TOP 10 beste verstelbare dumbbells om te kopen (tot 40 kg en meer)

Thuis sporten biedt je veel voordelen. Een voorwaarde om thuis goed te kunnen trainen is echter dat je beschikt over het juiste materiaal.

Verstelbare dumbbells zijn enorm handig, omdat je met slechts één set met verschillende gewichten kan trainen. Niet onnodig veel dumbbells die in de weg liggen dus.

En ook voor je portemonnee is het gunstig, aangezien je niet voor elk gewicht een aparte set hoeft te kopen.

Maar wat zijn nou de beste verstelbare dumbbells? Wij deden voor jou de ultieme test, met als resultaat deze TOP 10. Bekijk en vergelijk ze snel!

Waarom trainen met verstelbare dumbbells?

Trainen met losse gewichten is erg effectief, aangezien de dieper gelegen spiertjes harder moeten werken dan op de apparaten. Een set losse gewichten mag dan ook zeker niet ontbreken.

Naar onze mening kun je hiervoor het beste verstelbare dumbbells gebruiken. Waarom? Omdat je hiermee met afstand het voordeligste uit bent. Het scheelt je zoals gezegd namelijk tijd én geld. Niet iedereen heeft namelijk de ruimte en het budget om een hele ruimte vol met verschillende gewichten aan te schaffen.

Als je verstelbare dumbbells koopt heb je aan slechts één set genoeg. En de tijden dat het verstellen van de gewichten veel ruimte in beslag nam zijn ondertussen ook voorbij.. Er bestaan namelijk slimme dumbbells, die automatisch voor jou het gewicht naar keus instellen.

Met een knop voer je dan het gewicht naar jouw wens in. Vervolgens pak de dumbbell van z’n basisstation af en voilá, je hebt het juiste gewicht in je hand!

Dit zijn de beste verstelbare dumbbells

Misschien is het je al opgevallen.. Verstelbare dumbbells zijn er in allerlei soorten. Ze zijn er van verschillend materiaal, van verschillende prijsklassen en ook in verschillende gewichten..

Welke moet je nou kiezen? Wij deden voor jou de test en beoordeelden alle aanpasbare dumbbells op de belangrijkste aandachtspunten. Hieronder vind je de beste uit de test:

1. Bowflex SelectTech 1090i – 41 kg [Beste keus]

Bowflex SelectTech 1090i

Oke, goedkoop zijn ze niet bepaald.. De beruchte smart dumbbells van Bowflex. Maar wacht maar totdat je alle mogelijkheden van deze unieke trainingshulpjes ontdekt.

Bovendien valt de prijs heel erg mee als je bedenkt dat je met deze verstelbare gewichten maar liefst 17 halters in slechts één set hebt. Met vaste dumbbells betaal je daar een stuk meer voor. Bovendien ben je dan ook nog eens veel meer ruimte wkijt.

De SelectTech 1090i van Bowflex zijn veruit de meest complete, veiligste en gemakkelijkste verstelbare dumbbells om thuis mee te trainen. Heb je dus een grotere investering over voor goed materiaal? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

De handvaten zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat je ze ook in een vochtige ruimte kunt gebruiken. Bowflex heeft aan alles gedacht bij het ontwerp van deze jongens.
2. PowerBlock Dumbbells – 20-40 kg [Professionele kwaliteit]

powerblock dumbbells

Naast de dumbbells van Bowflex kan je ook kiezen voor de professionele dumbbells van PowerBlock. Ook deze staan wereldwijd bekend om de superioriteit. PowerBlock biedt verschillende varianten aan, met verschillende gewichten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant van maximaal 20, 30 of 40 kilo.

Het mooie is dat je ook kunt beginnen met een lager gewicht. Wanneer je sterker begint te worden kun je de dumbbells uitbreiden tot maximaal 40 kg. Deze handige hulpjes maken het mogelijk om de gewichten met hele kleine stapjes te verhogen, zodat je jouw trainingen geleidelijk en verstandig opbouwt.

Door iedere training ietsjes zwaarder te gaan, ontstaat de ware progressie in kracht en spiergroei. De meest uitgebreide set van PowerBlock staat gelijk aan maar liefst 28 paar vaste dumbbells. Dat noemen we nog eens besparen!
3. Bowflex SelectTech 552i – Maximaal 24 kg

bowflex selectech 552i

Op de derde plaats komen we wederom bij het geroemde merk Bowflex uit. Ditmaal bij de SelectTech 522i. In feite zijn dit exact dezelfde gewichten van de eerder genoemde SelectTech 1090i, met één groot verschil. Deze variant gaat namelijk tot maximaal 24 kilo.

