Roeitrainer met waterweerstand: De 7 beste waterroeiers

Heb jij ook altijd al gedroomd van een eigen roeitrainer thuis? Er zijn heel wat mensen die graag indoor roeien.

Je wordt er namelijk niet nat van, behalve misschien van het zweet. Bovendien kan je het doen op ieder moment van de dag.

Een water roeitrainer kopen is makkelijk, maar de beste roeimachine water vinden is niet zo eenvoudig. Daarom hebben wij voor jou heel wat toestellen vergeleken.

Daaruit hebben we 7 apparaten geselecteerd die naar ons gevoel heel goed scoorden. Ben je benieuwd? Kijk dan maar snel verder en ontdek de 7 beste roeitoestellen.

Waarom een roeitrainer met waterweerstand?

Roeitrainer met waterweerstand

De roeitrainer op zich kent iedereen vast wel. Het is een eenvoudig te gebruiken fitnesstoestel. Je kunt er dezelfde spieren mee trainen als met het roeien op het water. Vandaar natuurlijk zijn naam.

Water of lucht? Het is een vraag die je online vaak ziet voorbijkomen. Natuurlijk gaat het dan niet over een boottocht, of een skydive-sessie.

Roeitrainers bestaan in verschillende maten en soorten. De weerstand die erin zit, werkt ofwel op basis van water, ofwel op basis van lucht.

Een derde grote categorie is de magnetische weerstand, maar daar gaan we in dit artikel niet verder op in.

Een waterroeier zorgt uiteraard voor de meest realistische beweging. Doordat de weerstand wordt gecreëerd door de kracht van het water, lijkt het net of je op een echt meer zit te roeien.

Roeitrainers met een luchtweerstand maken doorgaans meer lawaai. De roeitrainer met waterweerstand kan ook wel best wat volume produceren, maar ook dit komt heel natuurlijk over.

Net dat maakt het zo fijn om erop te sporten.

Heeft een roeitoestel met waterweerstand dan geen enkel nadeel? Tuurlijk wel, anders zou dit niet echt een kritisch artikel zijn.

Een roeimachine met water is over het algemeen een stuk prijziger dan een toestel met luchtweerstand. Je moet voor jezelf de keuze maken of een iets natuurlijkere ervaring het extra geld waard is.

De hogere prijs van waterroeiers valt echter ook op een andere manier te rechtvaardigen. Doordat de toestellen sowieso al wat meer kosten, proberen de merken ook hun best te doen om een luxe afwerking te ontwerpen.

Op die manier krijg je dan ook effectief meer waarde voor je geld.

De 7 beste roeitrainers met waterweerstand

Nu je een beter beeld hebt van wat een waterroeier precies is, kunnen we overgaan tot ons top 7 lijstje. We hebben online heel wat producten vergeleken.

We hebben daarbij gelet op de ingebouwde functies, de algemene kwaliteit en natuurlijk de prijs. Zo zijn we uiteindelijk tot onze top 7 gekomen.

Let er wel op dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Het is niet omdat wij meteen enthousiast zijn over een bepaalde feature, dat jij dat daarom ook moet zijn.

Gebruik ons toplijstje dus zeker als hulpmiddel, maar doe ook je eigen onderzoek. Om je nog beter op weg te helpen, zullen we onderaan ook nog een koopgids plaatsen.

Zo weet je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een roeitrainer met waterweerstand.

1. VirtuFit Water Resistance Row 900

VirtuFit Water Resistance Row 900

Ben je op zoek naar een water roeitrainer met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding? Dan is deze VirtuFit Water Resistance Row mogelijks wel iets voor jou.

VirtuFit is een gekend merk binnen de fitness wereld. Ze bouwen allerlei toestellen, voor meerdere disciplines. Door al hun ervaring, weten ze wat echt belangrijk is voor sporters.

Trainen op deze VirtuFit Row 900 is makkelijk en tegelijk ook zeer divers. Dankzij de 10 verschillende weerstandsniveaus, kies je lekker zelf hoe lastig jouw training wordt.

Ben je nog maar een beginner? Dan kan je best laag beginnen en stapsgewijs opbouwen. Heb je al wat meer ervaring? Daag jezelf dan zeker eens uit om toch net dat extraatje te geven.

De uiteindelijke weerstand wordt trouwens niet bepaald door de niveaus, maar wel door de kracht die jij zelf gebruikt.

Wat erg prettig is aan deze waterroeier, is de kwalitatieve en comfortabele zitting. VirtuFit heeft duidelijk aandacht besteed aan ergonomie.

