Step apparaat kopen? Beste mini steppers voor fitness (2024)

Ben jij ook al even op zoek naar een fantastische stepper voor thuis? Mag het voor jou een professionele stepper zijn? Of liever een compact en goedkoop toestel (mini stepper)?

Geen probleem, wij hebben heel wat fitness steppers voor jou vergeleken. In dit artikel kom je te weten welke step apparaten volgens ons de moeite waard zijn.

Bovendien proberen we je ook nog wat extra info mee te geven over welke spieren je kunt trainen met de verschillende steppers.

Lees het artikel zeker tot het einde, zodat je ook meer te weten komt over de ervaringen met mini steppers. Veel leesplezier!

De beste (mini) steppers vergeleken

Er zijn zo veel toestellen op de markt, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Gelukkig hebben wij voor jou heel wat internetpagina’s bezocht. Op die manier waren we in staat om enkele fantastische steppers te selecteren.

Weet dat de vier steppers die wij zullen beschrijven, voldoen aan de eisen van veel mensen. Het is echter niet mogelijk om voor iedereen goed te doen. Het kan zijn dat jij andere zaken belangrijker vindt dan wij.

Doe daarom steeds je eigen onderzoek. Je kunt deze lijst wel gebruiken als hulpmiddel, om te zien waar je kunt beginnen aan je zoektocht.

Doe zeker voldoende onderzoek, voor je een apparaat bestelt. Enkel de specificaties op de aankooppagina kunnen als waar worden beschouwd.

1. Everfit Step-Up Stepper – Beste mini stepper

Everfit Step-Up Mini Stepper

Ben je op zoek naar een echte mini stepper, die je makkelijk thuis kunt gebruiken? Dan is dit toestel van het merk Everfit vast iets voor jou.

Doordat het apparaat zo compact is, neemt het niet te veel ruimte in beslag. Je kunt het zelfs makkelijk opbergen in de kast.

Wij zijn zeker enthousiast over de verhouding tussen de prijs van deze steptrainer en zijn algehele kwaliteit. Het apparaat is gemaakt van stevige materialen en staat daardoor ook evenwichtig op de grond.

De mini stepper weegt slechts 7,5 kilogram, maar kan wel belast worden tot 100 kilo. Best indrukwekkend voor zo’n klein apparaat.

Trainen op een stepper zou niet zo lastig zijn, mocht er een goed weerstandssysteem ingebouwd zitten. Deze stepper werd voorzien van een hydraulisch systeem, op basis van zuigers.

Op zich is dat niet heel belangrijk om te weten, maar wat belangrijker is, is dat dit een fijn systeem is om op te trainen. Het voelt heel erg uitgebalanceerd aan.

Deze mini stepper mag dan wel echt compact zijn, toch was er nog voldoende plaats om er ook een klein computertje in te bouwen.

Deze kan bijhouden hoeveel steps je al hebt gezet, of hoeveel steps je zet per minuut. Daarnaast kan hij ook een inschatting maken van de calorieën die je verbrand hebt met het sporten en hoe lang je bezig bent.

Om het comfort van de gebruiker te verhogen – voor zover dat kan op een mini stepper – heeft men gekozen voor antislippedalen.

Dat maakt het sporten niet alleen een stuk comfortabeler, maar tevens ook veel veiliger. Je voet kan namelijk niet zo makkelijk meer wegglijden.

Mocht je benieuwd zijn naar deze Everfit mini stepper, dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de aankooppagina.

Daar kun je alle gegevens en de uitgebreide lijst van specificaties terugvinden. Wij zijn in elk geval enthousiast over deze toestelletjes.
2. Ergo-Fit Stair 4000 S Stepper – Beste stepapparaat professioneel gebruik

Ergo-Fit Stair 4000 S Stepper

De mini stepper is leuk voor thuis, maar zo’n apparaatje is natuurlijk niet geschikt voor professioneel of intensief gebruik.

In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een professionele stepper: een stair stepper. Ik moet je wel op voorhand waarschuwen, want zo’n professionele steptrainer kost behoorlijk wat geld.