Train je dus niet met zulke zware gewichten, maar wil je tóch graag hoogwaardige dumbbells kopen die verstelbaar zijn? Dan zijn deze dumbbells de meest voor de hand liggende keuze.

Mocht je geen inspiratie hebben op het gebied van oefeningen, dan kun je nog altijd de speciale SelectTech app downloaden, waar meer dan genoeg oefeningen in worden uitgelegd. Zo heb jij jouw schema dus altijd bij de hand.
4. EchoGoods Dumbell Set – Totaal 30 kg [Goede keus op budget]

echogoods_dumbbells_verstelbaar

Het kan natuurlijk dat je niet zoveel uit wilt geven aan een dumbbell set. Gelukkig is ook dat heel goed mogelijk. Je kunt het zelfs onder de 100 euro houden. Dat kan bijvoorbeeld met deze fraaie set van EchoGoods. Deze set bestaat uit een paar verstelbare dumbbells én een halterstang.

In tegenstelling tot de bovenstaande varianten zijn deze niet automatisch verstelbaar. Je zult dus wel zelf de schroefsluitingen los en vast moeten draaien.

Ook moet je er rekening mee houden dat het totaal gewicht van deze set met 30 kg aan de lichtere kant is. Mogelijk zul je er dus nog losse halterschijven bij aan moeten schaffen. Mocht je dat niet erg vinden, dan is deze set de meest voor de hand liggende keus op budget.

Wat opvallend is, is dat de binnenkant van de halterschijven uit cement bestaat. Dat zorgt voor een langere levensduur. Dit is vrij uniek en zien we niet vaak voorkomen.

Bij de aanschaf van deze set krijg je er ook nog eens een gratis paar trainingshandschoenen en Ebook met oefeningen bij. Dat is natuurlijk leuk meegenomen!
5. Tunturi Selector Dumbell – 12,5-25 kg

tunturi adjustable dumbbell

Wil je geen groot budget spenderen aan nieuwe gewichten, maar wil je wél een slimme halterset kopen? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen naar de Selector dumbbells van het Finse thuisfitness merk Tunturi.

Deze set bestaat uit 10 verschillende gewichten en gaat steeds met stapjes van 2,5 kg omhoog. Ze zijn dus niet zo accuraat verstelbaar als de absolute professionele gewichten.

Maar voor deze prijs doe je toch een hele goede koop. Deze trainingshulpjes zijn namelijk te koop voor zo’n 100 euro, wat een hele schappelijke prijs is voor zulke dumbbells. Opvallend genoeg zijn deze gewichten vervaardigd van kunststof, wat ze heel duurzaam in gebruik maken.
6. Verstelbare Dumbbellset Focus Fitness – 15-28kg

dumbbell set verstelbaar f

Dit is een meer dan prima gewichten set met 2 dumbbells van ieder van 15 kg. Mocht je nog zwaarder willen trainen, dan kun je er uiteraard losse schijven bij kopen.

Voor deze twee dumbbells betaal je op het moment van schrijven nog geen 45 euro. Daar krijg je een goed stel voor terug.

Wat wel jammer is, is dat de sluitingen af en toe wat losjes gaan tijdens het trainen, maar echt gevaarlijke situaties levert het niet op. De grip op de stangen is goed en het kunststof is stevig genoeg om jarenlang in uitstekende conditie te blijven.
7. Tunturi Dumbbellset – 15-54 kg

tunturi halterset

Een zeer vergelijkbare set als de bovenstaande van Focus Fitness is deze verstelbare dumbbell set van Tunturi. Wel heb je hierbij wat grotere keuzemogelijkheden.

Zo kan je bijvoorbeeld voor een set van 15,5 kg kiezen, maar ook voor dumbbells van maar liefst 54 kg. Daar tussen in komen de sets van 28,9 en 30 kilo.

Mocht je er later achter komen dat je een te lichte dumbbell set gekocht hebt, dan kun je deze natuurlijk altijd nog aanvullen met losse halterschijven. Dat is nou het mooie van verstelbare dumbbells.

Ze zijn gemaakt van vinyl, een kunststof waar ook wel vloerbedekking van gemaakt wordt. Een opvallende keus van Tunturi, maar het materiaal voelt goed aan is gaat tenslotte lang mee. Niets mis mee dus.
8. Nuobell Adjustable Dumbbells – 32 kg

NUOBELL ADJUSTABLE DUMBBELLS

Het zou gek zijn als de deze Nuobell Adjustable Dumbbells zouden ontbreken in dit rijtje. Ook dit zijn namelijk betrouwbare aanpasbare dumbbells van professionele kwaliteit.