Daardoor kan je het sporten automatisch al langer volhouden. Natuurlijk is doorzettingsvermogen ook wel een belangrijke factor.

Op het display houd je tijdens het sporten ook je voortgang bij. Er staan verschillende gegevens op, zoals hoe lang je al aan het sporten bent of bijvoorbeeld hoeveel tijd je nodig hebt om een halve kilometer af te leggen.

Ook na het sporten maakt deze roeitrainer jou het leven makkelijker.

Ten eerste is het toestel opklapbaar, waardoor je het veel compacter kunt opbergen. Daarnaast staan er ook nog eens transportwielen onder, wat het verplaatsen veel eenvoudiger maakt.

Deze roeitrainer kan in principe door iedereen gebruikt worden. Toch is het een toestel dat voornamelijk bij beginners, tot semi-gevorderden in de smaak valt.

Zoals ik eerder al zei, is het prijs-kwaliteit een fantastische roeitrainer. Maar het aantal functies is te beperkt voor professionele roeiers.
2. Senz Sports R4000 Waterroeitrainer

Senz Sports R4000 roeitrainer

Het tweede toestel op ons lijstje is er een van het merk Senz Sports. In Nederland is Senz sports een vrij gekend merk, omdat het daar ontwikkeld werd.

Ze maken erg goede toestellen en weten de klanten vaak te charmeren met hun lage prijzen. Dat is ook het geval bij deze Senz Sports R4000.

Het toestel heeft niet zozeer de tweede plaats verdiend omwille van zijn functies, maar voornamelijk door zijn lage prijs voor een roeitrainer met waterweerstand.

De lage prijs betekent gelukkig niet meteen een lagere kwaliteit. Het roeitoestel heeft een frame dat is vervaardigd uit aluminium. Dit zorgt ervoor dat het apparaat stevig is, maar toch ook nog vrij licht.

Wanneer we de specificaties bekijken, zien we dat de roeitrainer zelf 44 kilogram weegt. Bovendien kan het belast worden tot maar liefst 120 kilogram – dat is aardig wat.

Deze Senz waterroeier beschikt niet over een vast aantal weerstandsniveaus. Eigenlijk zou je zelfs kunnen stellen dat er maar één niveau op zit.

Hoe harder jij roeit, des te meer weerstand er gecreëerd wordt, en hoe intensiever je dus traint. Op die manier bepaal je dus toch geheel zelf hoe intensief je training wordt.

Moet je echt letten op je budget? Of heb je gewoon geen zin om veel geld aan een roeitrainer met waterweerstand te geven? Dan is deze Senz Sports R4000 misschien wel iets voor jou.
3. Roeitrainer WaterRower A1 Home – Essen hardhout

Roeitrainer WaterRower A1 Home

Op zoek naar wat meer design? Vooral als je jouw water roeitrainer op een plaats wil zetten waar veel mensen komen, kan dit wel een meerwaarde zijn.

Deze mooie waterroeier is gemaakt uit essenhout. In vergelijking met roeitrainers uit staal of aluminium, ziet dit er natuurlijk erg luxe uit. Het is een stijl die in praktisch ieder huis past.

Natuurlijk is een mooi uitzicht alleen niet voldoende. De roeitrainer moet zelf ook nog wel van een goede kwaliteit zijn.

Gelukkig is dat bij deze WaterRower A1 zeker het geval. Het roeien gaat in een makkelijke beweging en geeft tevens een zeer natuurlijk gevoel.

Op de trainingscomputer houd je makkelijk je voortgang bij tijdens je work-out.

Heb je wat meer budget en zoek je naast kwaliteit ook nog een roeitrainer met stijl? Bekijk alle specificaties van deze WaterRower roeitrainer A1 dan zeker ook eens op de aankooppagina.
4. VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000

VirtuFit Pro Water Resistance Roeitrainer

Zoek je een goede roeitrainer met de realistische dynamiek van het echte roeien op water? Dan is de Pro Water Resistance Row 1000 Roeitrainer van VirtuFit een geweldige keuze voor je. Dit is één van de sterkste waterroeiers van dit moment.

De kracht en stabiliteit van deze sterke roeitrainer met waterweerstand ligt niet alleen aan de kwaliteitsmaterialen, maar ook aan het ontwerp met de dubbele rails. Dit zorgt tevens voor een soepele, geruisloze en professionele beweging.

Deze waterroeitrainer beschikt over maar liefst 32 programma’s, waardoor je veel mogelijkheden hebt om voldoende afwisseling en uitdaging in je trainingen te brengen.

Het juiste programma kiezen en de resultaten volgen is dankzij het gebruiksvriendelijke scherm bovendien een eitje.