Dit hoeft natuurlijk niet geheel te verbazen, want een loopband of een crosstrainer voor professioneel gebruik kost ook al aardig veel.

Zo’n professionele stepper wordt over het algemeen niet gekocht voor thuis. Het kan natuurlijk wel, maar zo’n cardio apparaat wordt meestal ingezet tijdens de revalidatie of in een sportschool.

Deze Ergo-Fit Stair 4000 S beschikt over maar liefst 28 verschillende weerstandsniveaus. Het feit dat je deze weerstand zo makkelijk kunt instellen binnen een ruime marge, maakt dat dit toestel geschikt is voor heel wat gebruikers.

Denk bijvoorbeeld aan (professionele) sporters, maar ook zelfs oudere mensen kunnen er (eventueel onder toezicht) gebruik van maken.

Aan alles merk je gewoon dat dit echt een professioneel apparaat is. De onderdelen zijn extra stevig gemaakt, het apparaat is nauwkeurig en betrouwbaar en het is bovendien zeer breed inzetbaar.

Bij dit toestel zijn er verschillende trainingsopties en je kunt zelfs enkele vaste profielen instellen. Alles om het jou nog makkelijker te maken.

Op deze stair stepper zit ook een kwalitatieve trainingscomputer. Daarop kan je heel wat gegevens aflezen tijdens het sporten.

Denk aan de basisgegevens zoals trainingsduur en dergelijke, maar ook het wattage of zelfs je hartslag (mits je gebruikmaakt van de borstband, die al dan niet wordt mee besteld met jouw toestel).

Echt een top apparaat, maar helaas niet aan een goedkope prijs. Check het zeker even op de aankooppagina, zou ik zeggen.
3. Relaxdays stepper – Beste swing stepper

Relaxdays Swing Stepper

Een swing stepper lijkt in veel opzichten op een mini stepper, maar ze zijn voorzien van extra elastieken met handvaten.

‘Swing’ in de benaming komt van het feit dat je een beetje een swingende beweging maakt tijdens het trainen. Voor jouw omgeving ziet het er misschien best grappig uit, maar voor jou is het zeker een goede manier om te sporten.

Deze swing stepper van Relaxdays is volgens ons een van de betere goedkope modellen. Hij is compact, maar toch stevig gebouwd een hij is eveneens voorzien van antislipvoetsteunen.

Bovendien zijn de elastieken ook afneembaar, zodat je de stepper ook zonder kunt gebruiken.

Deze stepper is net zoals de mini stepper ook voorzien van een klein display, waarop je jouw trainingsgegevens kunt aflezen.

Het aantal gezette steps wordt bijgehouden, jouw trainingsduur staat erop en er wordt ook weer een inschatting gemaakt in verband met het aantal calorieën dat je hebt verbrand.

Best een interessant apparaat en zeker voor deze prijs. Persoonlijk vinden we deze swing stepper met verwijderbare elastieken zelfs nog interessanter dan de gewone mini stepper.

Dat komt door de mogelijkheid om extra spieren te trainen als je dat wil, door middel van die elastieken. Wens je dat liever niet te doen? Dan zou je ze er net zo goed af kunnen laten.
4. Everfit Step Twist – Beste stepper met handgrepen

Everfit Step Twist Mini Stepapparaat

Heb je nood aan iets meer stabiliteit? Dan komt een stepper met handgrepen vast van pas. Deze Step Twist is een ander toestel van het merk Everfit, dit keer inclusief handgrepen.

Dit kan handig zijn als je al een dagje ouder bent, of gewoon als je je daardoor veiliger voelt natuurlijk. Het enige nadeel van de handgrepen is wel dat het apparaat meer ruimte in beslag neemt dan een gewone mini stepper.

Op zich geen groot probleem, maar je dient er wel rekening mee te houden. Je kunt hem niet zomaar even opbergen in de kast na het sporten.

Verder zijn we wel heel enthousiast over dit kwalitatieve apparaat. Het maximale belastbare gewicht van deze stepper met handgrepen bedraagt 100 kilogram. Voor de meesten is dat vast wel voldoende.

