VirtuFit Elite TR-500i – Review, Ervaringen & Test (2024)

Ben je het ook beu om steeds door weer en wind te moeten gaan lopen? Dan ben je misschien beter af met een loopband voor binnen.

De VirtuFit Elite TR-500i wordt heel vaak aangeraden. Maar is dit ook werkelijk zo’n goed toestel? Dat hebben wij voor jou uitgezocht.

In dit artikel vertel ik je eerst kort mijn mening over de VirtuFit Elite TR-500i loopband. Nadien geef ik je nog wat extra informatie over zijn specificaties, zodat je goed weet wat je kunt verwachten.

Tot slot ontdek je voor wie deze Elite TR-500i het meest geschikt is. Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke details mist.

Wat ik vind van de VirtuFit Elite TR-500i

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

 Voor ik aan deze review begin, kan ik maar beter onmiddellijk toegeven dat de VirtuFit Elite TR-500i één van mijn absolute favorieten is.

Deze loopband heeft werkelijk alles in huis wat je hart kan wensen. Het toestel is ideaal voor iedereen die graag meer wil gaan bewegen, zonder daarvoor naar buiten te moeten.

Ook is het belangrijk om te weten dat deze loopband behoort tot de betere toestellen op de markt. Er zitten heel wat handige snufjes in verwerkt en je kunt je er bovendien uren van genieten.

Nou ja, het is te zeggen: sporten is natuurlijk wel afzien. Maar als je dat mag doen op zo’n loopband, dan valt dat allemaal best wel mee.

Zelf ben ik het meest enthousiast over de stille motor en de trainingsprogramma’s die je eraan kunt koppelen. Daarover lees je in het volgende stukje meer!


VirtuFit TR-500i belangrijkste specificaties uitgelegd  

Ben je benieuwd waarom dit een van mijn favoriete loopbanden is? Wel, dat kom je heel snel te weten!

Je verveelt je werkelijk nooit meer

VirtuFit Elite TR-500i Display

Heel wat mensen die fitnessen, zijn in het begin zeer enthousiast. Ze hoeven niet meer buiten te sporten en zijn daardoor onafhankelijk geworden van het weer.

Naarmate de tijd vordert, beginnen ze zich echter te vervelen met hun fitnessapparaat. Uiteindelijk zit je altijd tussen dezelfde muren en zijn alle training gelijkaardig.

Wil ik je daarmee afraden om een loopband te kopen? In geen geval!

Ik wil je vooral goed informeren, zodat je even gaat nadenken over de loopband die je in huis haalt. Om ervoor te zorgen dat je je niet snel gaat vervelen, moet je kiezen voor een kwalitatieve loopband, die je veel trainingsmogelijkheden biedt.

Deze VirtuFit Elite TR-500i is in dat geval een schitterende keuze.

De VirtuFit TR-500i loopband beschikt namelijk over maar liefst 30 trainingsprogramma’s. Op die manier kan je lekker afwisselen tussen voorgeprogrammeerde routes, hartslagprogramma’s, gebruikersprogramma’s of zelfs een programma dat je vet kan meten.

Je hoort het al, heel veel mogelijkheden, die zelfs het indoor sporten spannend zullen houden.

Nog meer trainingsmogelijkheden, via Zwift

VirtuFit Elite TR-500i Zwift

Ben je bang dat de 30 trainingsprogramma’s niet voldoende zullen zijn? Of ben je bekend met trainingsapps voor de loopband? Dan zal je dit vast en zeker een heel leuke toevoeging vinden.

De TR-500i is namelijk een zogenoemde Zwift loopband.

Zwift is een trainingsapplicatie, die je kunt installeren op een mobiel toestel. Op je smartphone of tablet bijvoorbeeld.

Let er wel steeds op of jouw apparaat compatibel is met het programma, anders kan je het mogelijk niet gebruiken.

De app geeft je toegang tot een interactief spel, waarbij je kunt lopen op levensechte wegen. Zo heb je niet langer het gevoel alsof je alleen nog maar binnen kunt sporten, want virtueel kan je wel naar buiten.

Bovendien heb je ook de mogelijkheid om er een sportieve competitie van te maken. Let wel op dat je eerst kijkt hoeveel Zwift je gaat kosten, want je zult een abonnement nodig hebben.

Bovendien kan je deze VirtuFit Elite TR-500i ook perfect gebruiken zonder Zwift; de keuze is geheel vrijblijvend.

Sporten met precisie

VirtuFit Elite TR-500i Helling

Wil jij ook altijd het beste uit jezelf naar boven halen? Met deze VirtuFit Elite TR-500i is dat zeker mogelijk.