Tot slot biedt deze waterroeier je de optie om te roeien op video’s met Kinomap. Deze app geeft je een enorm realistische ervaring van bestaande én zelfgekozen routes.
5. VirtuFit Elite water resistance – Hout/oak

roeitrainer virtufit elite water resistance

Ook deze roeitrainer met waterweerstand is van het merk VirtuFit. Met deze trainer bepaal je voortaan helemaal zelf hoe jouw roeitraining eruit ziet.

De weerstand past zich namelijk aan, aan de beweging en kracht van de gebruiker. Net als op het water.

Dankzij de waterweerstand is dit apparaat sterk en stil. Je vult de watertank bovendien zelfgemakkelijk bij met behulp van de bijgeleverde handpomp of trechter. Hoe meer water, hoe groter de weerstand.

Maar het is niet alleen het water wat deze roeier zo geweldig maakt. De trainer is daarnaast gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Dit staat niet alleen fantastisch in je interieur, maar is ook nog eens ecologisch verantwoord.

Om nóg meer variatie en structuur in je trainingen te brengen, kun je tevens kiezen om te trainen met verschillende programma’s.

Ook is er een Bluetooth verbinding mogelijk, en heeft deze fantastische waterroeier een tablethouder.
6. Tunturi Endurance R85W

tunturi endurance water roeitrainer

Van VirtuFit gaan we naar Tunturi. En wel naar de waterroeier R85W: een geweldig apparaat die zorgt voor een efficiënte training, zonder je gewrichten te overbelasten.

De belangrijkste voordelen van de Endurance R85W roeitrainer met waterweerstand zijn:

  • Complete lichaamstrainer
  • Stevige, dubbele rail
  • Waterweerstand: hoe meer water in het reservoir, hoe groter de weerstand
  • Verstelbare voetsteunen met strap
  • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
  • Monitor met weergave van verschillende parameters
  • Stabiel en comfortabel
  • Compact en verplaatsbaar

De roeitrainer is voorzien van 8 programma’s en een weerstand die je zelf instelt. De monitor houdt bovendien al je parameters bij, inclusief het aantal calorieën.

Wil je ook je hartslag bijhouden? Dan kun je overwegen om ook de hartslagband te kopen.
7. DC Athletics Club Rower 3.0

DC Athletics Club Rower 3.0 waterroeier

De Club Rower 3.0 roeitrainer met waterweerstand van DC Athletics is een geweldige indoortrainer, voorzien van het unieke dubbele tanksysteem van FDF.

Deze waterroeier is perfect voor intensieve trainingen. En dat tegen een betaalbare prijs.

Het ergonomische ontwerp van de roeier, samen met de reeks weerstandsniveaus, zullen iedere thuissporter inspireren om zichzelf uit te dagen, ongeacht zijn of haar niveau.

De Club Rower is voorzien van ingebouwde transportwielen voor eenvoudige verplaatsing en verticale opslag.

Verder is dit apparaat gemaakt van kwaliteitsmaterialen en is er veel aandacht besteed aan gebruikersgemak, design en uitgebreide functionaliteiten. Een ware aanwinst voor iedere thuissporter.
Waarop moet je letten bij het kopen van een water roeitrainer?

Nu je weet welke toestellen onze voorkeur hebben, zullen we je uitleggen waarop je moet letten bij het kopen van een waterroeier.

Er zijn namelijk honderden toestellen op de markt, dus ze allemaal gaan vergelijken is moeilijk.

Aan de hand van onderstaande koopgids, zal je jouw belangrijkste voorkeuren kunnen definiëren. Dat zal je achteraf in staat stellen om veel gerichter te zoeken naar de beste roeitrainer met waterweerstand voor jou.

Ben je net zo ongeduldig als wij? Lees dan maar snel verder!

Kwaliteit en ontwerp

Roeitrainer design

Bij het kopen van een fitnessapparaat, vinden wij de kwaliteit steeds heel belangrijk.

Het is namelijk de bedoeling dat je vele jaren van je toestel kunt genieten. Bovendien wil je vermijden dat er een cruciaal stuk afbreekt, waardoor er een dure reparatie nodig zou zijn.

Om een goede kwaliteit te vinden, kan je meerdere dingen doen. Wat wij persoonlijk altijd eerst doen, is een kijkje nemen bij de merken die we reeds kennen van andere fitnesstoestellen.

Met een toestel van een bekend merk kan je ook wel pech hebben, maar het is toch een houvast voor velen.

Daarnaast kan je ook kijken naar het gewicht van het apparaat. Meestal geldt dat een zwaarder apparaat kwalitatiever is.

