Trilplaat kopen? 7 beste fitness powerplates voor thuis (2024)

Als er één apparaat is dat al lang bestaat en door heel wat mensen worden gebruikt, dan is het wel de trilplaat. Ook wel powerplate genoemd.

Een triplaat is precies wat de naam zelf zegt: het is een fitnesstoestel dat bovenaan een plaat heeft, die door een motortje in de onderzijde van het apparaat in beweging komt. Op zich een eenvoudig concept, maar veel mensen hebben wel degelijk baat bij dit systeem.

Wat zijn precies de voordelen van een fitness trilplaat of powerplate? En waarop moet je letten als je er een wilt kopen?

Deze vragen verdienen een duidelijk antwoord, en die kan je hier vinden. Als kers op de taart krijg je ook een duidelijk overzicht van de 7 beste fitness trilplaten die er zijn!

Welke trilplaat kopen? 7x beste fitness trilplaten voor thuis

In dit artikel kom je alles te weten over trilplaten wat er te weten valt. Maar eerst de belangrijke vraag: welke triplaat moet je kiezen? En wat is de beste trilplaat?

Een vraag waar geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. En dat komt natuurlijk omdat niet iedereen een trilplaat voor dezelfde doeleinden wilt gebruiken!

Om je toch wat wegwijs te maken in het enorme aanbod aan powerplates dat je tegenwoordig kunt kopen, vind je hier een overzicht met de beste modellen. Op die manier kan je ze gemakkelijk vergelijken. En dat maakt kiezen toch een stuk eenvoudiger!

1. VibroFit Trilplaat

vibrofit_trilplaat

De VibroFit is een trilplaat met een vernieuwende technologie, die het mogelijk maakt om sneller resultaten te boeken.

Door middel van de wetenschappelijke principes van onwillekeurig vibrerende stimulaties is vermageren en in vorm geraken geen enkele uitdaging meer. En dit door enkel de positie van je voeten te veranderen.

Het voordeel van dit model is dat de vibraties gemiddeld tot 3600 keer per minuut door het lichaam lopen. Voor het lichaam zelf voelt dit een beetje aan als wandelen, joggen of zelfs hardlopen.

Bij de VibroFit kies je gemakkelijk één van de 99 trainingsprogramma’s, op basis van intensiteit. Ook heeft dit model als enige een ingebouwde Bluetoothsysteem, HiFi Zero Wire.

Hiermee kan je je mobiele telefoon met het toestel koppelen en zo je favoriete muziek beluisteren tijdens het sporten. Ten slotte krijg je bij bestelling van de VibroFit ook nog eens een elastische weerstandsband om je bovenlichaam te trainen.
2. VibroShaper Trilplaat

powerplate_vibroshaper

Vervolgens is er de Vibroshaper, een trilplaat die over 3 geprogrammeerde trainingsprogramma’s beschikt en wel 99 intensiteitsniveaus. Je past je training gemakkelijk aan je eigen voorkeuren aan. Daarbij neemt de VibroShaper alle druk van je gewrichten weg, waardoor je je pezen dus niet kunt overbelasten.

Bij het bestellen van de VibroShaper krijg je eveneens 2 eslatische weerstandsbanden voor het trainen van je armen. Daarbij zitten bij dit product onder andere:

 • Een afstandsbediening
 • Een voedingsplan

Het apparaat heeft een vermogen van 200 Watt en kan tot wel 120 kilogram gewicht dragen. Het gaat dus om een toestel dat voor heel wat mensen de mogelijkheden biedt!
3. Bluefin Fitness Trilplaat

fitness_trilplaat_bluefin

De Bluefin Trilplaat beschikt over net iets meer ingebouwde programma’s, namelijk 5, en ook tot 180 intensiteitsniveaus.

Elk programma is zo’n 10 minuten lang, en heeft een ander doel: vetverbranding, opbouw van kracht, massag en circulatie, bosversterking en algemene gezondheid.

De vele intensiteitsniveaus maken dit apparaat geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Door middel van een Bluefin afstandsbediening kan je tijdens de training aanpassingen maken, zoals bijvoorbeeld de vibratie intensiteit. Ook volg je gemakkelijk de voortgang van het programma via het LCD scherm.

Als extraatje bij deze trilplaat krijg je ook trainingskabels, waarmee je beter je bovenlichaamspieren kunt trainen. Ook kan je deze instellen qua weerstand, afhankelijk van je conditie en kracht.

