VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro – Wat vinden wij ervan?

Ben jij op zoek naar een van de betere roeitrainers van dit moment? Grote kans dat je online ook de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro bent tegengekomen.

Tegenwoordig wordt dit roeitoestel namelijk vaak verkocht. Ben jij benieuwd of de VirtuFit Roeitrainer Semi-Pro voor jou geschikt is? In deze review zochten we dat voor je uit.

In de eerste plaats zal ik je onze mening geven over het toestel. Vervolgens nemen we een kijkje naar de belangrijkste specificaties, zodat je goed weet wat deze roeitrainer allemaal kan.

Tot slot kijken we voor wie hij geschikt is. Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke informatie mist.

Wat vinden wij van de VirtuFit Ergometer Semi-Pro?

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Hoe zit het dan precies met deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro? 

Nou, toen we voor het eerst de kans kregen om deze roeitrainer uit te proberen, waren we meteen heel benieuwd.

Het apparaat heeft veel goede reviews en VirtuFit is een bekend merk. Bovendien geeft de naam ook al aan dat het een roeitrainer is voor semiprofessioneel gebruik.

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht, heeft VirtuFit zichzelf ook met deze Ergometer Semi-Pro weten te bewijzen. Het is een zeer goede roeitrainer, ook als je graag intensief bezig bent met fitness. 

Niet alle roeitrainers geven je een even realistisch gevoel. Daarvoor hadden we best wel wat schrik, maar achteraf gezien was dat geheel onterecht.

Als je sport op deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro, dan lijkt het net alsof je echt op het water aan het roeien bent. Wat leuke muziek daarbij en je ervaring is compleet.

Zoals je straks in de specificaties zult zien, beschikt dit model over heel wat verschillende programma’s. Ook dat vinden wij een heel groot pluspunt.

Daardoor gaat het roeien namelijk niet snel vervelen!


VirtuFit Ergometer Semi-Pro: de belangrijkste specificaties

Laat ons even de belangrijkste specificaties op een rijtje zetten.

Aandacht voor comfort

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro Comfort

Een roeitraining duurt bij de meeste mensen wel even. Anders dan bij andere sporten, zijn er heel veel fitnessers die op dit apparaat voornamelijk aan duurtraining doen.

Als je een tijdje op het zitje zit, dan kan je dat wel beginnen voelen.

Gelukkig heeft VirtuFit bij deze Ergometer Roeitrainer wel veel aandacht besteed aan het comfort. Ze hebben ervoor gekozen om een ergonomisch design te ontwerpen, dat lekker comfortabel aanvoelt en er bovendien ook nog eens mooi uitziet.

Het zitje is gemaakt uit het zogenaamde PU schuim. Dit is een materiaal dat we in het dagelijkse leven onder andere terugvinden in autozetels, of het zitje van je brommer.

Het geeft voldoende steun, en het is daarbij ook nog eens lekker zacht.

Een roeitrainer beschikt natuurlijk niet over pedalen zoals een hometrainer, maar de steunvlakken voor je voeten worden vaak wel zo genoemd.

Deze zijn voorzien van een antislip-laag, zodat je er ook bij een intensieve training niet zomaar afschuift. Bovendien zitten er ook nog veiligheidstrips aan, om je voeten extra goed vast te zetten.

Wil je jouw roeitrainer af en toe graag verplaatsen? Zet je hem bijvoorbeeld in de woonkamer tijdens het sporten en in de bijkeuken als je klaar bent? Ook dan biedt deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro alle comfort.

Doordat de roeitrainer inklapbaar is en ook nog eens voorzien werd van wieltjes, kan je hem veel makkelijker verplaatsen.

Ben je wat ouder, of slecht ter been? Houd er dan wel rekening mee dat het al bij al best nog wel een zwaar apparaat is. Vraag indien nodig zeker hulp.

Uiterst veel sportmogelijkheden

Hartslagband VirtuFit

Het apparaat is voorzien van 34 programma’s. Dat wil zeggen dat je iedere dag van de maand een ander programma kunt proberen. 

De programma’s zijn bovendien zeer divers. Zo zitten er trainingen in die een vallei moeten simuleren, maar evengoed andere realistische routes.

Met een beetje fantasie is het net of je je echt in de natuur waant.

Daarnaast zitten er ook heel wat programma’s op die zich focussen op één bepaald doel. Voorbeelden zijn calorieverbranding, of het sporten binnen de juiste hartslagzone. Bij deze laatste wordt de weerstand bepaald op basis van jouw hartslag van dat moment.

Gaat je hartslag boven een bepaald niveau, dan zal de weerstand automatisch worden verlaagd. Eens je hartslag voldoende is gedaald – of hij dreigt onder een bepaald niveau uit te komen – zal de weerstand weer omhoog gaan.

Wat ook nog een leuke toevoeging is, zijn de unieke persoonlijke gebruikersprogramma’s. Die kan je lekker naar je eigen wensen instellen.

Altijd te gebruiken zonder anderen te storen

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro Training

Denk je ook dat een roeitrainer heel veel lawaai maakt? Dan heb je deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro vast en zeker nog nooit in actie gezien.

Dankzij een speciaal weerstandssysteem dat werkt op basis van magneten, maakt dit toestel veel minder lawaai dan je gewend bent van standaard roeitrainers.

Bovendien heeft VirtuFit er ook veel tijd in gestoken om ervoor te zorgen dat de beweging op de rails zo min mogelijk geluid produceert. Ditzelfde zien we bij andere roeimachines van VirtuFit, zoals de Row 450 en Elite Air Magnetic.

Je kunt dus zelf lekker naar muziek luisteren tijdens het sporten, of zelfs gewoon (mee) naar televisie kijken. Op die manier ben je lekker actief, terwijl je toch niets meer mist van je favoriete programma.

Bovendien kan wat afleiding er ook voor zorgen dat je het veel langer kunt volhouden. Een win-win-win situatie dus.

Voor wie is deVirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro geschikt?

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro ingeklapt

Zoals de naam al doet uitschijnen, is deze roeitrainer eigenlijk ontwikkeld voor semiprofessioneel gebruik. Wat je daar precies onder moet verstaan, is voor ons ook niet helemaal duidelijk.

Volgens ons is het belangrijkste doelpubliek van deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer nog steeds thuissporters.

Hoewel het een heel kwalitatief apparaat lijkt, is het niet geschikt om dagelijks gedurende vele uren en door heel veel mensen te worden gebruikt.

In een sportschool zouden we het dus zeker niet neerzetten, maar we denken ook niet dat VirtuFit het daarvoor ontwikkeld heeft.

Laat het wel duidelijk zijn dat dit een zeer uitgebreide roeitrainer is, met heel veel mogelijkheden. Daarom is het zeker ook geschikt voor enthousiaste thuissporters, die graag meerdere malen per week trainen.

Conclusie: wel of niet aanschaffen?

Met deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro haal je een heel kwalitatief toestel in huis, dat bovendien voorzien is van heel wat programma’s.

De roeitrainer heeft volgens ons een heel goede prijs-kwaliteitverhouding en zal daardoor voor veel mensen een geschikte keuze zijn.

Ben je benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje op de aankooppagina, om alle specificaties in detail door te nemen.

Vervolgens kan je zelf beslissen of deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro voor jou geschikt is. Nog veel succes met je zoektocht!Plaats een reactie