Ze zijn van het merk ATX, wat bepaald geen vreemde is in de krachtsport wereld. De fanatieke krachtpatsers zullen dit merk dan ook ongetwijfeld wel kennen. ATX is onder andere bekend van de sterke kwaliteit squat racks en fitnessbankjes. Maar ook de losse gewichten mogen er zijn.

Wat wel jammer is, is dat het gewicht tot 32 kilo gaat. Voor veel fanatiekelingen zal dit toch net een stapje te licht zijn bij sommige oefeningen. bVandaar dat we de verstelbare gewichten van PowerBlock en Bowflex hoger geplaatst hebben.

Het gewicht gaat in stapjes van 2 kilo omhoog. De set staat dus gelijk aan in totaal 16 losse gewichten.
9. Strongman Duo-Tech verstelbare dumbbells – 25 kg

Duo-Tech verstelbare dumbbell

Nog een goed stel aanpasbare gewichten zijn deze Duo Tech dumbbells van het merk Strongman. Aan de zijkanten van deze dumbells bevinden zich draaiknopjes. Hiermee stel je heel snel het gewicht in dat jij wilt gebruiken.

De gewichten gaan omhoog in stapjes van 2,5 kilo. Dat betekent dus dat dit set gelijk staat aan 10 vaste gewichten.

Dankzij het 1-click-switch-system zijn ze super eenvoudig en razendsnel in gebruik. Het gewicht is dan wel niet zo hoog, maar mocht je niet meer nodig hebben dan 25 kilo, dan is dit zeker een goede aanschaf.
10. Bowflex 560i Smart – 27,2 kilo

bowflex 560i smart dumbbell

En wederom komen we uit bij het beruchte merk Bowflex.. Dit maal bij een stel hele innovatieve dumbbells. Met grote afstand zijn dit namelijk de slimste gewichten op de markt. Hoe dat zo, vraag jij je waarschijnlijk af. Nou, deze gewichten zijn voorzien van bewegingssensoren.

Hierdoor kan je aan het eind van je trainingen in de speciale Bowflex app bekijken hoeveel gewicht je getild hebt en hoeveel reps en sets je gedaan hebt. Dit zorgt ervoor dat je jouw trainingen heel inzichtelijk maakt, waardoor je gericht jouw workouts kunt verbeteren waar nodig.

Wat ook handig is, is dat je zelf kunt zien hoeveel kcal je verbrandt hebt tijdens je trainingen. Handig als je wilt droog trainen dus!

Via de app kun je ook bepaalde trainingen volgen, zoals bijvoorbeeld challenges, waar je elke dag of een aantal keren per week bepaalde oefeningen afwerkt. Een duidelijke uitleg van alle oefeningen vindt je tevens terug in de handige applicatie.
Waar let ik op bij het kopen van verstelbare gewichten?

Als je zelf op onderzoek uit wilt gaan, moet je natuurlijk rekening houden met belangrijke punten.

Wat deze zijn? Daarover vertel ik je hieronder graag meer..

Een verstelbare dumbbell set

Met een dumbbell set bedoelen we 2 dumbbells. Vrijwel iedereen zal er 2 nodig hebben voor z’n workouts. Toch bieden sommige aanbieders de dumbbells per 1 stuk aan.

In dat geval kan je dus behoorlijk bedrogen uitkomen. Je denkt dan wellicht een mooi koopje gevonden te hebben. Totdat je erachter komt dat het uiteindelijk de dubbele prijs wordt..

Een onaangename verrassing! Let hier dus goed op.

Automatisch verstelbaar of niet

gewicht_instellen_dumbbell

Aan het begin van dit artikel legde ik je al uit dat er zogenoemde slimme dumbbells bestaan, die het gewicht voor jou aanpassen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is aangeven welk gewicht je wilt.

Dit kun je aangeven middels een handige draaiknop. Zodra je het gewicht ingesteld hebt, til je de dumbbell omhoog en blijven er enkel de benodigde schijven aan hangen. De rest van de halterschijven blijven dan gewoon in het basisstation liggen.

Hoe is de grip op de halter?

De grip op de halter is altijd een belangrijk punt bij de aanschaf van de gewichten. Of je nu een halterstang, vaste dumbbells of aanpasbare varianten koopt.

Maar wat zorgt nou eigenlijk voor een goede grip? Daar zorgt de knurling voor. De knurling is eigenlijk het profiel op de stang, oftewel het gedeelte waar je de dumbbell vastpakt.

Hoe dieper de knurling is, hoe betere grip je hebt. Echter moet de knurling ook weer niet te scherp aanvoelen, dat kan namelijk gevoelig zijn aan je handen als je dit niet gewend bent.