Ten slotte speel je je muziek tijdens het sporten gemakkelijk af via de ingebouwde Bluetooth speakers!
4. Gymform Vibro Max

vibro_max_shaper

Met de GymForm Vibro Max laat je je spieren tot wel 1800 keer per minuut samentrekken. Het apparaat beschikt over 50 intensiteitsniveaus en 5 speciale programma’s.

Slechts 10 minuten op deze trilplaat kan volstaan om effecten te voelen én te zien. Het voordeel van deze trilplaat is dat hij geschikt is voor alle leeftijden en niveaus. Via de programma’s wordt de intensiteit van de trillingen automatisch aangepast. Dat maakt de GymForm dan ook een goede oplossing voor mensen die revalideren.

Deze trilplaat maakt vervolgens ook links-rechts schommelbewegingen, waardoor je rug- en buikspieren worden versterkt.

Ten slotte kan je gebruik maken van een programma lichaamsmassa-index. Dit houdt in dat je BMI wordt gemeten op basis van je hoeveelheid lichaamsvet, zodat de resultaten van de training nog juister zijn!
5. BX Fitness trilplaat

bx_fitness_powerplate

De BX Fitness Crazy Fit is het perfecte apparaat om thuis te trainen, zeker als je weinig ruimte beschikbaar hebt en je trilplaat snel wilt kunnen opbergen.

Het toestel leent zich perfect voor het strakker maken van buikspieren, bilspieren en beenspieren, dankzij snelle vibraties.

Het sterke vermogen maakt de BX Fitness Trilplaat een goede optie voor zij die graag wat intensiever sporten. Daarbij is het ook een visueel aantrekkelijke optie. Het toestel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zilver, zwart, blauw en rood.
6. Trilplaat VP250

trilapparaat_vp250

Dankzij de VP250 activeer je je lichaam op een algemene manier, waardoor je in slechts korte tijd al je spieren kunt trainen. Dagelijks 10 minuten op deze trilplaat volstaan om je bloedcirculatie te verbeteren en je spieren op te bouwen. Je gebruikt het apparaat daarbij gemakkelijk buitenshuis.

De VP250 kenmerkt zich door de aanwezigheid van geluidloze motoren, waardoor je dus in alle rust kunt trainen. Het apparaat is iets groter dan de meeste andere modellen, maar dat maakt het wel een stuk stabieler. Een LCD display geeft je meer controle en overzicht tijdens het sporten. Daarbij kan je kiezen uit 180 intensiteitsniveaus, en wel 8 programma’s:

 • Lopen
 • Rennen
 • Joggen
 • Opwarmen
 • Dynamisch
 • Vitaal
 • Yoga

Ook heb je de keuze tussen 3 voetposities, waardoor je comfortabeler sport. De ingebouwde 4,2 Bluetooth speaker, de transportwieltjes en het anti-slip oppervlak maken deze trilplaat ten slotte helemaal compleet.
7. De Rock N Fit trilplaat

rock_n_fit_fitness_tril_toestel

Ten slotte is er de Rock N Fit trilplaat met trainingsstoel, een revolutionair apparaat dat heel wat te bieden heeft. Het toestel vibreert een stuk effectiever dan veel andere modellen en zorgt voor wel 500 aanspanningen per minuut.

De ingebouwde trainingsstoel en bijgeleverde weerstandsbanden zijn natuurlijk een interessant extraatje.

Door middel van 5 programma’s en 20 intensiteitsniveaus train je je buikspieren, benen, schouders armen en rug. En dat dankzij oefeningen als squats, planken en nog veel andere. De trainingsstoel is voorzien van handgrepen, waardoor je meer stabiliteit ervaart tijdens het sporten. Op die manier helpt één enkel apparaat je om je hele lichaam te trainen.

Ook geeft het bijgeleverde trainingsboekje je handige info en advies over de verschillende oefeningen. Van squats tot planken en shoulder press, ze worden allemaal uitvoerig uitgelegd.

Als trilplaat van het merk Wonder Core is dit apparaat dé beste oplossing als je je buikspieren wilt trainen. De stoel zelf leent zich perfect voor het doen van crunches en andere buikspieroefeningen. Ook kan je de hoogte van de stoel en de vibraties van de trilplaat aanpassen om méér spanning op de buikspieren te krijgen.