Dit is vrij logisch, aangezien de buizen van een zwaarder apparaat steviger zijn dan dezelfde buizen met een lichter gewicht.

Dit is echter niet altijd een goede indicator, want aluminium is bijvoorbeeld een licht materiaal, dat toch heel stevig is.

Wat we meestal ook aanbevelen, is om rekening te houden met de garantievoorwaarden. Krijg je bij het toestel enkel de standaard fabrieksgarantie? Of biedt de fabrikant of de winkel misschien een bijkomende garantie aan?

Naast de kwaliteit, speelt ook het uitzicht van een toestel voor velen een grote rol. Wanneer je jouw roeitrainer in een leefruimte zoals de woonkamer wil plaatsen, dan is design misschien wel vrij belangrijk.

Staat jouw waterroeier echter in de garage? Dan maakt het ontwerp je waarschijnlijk minder uit.

Relevante artikelen:

Beste inklapbare roeitrainers

Roeitrainer voor lange mensen

Trainingsgegevens: meten is weten

Display roeitrainer

Om goed te kunnen sporten en voornamelijk om te zien of je vorderingen maakt, is een goede trainingscomputer ook van belang.

Op het display van jouw roeimachine kunnen heel wat gegevens worden weergegeven. Niet elk toestel is echter uitgerust met dezelfde apparatuur en sensoren.

De tijd, dus hoelang je aan het sporten bent, wordt normaal gesproken op de meeste toestellen wel weergegeven. Hetzelfde geldt voor de afgelegde afstand.

Ben je daarnaast geïnteresseerd in de meer geavanceerde gegevens? Dan moet je er goed op letten of de roeitrainer daarmee uitgerust is.

Niet elke roeitrainer beschikt bijvoorbeeld over een module om je hartslag te monitoren. Soms is het zelfs zo dat het toestel wel is uitgerust met zo’n module, maar dat je zelf nog een hartslagband moet kopen om je hartslag effectief te meten.

Voor mensen die op een iets hoger niveau willen sporten, kan het bovendien belangrijk zijn om je voortgang bij te houden.

Je zou natuurlijk de trainingsgegevens van het display kunnen overschrijven in een schriftje, maar erg handig is dat niet.

Wil je een roeitrainer die jouw gegevens bij gaat houden? Of misschien zelfs een roeitrainer waarbij je jouw trainingsprestaties grafisch kunt laten weergeven?

Dan moet je waarschijnlijk gaan zoeken in de duurdere categorie. Deze functies worden namelijk meestal ingebouwd bij echt professionele waterroeiers.

Onderhoud

Heel diep zullen we op dit onderwerp niet ingaan. Weet alleen dat veel roeitrainers met waterweerstand om de zoveel tijd onderhouden moeten worden.

In het water kunnen namelijk algen gaan groeien. Op een korte termijn kunnen enkele algen geen kwaad, maar als je hier niets aan doet, zullen het er snel meer worden.

Let er daarom altijd goed op hoe vaak je jouw roeitrainer een onderhoudsbeurt zult moeten geven volgens de fabrikant. Volg deze adviezen altijd goed op.

Voor wie is een waterroeier geschikt?

Tot slot zijn er veel mensen die zich afvragen of een roeitrainer met waterweerstand eigenlijk wel iets voor hen is.

Voor ons is het natuurlijk moeilijk om op zo’n vraag te antwoorden, aangezien iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft. Toch zullen we proberen om het doelpubliek van waterroeiers te definiëren.

We denken dat water roeitrainers erg geschikt zijn voor mensen die houden van roeien in de natuur. De waterweerstand heeft namelijk een heel ander effect dan bijvoorbeeld de luchtweerstand.

Het is echter wel zo dat een toestel met een waterweerstand vaak duurder is dan een soortgelijk apparaat met een luchtweerstand.

Begin je nog maar pas met roeien en weet je niet goed welk systeem je dan zou kiezen?

Als jouw budget het toelaat, zouden wij persoonlijk voor een roeitrainer met water gaan. Het is namelijk heel fijn om erop te sporten.

Conclusie

Roeitrainer waterroeier

Een roeitrainer met waterweerstand vinden is niet altijd even eenvoudig. Er zijn namelijk zoveel toestellen op de markt, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Onze top 7 kan je vast goed op weg helpen om de beste waterroeier te vinden. Voor meer informatie raad ik je zeker aan om onze koopgids ook goed in het achterhoofd te houden.

Doe daarnaast voldoende onderzoek voor je effectief een toestel koopt! Veel succes.


Plaats een reactie