewicht. Dit zal ervoor zorgen dat je roeimachine veel stabieler staat tijdens het fitnessen.

Relevante artikelen:

Opvouwbare roeitrainer

Let op de trainingsmogelijkheden

Trainingsmogelijkheden roeitrainer luchtweerstand

Als ik mensen hoor spreken over thuis fitnessen, dan merk ik twee grote verschillen.

De een is heel erg enthousiast en blijft ervoor gaan. De andere groep in tegenstelling, raakt verveeld tijdens het thuissporten. Deze laatste groep geeft het dan ook veel sneller op.

Je denkt dat het afhankelijk is van persoon tot persoon? Dat is zeker een mogelijkheid, maar er is nog een groot verschil.

Meestal zijn het de mensen met weinig trainingsmogelijkheden die het sneller willen opgeven. Of zo voelt het voor mij toch aan.

De trainingsmogelijkheden zijn heel verschillend tussen de verschillende apparaten.

Sommige roeitrainers beschikken over trainingsprogramma’s om calorieën te verbranden. Andere zijn dan weer gefocust op krachttraining.

Soms zie je een combinatie van de twee, of zijn er zelfs helemaal geen programma’s.

Om ervoor te zorgen dat je het sporten kunt volhouden, kies je best voor een apparaat met programma’s die bij je passen.

Wil je vooral gewicht verliezen? Kies dan niet voor een roeitrainer met één calorieprogramma en tien krachttraining-programma’s.

Weet je van jezelf dat je soms eens iets nieuws wil? Dan is het misschien een goed idee om te zoeken naar een roeitrainer die je met Bluetooth kunt verbinden.

Wanneer het merk een eigen app heeft, of compatibel is met een app van derden, heb je mogelijk nog veel meer trainingsprogramma’s.

Let er wel op dat je voor sommige van deze apps een abonnement zult moeten afsluiten.

Aangezien het marktaanbod hiervan zeer breed is, kan ik je niet vertellen wat de exacte prijs is of wat de mogelijkheden precies zijn. Kijk daarvoor steeds op de aankooppagina van het toestel.

Kies bewust

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat je ook heel bewust moet kiezen. Vergelijk de prijs van het toestel steeds met zijn kwaliteit.

Het heeft geen zin om oneindig veel meer te betalen voor een toestel met minder mogelijkheden. Op termijn zal je je dit misschien gaan beklagen.

Het omgekeerde is trouwens ook waar. Het is ook geen goed idee om heel weinig budget uit te trekken voor een roeitrainer.

De kans bestaat dan dat je na verloop van tijd wel wat meer wil. In dat geval zal je alsnog naar een duurder model willen overstappen. De oplossing is eenvoudig: kies bewust.

Voor wie is een roeitrainer met luchtweerstand geschikt?

Training roeitrainer luchtweerstand

Nu je weet wat een roeitrainer is, wat mijn top 3 is en waar je op moet letten, is je interesse misschien gewekt. Vraag je je af of een roeitrainer met luchtweerstand ook voor jou geschikt is? Dan zit je hier goed!

De roeitrainer met luchtweerstand is, zoals ik eerder al heb vermeld, een heel gewoon systeem. De toestellen worden al lang geproduceerd en fabrikanten weten al waarmee ze rekening dienen te houden.

Om deze reden denk ik dat de roeitrainer met luchtweerstand eigenlijk het meest toegankelijke systeem is.

Of je nu jong bent of wat ouder, of je nou intensief wil gaan sporten of liever wat rustiger, een roeitrainer met luchtweerstand is voor iedereen goed. Met de roeitrainer zijn er twee zaken waar je specifiek voor kunt trainen.

Ten eerste zijn er veel mensen die een roeitrainer in huis halen om gewicht te verliezen.

Het is namelijk best intensief om een work-out te doen op dit apparaat. Bovendien kiezen de gebruikers ook heel vaak voor duurtrainingen, een ideale combo.

Daarnaast wordt het toestel in de tweede plaats vaak gebruikt voor krachttraining. Deze trainingen worden dan meestal afgewisseld met een halter work-out.

Conclusie

Een roeitrainer met luchtweerstand is een heel goed idee. Heel wat mensen zijn er enorm tevreden over.

Door middel van mijn top 3, hoop ik dat je weet waar je moet beginnen. De koopgids kan je verder gebruiken om te weten waarop je moet letten bij het kopen van een roeitrainer met luchtweerstand.

Doe eerst wat research en maak vervolgens de beste keuze. Ik wens je alvast veel succes met je eerste training.

 

Plaats een reactie