Je kunt heel wat verschillende parameters aanpassen bij dit toestel:

 • De trainingsduur, van 1 tot 10 minuten
 • Het trainingsniveau, van niveau 1 tot 20
 • Eén van de 5 trainingsprogramma’s

Daarbij kan je ook aan intervaltraining doen. Dankzij een extra groot antislip platform blijf je stevig op de trilplaat staan. Ook kan je kiezen tussen 3 verschillende voetposities, afhankelijk van je voorkeur.

De ingebouwde poten met zuignappen garanderen dat de trilplaat ten slotte altijd op zijn plaats blijft staan. Ongeacht de intensiteit van de training.
Wat zijn de voordelen van een trilplaat of powerplate?

Wat doet een trilplaat met je lichaam? Werkt een trilplaat? Dergelijke vragen wil je natuurlijk graag beantwoord zien voor je zo’n toestel koopt.

Je kan natuurlijk vertrouwen op de ervaringen van andere mensen om je conclusies te trekken. Maar aan de andere kant helpt een overzichtje met de voordelen van een trilplaat natuurlijk ook!

1. Versteviging van je spieren

Eerst en vooral kan een triplaat of powerplate helpen bij het verstevigen van je spieren. Dit heeft te maken met het effect van de trillingen die zo’n plaat opwekt op je afzonderlijke spiervezels.

Door de constante trillingen raakt je lichaam vanzelf een beetje uit balans. Om die balans te herstellen, moeten je spieren altijd weer samentrekken en ontspannen. En dat zorgt dat ze strakker en sterker worden!

2. Meer evenwicht en balans

Een ander voordeel van een trilplaat is dat zo’n systeem je coördinatie en balans verbetert. Door de trillingen van het toestel moet je lichaam continu aanpassingen doen qua samenwerking tussen de spieren.

Hierdoor leer je als het ware om ondanks een oneffen ondergrond toch in evenwicht te blijven.

3. Minder cellulite

Cellulite is vaak het gevolg van een slechte doorbloeding, verstoppingen in het lymfestelsel en bijvoorbeeld een minder goed afvoer van afvalstoffen.

Als je regelmatig een trilplaat gebruikt, dan worden je lymfesysteem en bloedvaten gemakkelijker vrijgemaakt van deze toxines.

Ook zal je minder last hebben van cellulite door het spier-verstevigende effect van een powerplate!

4. Goed voor de doorbloeding

Ten slotte is een trilplaat goed voor doorbloeding. Zoals reeds vermeld zet een trilplaat het lymfesysteem ‘in gang’, en dat geldt ook voor de bloedvaten en het hart.

Als je van nature problemen hebt met een slechte doorbloeding, dan kan een powerplate dus zeker helpen.

5. Sneller afvallen met een trilplaat

Het effect van een powerplate of je lichaamsgewicht en vetgehalte zal niet heel erg groot zijn, maar alle kleine beetjes helpen.

Doordat je tijdens het gebruik van zo’n plaat actiever bent dan als je stilzit, verbrand je net iets meer calorieën. Daarbij komt ook nog eens dat je spieren wat groter worden, waardoor deze zelfs in rust meer energie verbranden.

Het resultaat is dat je met een trilplaat gemakkelijker kunt afvallen!

6. Pijnloos sporten

Sporten is voor iedereen goed, maar veel mensen kunnen het niet doen vanwege pijn in de spieren, gewrichten en ligamenten.

Een powerplate kopen is een goed idee als je dagelijks wilt bewegen zonder pijn te lijden. Mensen met artrose of een andere bot- of spieraandoening hebben zeker baat bij zo’n toestel.

De trillingen zijn sterk genoeg om je spieren te activeren, maar toch worden je gewrichten niet belast.

7. Botten en gewrichten verstevigen

Ten slotte kan je met een trilapparaat ook je gewrichten en botten sterker maken. Net zoals bij gewoon sporten worden je spieren actief, maar ook je beenderen ondervinden spanning en lichte druk.

Dit zorgt ervoor dat ze een hogere densiteit krijgen en ook meer mineralen bevatten. Het gevolg is dat het risico op botbreuken, artritis en bijvoorbeeld fibromyalgie een stuk kleiner is.

De voordelen van een trilplaat of powerplate gaan duidelijk ver. De eerste stap in de richting van een goede powerplate kopen is gezet. Maar waar moet je nu precies op letten als je er een wilt aankopen? In het volgende stukje gaan we daar iets dieper op in!

Waar op letten bij aankoop van een trilplaat of powerplate

Er zijn enkele belangrijke factoren waar je best op let als je een trilplaat wilt aankopen. Waar op letten bij de zoektocht naar de beste trilplaat?