Ook dit toestel is opnieuw voorzien van een kleine trainingscomputer die jouw prestaties kan bijhouden. Niet echt spectaculair natuurlijk, maar wel gewoon handig om te hebben.

Doordat dit apparaat voorzien is van handgrepen, is het wel iets duurder dan een gewone mini stepper.

Toch valt het nog steeds reuze mee, zeker wanneer je het vergelijkt met andere fitnesstoestellen zoals de kleine crosstrainer of een hometrainer voor thuis.

Vast en zeker de moeite waard om wat meer onderzoek te gaan doen naar dit apparaat.
Welke spieren train je met een stepper?

Nu je een beter beeld hebt van welke types steppers er zoal op de markt zijn, is het misschien goed om te weten welke spieren je zoal kunt trainen met dat toestel.

Op zich is dat heel divers, want vaak beweegt je hele lichaam mee. Toch ligt de focus voornamelijk op de benen en in het verlengde op de billen.

Indien jij ervoor kiest om een swing stepper te kopen, kun je die ook nog eens voorzien is van elastieken, dan train je ook op hetzelfde moment je bovenlichaam mee.

De elastieken fungeren namelijk als een extra weerstand.

Oefeningen op de stepmachine

Stepmachine training

Afhankelijk van wat je wil bereiken, kan je verschillende oefeningen gaan doen op de stepper.

Het is niet zo dat je verschillende programma’s hebt en de meeste goedkope steppers zijn ook niet voorzien van meerdere weerstandsniveaus, maar je kunt wel zelf je training indelen.

Om je conditie op te bouwen, is het bijvoorbeeld nuttig om niet te stevig te gaan sporten, maar om het wel lang vol proberen te houden.

Andere mensen houden net van zeer korte en intensieve trainingen. We hebben al gehoord dat men soms op bootcamp gedurende een zeer korte tijdspanne zoveel mogelijk steps probeert te zetten.

Je moet hier wel mee opletten, want traplopen is heel erg vermoeiend en belastend voor je lichaam. Zorg er dus zeker voor dat je niet over jouw limieten gaat.

Wil je hier meer over weten? Dan raad ik je zeker aan om ook wat info te vragen bij de website waar je de stepper koopt.

Deze mensen zijn hier helemaal in thuis en zij kunnen je dus het beste advies geven voor jouw persoonlijke situatie.

Mini stepper ervaringen

Wat een mini stepper precies is en wat je ermee kunt, is duidelijk. Alleen weet je nou nog niet of anderen ook echt tevreden zijn over hun mini stepper.

Daarom keken wij online naar heel wat verschillende reviews en hadden we ook contact met twee kennissen die trainen op een mini stepper. Hun bevindingen hebben we hier voor je samengevat.

De ene persoon heeft een kantoorbaan en zit dus de hele dag achter zijn bureau. Zijn mini stepper staat naast hem, om net voor het middagmaal een kwartiertje op een rustig tempo te sporten. Daarmee is het een goed alternatief voor een bureaufiets of wandelband.

Hij is er zeer tevreden over, want het geeft hem de kans om toch aardig wat te sporten, op een korte tijdspanne. Hij zei wel dat mocht hij nu een nieuwe stepper kopen, dat hij dan zou kiezen voor een stepper met handvaten.

De andere persoon beschikt over een swing stepper, met de elastieken dus. Ook deze gebruiker is er heel enthousiast over en gebruikt de stepper naast enkele andere fitnesstoestellen tijdens de dagelijkse work out – zeker een meerwaarde, konden we noteren.

Conclusie

Een stepper heeft heel wat voordelen en er is aardig wat keuze. Kijk dus goed rond voor je effectief een stepper aanschaft en let erop of het toestel alle specificaties heeft om aan jouw noden te voldoen.

Alvast veel plezier met je mogelijke nieuwe aankoop!

Relevante artikelen:

Stairclimber

Mini hometrainer

Roeitrainer

Plaats een reactie