VirtuFit Row 450: onze mening over deze roeitrainer

In deze review gaan we het hebben over de VirtuFit Row 450 roeitrainer. Wil je weten of deze roeimachine voor jou geschikt is? Neem dan dit artikel goed door!

Mijn mening over de VirtuFit Row 450

De VirtuFit Row 450 is een roeitrainer die erg bekend is. Veel mensen hebben hem thuis staan, in hun eigen fitnessruimte, of zelfs gewoon in de woonkamer.

Normaal gezien ben ik een beetje sceptisch over het feit dat je een roeitrainer in een leefruimte plaatst, maar met deze VirtuFit Row 450 kan dat zeker. Het toestel maakt namelijk zeer weinig lawaai tijdens het sporten.

Bovendien ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van deze VirtuFit Row 450 roeitrainer. Ik denk persoonlijk niet dat de meesten een duurder model nodig hebben.

De VirtuFit Row 450 heeft zowat alles dat ik kan wensen. Ikzelf ben dus heel tevreden.


Positieve eigenschappen van de VirtuFit Row 450

Waarom ik zo enthousiast ben over deze roeitrainer? Nou, dat kom je hieronder te weten.

Ik zal zijn positieve punten een voor een verder toelichten. Bovendien zal ik ook nog wat specificaties vermelden die je zeker zullen bevallen.

Uiterlijke kenmerken

Een eerste pluspunt van deze VirtuFit Row 450 roeitrainer, is toch wel zijn design. Voor mensen bij wie de roeitrainer in de woonkamer of in de keuken komt te staan, zal dit alleszins van belang zijn.

Je ziet dat VirtuFit veel tijd en geld heeft geïnvesteerd om het design van dit toestel op punt te zetten. De roeitrainer ziet er strak uit, zeker met zijn kenmerkende felgekleurde, maar toch subtiele lijnen aan de achterzijde.

VirtuFit heeft er bovendien ook rekening mee gehouden dat niet iedereen evenveel ruimte heeft thuis. Daarom hebben ze een slim systeem opgezet, zodat je de roeitrainer makkelijk kunt inklappen. Op die manier is hij makkelijker te verzetten en is hij bovendien ook vrij compact.

Wat je daarnaast ook nog ziet, is dat de roeitrainer gemaakt is van degelijke materialen. Ik ga niet zeggen dat dit de sterkste materialen in hun soort zijn, maar voor thuisgebruik is dat meer dan voldoende.

Volgens de website van VirtuFit zelf, is het toestel belastbaar tot maar liefst 130 kilogram, dus dat geeft toch wel aan dat de materialen van hoge kwaliteit zijn.

Dit zelfde geldt overigens ook voor andere roeitrainers van VirtuFit, zoals bijvoorbeeld de Ergometer Semi-Pro en de VirtuFit Ultimate Pro 2.

Sportgemak

Ik had het daarnet al even aangehaald, maar deze roeitrainer is speciaal ontwikkeld om veel stiller te zijn dan andere roeitoestellen binnen zijn categorie.

De meeste mensen wonen namelijk niet alleen en het zou niet fijn zijn dat je altijd iemand anders moet storen met jouw work-out.

Daarom heeft VirtuFit het zogenaamde Silent Magnetic weerstandssysteem bedacht. Een hele boterham zou je denken, maar eigenlijk is het heel eenvoudig.

In plaats van de conventionele weerstandssystemen te gebruiken, heeft VirtuFit gekozen voor een magnetische weerstand. Doordat er geen rechtstreekse wrijving optreedt, is dit veel stiller dan andere systemen.

Bovendien kan je ook makkelijk en zo goed als geruisloos schakelen tussen de verschillende weerstanden. Dat is maar goed ook, want deze VirtuFit Row 450 roeitrainer beschikt over maar liefst 10 weerstandsniveaus.

Wat ook vaak veel lawaai maakt bij het sporten op een roeitrainer, is de beweging van het zitje, ten opzichte van de rails. VirtuFit heeft ook deze geluidsoverlast aangepakt, door gebruik te maken van PU wielen op de zitting.

VirtuFit Row 450

Wat het algemene gebruiksgemak betreft, moet ik zeggen dat ik best wel onder de indruk ben. Het feit dat ik al verschillende sporttoestellen heb gebruikt, laat me ook toe om deze onderling te vergelijken.

Ik ben ervan overtuigd dat deze VirtuFit Row 450 een van de beste roeitrainers is wanneer het aankomt op gebruiksgemak.

Ook het display is makkelijk te begrijpen en je vindt er voldoende informatie op terug.

Montage

Zelf heb ik het toestel niet gemonteerd, maar ik heb door veel online onderzoek wel een beeld gekregen over de eenvoud van het proces.

In verschillende reviews laten mensen weten dat de montage heel vlot is gegaan en dat er zich weinig tot geen problemen voordoen.

Het is hoogst uitzonderlijk dat er bijvoorbeeld een keer een schroefje mist, maar in de meeste gevallen werd ook dat binnen een zeer korte tijd verholpen. Bovendien is dat iets wat je bij alle fitnessapparaten kunt hebben.

Ook heb ik het montageschema van deze VirtuFit Row 450 onder de loep genomen. Ik denk dat alle instructies duidelijk zijn vermeld en dat de verschillende stappen ook makkelijk te volgen zijn.

Je hoeft heus niet lang naar school geweest te zijn om deze montage tot een goed einde te kunnen brengen.


Heeft de Row 450 dan ook nadelen?

Het is maar te zien wat je een nadeel noemt natuurlijk. Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat deze VirtuFit roeitrainer niet beschikt over specifieke trainingsprogramma’s.

Ik denk echter dat dit komt omdat ik al wat langer sport op dit soort apparaten.

Ik denk dat mensen die er pas mee beginnen, minder nood hebben aan dit soort van toepassingen. Bovendien moet je alles in rekening nemen.

Vraag jezelf af of je voor deze prijs ook nog eens programma’s kunt verwachten. We zullen straks nog even terugkomen op de prijs.

Voor wie is de VirtuFit Row 450 roeitrainer geschikt?

VirtuFit Row 450

Voor wie is de Row 450 nou het meest geschikt? En voor wie juist helemaal niet?

Op zich een eenvoudige vraag, maar er bestaat helaas geen eenduidig antwoord op. Alles hangt namelijk af van jouw ervaring, je budget en je voorkeuren.

Persoonlijk denk ik dat deze roeitrainer enorm geschikt is voor zowel beginners, als mensen met een gemiddelde ervaring.

De Row 450 roeitrainer biedt veel weerstandsniveaus, wat wil zeggen dat je jouw trainingen makkelijk zelf kunt bepalen.

Aan de andere kant ben ik er ook van overtuigd dat mensen die al heel veel ervaring hebben met een roeitrainer, beter kiezen voor een ander model.

Dit is omwille van het feit dat deze VirtuFit Row 450 roeitrainer niet beschikt over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Mocht je deze niet nodig achten, dan kan dit apparaat ook perfect voor jou dienst doen.

Conclusie: is de VirtuFit Row 450 zijn prijs waard?

Als je de prijs van deze VirtuFit Row 450 roeitrainer gaat vergelijken met die van andere roeimachines, dan zal je merken dat dit toestel echt niet zo duur is.

Een lage prijs en een hoge kwaliteit zorgen automatisch voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Bovendien moet het toestel voor een breed publiek toegankelijk zijn, zodat het hoogstwaarschijnlijk ook binnen jouw budget valt.

Hieronder kun je de laagste prijzen van dit moment bekijken:
Plaats een reactie