1. De capaciteit van de motor

Eerst en vooral is het belangrijk dat je let op de capaciteit van de motor van de trilplaat. Niet elke powerplate heeft hetzelfde vermogen.

Doorgaans zal een apparaat met een grotere trilkracht meer kosten, maar dat hangt natuurlijk ook af van het merk en andere factoren. De capaciteit van de motor bepaalt onder andere hoe snel de plaat trilt en hoe sterk de trillingen zijn.

2. De veiligheid van de trilplaat

Daarbij loont het ook de moeite om aandacht te besteden aan de veiligheid van de trilplaat die je wilt kopen. Hoewel de meeste modellen geen extra beveiligingsfuncties hebben, zijn er ook modellen speciaal ontworpen voor ouderen of senioren.

Soms beschikt een trilplaat voor ouderen over een lange stang met handvatten voor meer houvast. Op die manier is het gebruik ervan dus ook minder gevaarlijk.

3. De programma’s van de trilplaat

Afhankelijk van welk type trilplaat je koopt, kan je gebruik maken van bepaalde trainingsprogramma’s. Zo’n programma is een op voorhand vastgelegde training met een bepaalde intensiteit, snelheid of kracht.

Er bestaan trilplaten met specifieke programma’s om vet te verliezen, cellulitis weg te werken of je balans te verbeteren. Houd daar zeker rekening mee als je een powerplate gaat kopen!

4. De afmetingen van de trilplaat

trilplaat_voor_thuis

Daarbij moet je ook natuurlijk kijken naar de afmetingen van de powerplate. Heel wat modellen zijn erg compact en kunnen dus gemakkelijk opgeborgen en opgezet worden.

Andere trilplaten nemen heus wat ruimte in, maar zijn dan ook wel iets professioneler. Heb je een aparte ruimte vrij voor de inrichting van een home gym?

Of wil je je trilplaat gewoon ergens in een hoekje van de woonkamer gebruiken? Afhankelijk van jouw voorkeur zal een ander formaat trilplaat geschikt zijn.

5. Het soort training dat je wilt doen

Ten slotte houd je best rekening met het specifieke soort training dat je wil gaan doen op de trilplaat. Als je je spieren wilt verstevigen of je bloedsomloop wilt verbeteren, dan zijn de meeste standaard trilplaten geschikt.

Voor revalidatie en afvallen is een apparaat met oscillerend systeem aangeraden. En daarvan zijn er tegenwoordig gelukkig heel wat te vinden.

Voor wie is een trilplaat of powerplate geschikt?

trilplaat_afvallen

Of je nu met de trilplaat wilt afvallen, je bloedsomloop verbeteren of gewoon wat meer balans krijgen, en powerplate kopen is een slimme zet. Misschien vraag je je nu wel af voor wie zo’n fitnesstoestel precies geschikt is?

Niet iedereen kan gebruik maken van dit apparaat, en voor andere mensen is het juist een essentieel hulpmiddel!

1. Mensen met een slechte doorbloeding

Is je doorbloeding slecht, dan kan dat allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Als bloed niet met voldoende kracht naar je weefsels wordt gevoerd, dan kan je last krijgen van spierzwakte, een verminderde concentratie, gevoelloosheid in ledematen, enzovoort.

Mensen die rustig aan de slag willen gaan met het verbeteren van hun doorbloeding, doen met een powerplate kopen een goede zet.

2. Ouderen of senioren

Voor ouderen is het niet altijd even vanzelfsprekend om een intensief trainingsprogramma te volgen. Het risico op blessures en andere ongelukken is immers veel groter dan bij jongere mensen.

Een powerplate is echter een goed hulpmiddel om alsnog op een gezonde manier te bewegen. Kies voor een systeem met handvatten of een andere vorm van beveiliging om zonder zorgen te sporten.

Het voordeel van een trilplaat voor senioren is dat ze meer balans krijgen. Waardoor ze in het alledaagse leven ook bijvoorbeeld minder snel zullen vallen!

3. Mensen met rugklachten

Ten slotte is een trilplaat een uitstekende investering voor mensen die last hebben van rugklachten. Als je een zwakke rug hebt, dan bestaat het risico dat je bij traditionele vormen van beweging een blessure krijgt.

Denk maar aan gewichten heffen of joggen, twee activiteiten die nogal belastend kunnen zijn voor de onderrug en ruggengraat. Een trilplaat verstevigt op een veilige manier je rugspieren, waardoor de kans op blessures en pijn drastisch lager wordt.