De snelheid van deze loopband kan je namelijk heel makkelijk instellen. Dit is mogelijk binnen de range van 0,8 km/u, tot maar liefst 20 km/u. Je past de snelheid trouwens trapsgewijs aan, met sprongen van 0,1 km/u.

Uiterst precies dus!

Hetzelfde geldt trouwens ook voor de hellingshoek. Die dient natuurlijk om bergop te lopen. Deze hoek kan je instellen in stapjes van 1% tegelijk en dit binnen een bereik van 0% tot zelfs 15%.

Geloof me, 15% is best al steil. En zeker als je de snelheid ook nog wat opbouwt.

Mocht je me vragen of ik ook iets mis bij deze loopband, dan zou ik kunnen antwoorden dat een negatieve helling ook wel fijn zou zijn. Dus dat de helling naar beneden loopt. Maar je moet natuurlijk realistisch blijven.

De loopbanden waarop je ook naar ‘beneden’ kunt lopen, bestaan wel, maar die zijn een stuk duurder. Bij een loopband voor thuisgebruik is dat denk ik niet echt nodig.

Kwaliteit waar je op kunt rekenen

VirtuFit Elite TR-500i Opbergen

Zoals ik eerder wel al eens heb laten uitschijnen, ben ik een grote fan van de kwaliteit van VirtuFit.

Ze slagen er telkens in om stevige fitnessapparaten voor thuis te produceren, net zoals deze VirtuFit Elite TR-500i loopband. 

Aangezien dit toestel behoort tot hun topklasse toestellen, kan je ervan uitgaan dat het ook een lange levensduur zou moeten hebben.

Deze loopband is namelijk gemaakt van stevige materialen. Daardoor is de loopband belastbaar tot maar liefst 150 kilogram, wat in de meeste situaties ruim voldoende zou moeten zijn.

Hoewel je niet over het opbergen van een loopband kunt spreken, heeft VirtuFit wel een oplossing bedacht, zodat je minder ruimte moet vrijhouden voor deze loopband.

Het is namelijk een opvouwbare loopband. Persoonlijk gebruik ik dit nooit, maar je zou het gerust kunnen doen.

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-500i geschikt?

Heb ik je ook al warm kunnen maken voor deze loopband? Dat kan ik geloven, want het is gewoon echt een fantastisch fitnesstoestel.

Benieuwd of hij echt voor je geschikt is? Laat ons even een kijkje nemen..

VirtuFit is een merk dat zich in de eerste plaats focust op thuisgebruik. Daarom is het ook logisch dat deze VirtuFit Elite TR-500i zeker geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een loopband voor thuis.

Of je nu al veel ervaring hebt met fitness of niet – met deze loopband zit je zeker goed!

Kan dit toestel ook in een andere setting worden gebruikt? Vast en zeker, deze VirtuFit Elite TR-500i is een loopband die ook semiprofessioneel kan worden ingezet.

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit toestel in een hogere prijsklasse zit. Deze VirtuFit Elite TR-500i heb je niet voor een paar honderd euro. Dus kijk ook zeker even naar jouw beschikbare budget voor je deze VirtuFit Elite TR-500i wil kopen.

Eventuele alternatieven

Voor een iets kleiner budget kun je ook al bij VirtuFit terecht. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een van deze loopbanden:

Weet wel dat de bovenstaande modellen allemaal veel minder uitgebreid zijn. Dit zijn dus alleen goede alternatieven als je geld wilt besparen.

Mocht het budget geen enkel probleem zijn, zou je ook kunnen kijken naar zijn grotere broer, de TR-900i.

Een loopband in een soortgelijke prijsklasse is de VirtuFit Elite Smart Touch. Ook een prachtig apparaat als je het ons vraagt.

Weet dat iedereen zijn situatie verschillend is. Uiteindelijk ben jij de enige die kunt besluiten of deze VirtuFit Elite TR-500i loopband de beste is voor jou. Denk er dus even goed over na. 

Conclusie

Ben je op zoek naar een geweldige loopband met heel veel mogelijkheden? Dan is deze VirtuFit Elite TR-500i een zeer goede keuze.

Dankzij de vele trainingsprogramma’s en het feit dat je ook een abonnement kunt nemen via Zwift, zal je je nooit meer vervelen tijdens het sporten.

De TR-500i is zeker geen goedkope loopband, maar volgens velen is hij zijn geld meer dan waard. Bekijk zeker nog eens de uitgebreide lijst met specificaties via de website die het toestel verkoopt.

Zo ben je zeker of deze VirtuFit Elite TR-500i de beste keuze is voor jou.

Vergelijk direct de prijzen hieronder en voorkom dat je teveel betaald:Plaats een reactie