Gemak en snelheid van verstellen

aanpasbaar_gewicht

Dankzij de slimme innovatieve verstelbare dummbbells van vandaag de dag is het instellen een eitje. Het hoeft niet meer lang te duren en bespaard jou een hoop geklungel.

Toch kan het nog altijd veel verschillen per set hoe snel het gewicht in te stellen is. De beste verstelbare dumbbells zijn gelukkig lekker snel verstelbaar. Ook hier hebben wij in onze test goed rekening mee gehouden.

Niet geheel onbelangrijk; de aanschafprijs

Wellicht zijn jou ook al de enorme prijsverschillen opgevallen. Soms zijn die verschillen in prijs volkomen terecht. Sommige merken leveren nou eenmaal veel betere kwaliteit dan andere. Daar betaal je dan gewoon wat meer voor.

Toch zijn er ook merken die naar onze mening veel te hoge prijzen hanteren. En dat is zonde. Daarom zochten wij voor jou uit wat de allerbeste verstelbare gewichten qua prijs-kwaliteitverhouding zijn.

Zo betaal jij in elk geval niet meer dan nodig is.

Het materiaal van de dumbells

Welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt helemaal van jouw eigen voorkeur af.

Veel thuissporters geven de voorkeur aan gietijzer, aangezien deze op hetzelfde gewicht als andere materialen vaak een stuk compacter zijn.

Maar ook rubber is een prima keus, aangezien het minder geluid maakt, niet kan gaan roesten en minder kans op beschadigingen aan je vloer heeft.

Ook chroom en kunststof zijn populaire materialen voor gewichten. Echter zien we dit bij verstelbare varianten minder vaak terug.

Wat is het maximale gewicht?

Zeker voor de absolute krachtpatsers onder ons is het heel belangrijk om te weten wat het maximale gewicht van de dumbbell is.

Bij vrijwel alle gewichten hoef je je tot 40 kilo geen zorgen te maken. Hoewel er ook dumbbells zijn die tot bijvoorbeeld maximaal 20 of 30 kg gaan.

Als dat voldoende voor jou is, dan is dat natuurlijk geen probleem. Wil je dumbbells die zwaarder dan 40 kg zijn? Dan wordt het alweer wat beter opletten..

Bestaan er verstelbare dumbells van meer dan 40 kg?

Als er één vraag is die we ontzettend vaak krijgen over verstelbare dumbbells is het of er ook aanpasbare gewichten van meer dan 40 kilo bestaan.

Het minder goede nieuws is dat de ”slimme varianten”, oftewel de automatisch aanpasbare dumbbells dit vrijwel nooit voor je mogelijk maken.

Vooralsnog zijn deze er alleen in uitvoeringen tot 20, 30 en 40 kilo. Mocht jij halters van bijvoorbeeld 50 of 60 kilo willen.. Dan kies je het beste voor de losse korte halterstangen met halterschijven die je er zelf aan kunt hangen, zoals bijvoorbeeld deze set.

In dat geval dien je te berekenen welke halterschijven je nodig hebt per dumbbell. Houd er ook rekening mee dat de dumbbell stang zelf ook ongeveer 3 kilo weegt.

Op deze manier kun je het gewicht helemaal naar jouw wens verstellen. Of je nou met 20, 30 of zelfs 50 kilo wilt trainen. Natuurlijk zit er wel een limiet aan. Zodra de dumbbell stang vol zit kunnen er uiteraard geen schijven meer bij. En ook de locks (borgingen) moeten er nog veilig op kunnen.

Verstelbare dumbbells kopen: slotwoord

Je bent nu in staat om gemakkelijk de beste keuze te maken. De dumbbells die je hierboven kunt vinden zijn beoordeeld door experts met veel ervaring op het gebied van krachttraining.

Allemaal scoren ze goed op het gemak en de snelheid in het gebruik. Ook zijn ze duurzaam en sterk, wat het een goede investering voor de komende tientallen jaren maakt.

Goede verstelbare dumbbells gaan we even mee. Koop dus niet zomaar de eerste de beste. Als je voor één van de bovenstaande kiest ben je in ieder geval verzekerd van een betrouwbare koop. Train ze alvast!


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een verstelbare dumbbell?

n zijn verstelbaar door middel van een draaiknop aan de zijkant. Met deze knop stel je het juiste gewicht in, waarna je de dumbbells uit zijn houder haalt.

Tot welk gewicht gaat een verstelbare dumbbell?

De meeste varianten gaan tot en met een gewicht van 40 kilogram. Er zijn slechts enkele die tot een hoger gewicht verstelbaar zijn.Relevante onderwerpen:

Plaats een reactie