4. Beginnende sporters

Als je nog maar pas begonnen bent met sporten, dan wil je natuurlijk niet al te veel risico nemen. Een trilplaat is het perfecte hulpmiddel om op je eigen tempo aan lichamelijke training te wennen.

Een dergelijk toestel staat stevig, en daarbij is het risico op blessures door onverwachte bewegingen zo goed als onbestaande.

Dit komt doordat de vibraties van de plaat zelf zorgen voor activiteit van de spieren. Ook kan je je lichaam met een trilplaat voorbereiden op intensievere vormen van beweging!

5. Gevorderde sporters

Ben je een gevorderde sporter of zelfs een atleet, dan is een fitness trilplaat eveneens een handig hulpmiddel. Je kan de meeste trilplaten immers gemakkelijk aanpassen qua intensiteit.

Op die manier verstevig je je buikspieren en andere spiergroepen, waardoor je nog beter wordt in je sport. Denk maar aan ervaren hardlopers, gewichtheffers en voetballers.

De vele trainingsprogramma’s waar je bij een trilplaat uit kunt kiezen, maken het ten slotte mogelijk om specifiek voor jouw doelen te trainen.

6. Mensen die moeten revalideren

Als je een ongeval hebt gehad of tijdelijk minder mobiel bent, dan is het belangrijk dat je toch regelmatig beweegt. Natuurlijk is het risico op ernstigere blessures en pijn in deze gevallen een stuk groter.

Het gebruik van een trilplaat is de gulden middenweg. Je lichaam blijft in beweging en kan zo sneller herstellen, maar toch is de kans op pijn of blessures miniem.

Een trilplaat is dus een onmisbaar hulpmiddel bij het versnellen van het revalidatieproces. En daarbij is het ook nog eens helemaal niet gevaarlijk!

7. Mensen met een hoge bloeddruk

Als je last hebt van een hogere bloeddruk, dan is een trilplaat eveneens een goede oplossing. Hoewel zo’n toestel natuurlijk niet alle problemen met je bloeddruk zal verhelpen, kan het wel een hulpmiddel zijn.

Doordat je spieren in actie komen en je bloed sneller stroomt, zal je bloeddruk lager worden. Veel mensen die last hebben van een hoge bloeddruk kunnen niet gemakkelijk intensieve vormen van beweging aan.

Een trilplaat is dus erg interessant als je op een gezonde en verantwoorde manier wilt bewegen!

8. Mensen met lymfeproblemen

Ten slotte is een trilplaat een aangewezen hulpmiddel voor mensen die last hebben van hun lymfesysteem. Het lymfestelsel is belangrijk voor een goede gezondheid, maar bij veel mensen zit dit systeem ‘verstopt’.

Activiteiten als wandelen zijn erg goed om je lymfeklieren weer vrij te maken, maar een trilplaat is ook een optie. Het risico op blessures is bij een powerplate immers nog een stuk kleiner!

Een goede trilplaat is goud waard voor je gezondheid

Het beste trilapparaat vinden is niet altijd een gemakkelijke opdracht. tegenwoordig vind je heel wat modellen in winkels als Lidl, maar het is een goed idee om voor professionele kwaliteit te kiezen.

wijfel je nog over het beste trilapparaat, dan kan je ook altijd inspiratie halen uit de ervaringen van andere mensen. Of je kan bijvoorbeeld gebruik maken van diensten als de Consumentenbond en Test Aankoop voor een trilplaat test.

Of je nu een trilplaat voor ouderen zoekt, sneller wilt afvallen of iets wilt doen aan je hoge bloeddruk, een powerplate kan je helpen.

Maak gebruik van alle test mogelijkheden om de beste optie voor jouw situatie te vinden. Zo ontdek je snel dat een trilplaat wel degelijk zijn geld waard kan zijn!Veelgestelde vragen

Wat doet een trilplaat voor je lichaam?

Een trilplaat vergroot de spierkracht, verbetert je botdichtheid en stimuleert vetverlies. Ook zorgt het voor een betere doorbloeding. Wie hier baat bij kan hebben lees je in dit artikel.

Hoe lang moet je op een trilplaat staan?

Ons advies is om niet meer dan 20 minuten per dag op een trilplaat te staan. Indien je een workout met verschillende oefeningen op de trilplaat doet, mag je training langer duren.

Plaats een reactie