Wandelband kopen: de 5 beste walking pads van 2024

Ben je op zoek naar een wandel loopband of een wandelband? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn namelijk heel wat walking pads op de markt en het is niet eenvoudig ze allemaal te vergelijken. Gelukkig heb ik ze reeds voor jou vergeleken.

In dit artikel lees je wat volgens mij de beste loopband voor wandelen is. Laten we dus maar snel beginnen.

De 5 beste wandelbanden

Nu je weet wat een wandelband precies is, zal ik je mijn top 5 voorstellen. Dit zijn toestellen waarvan ik overtuigd ben dat ze voor mij het beste zouden passen.

Weet echter dat ieders voorkeuren anders zijn. Kijk daarom altijd goed naar wat je zelf belangrijk acht. Om je ook daarbij te helpen, zal ik nadien nog een overzicht geven van waar je specifiek op moet letten.

Dit zijn de top 5 wandelbanden:

  1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
  2. Tunturi Cardio Fit T10 Wandelband
  3. VirtuFit walkingpad 100
  4. Flow Fitness DTM 200i
  5. Senz Sports M500

1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Wandelband VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Je hebt waarschijnlijk ooit wel al eens gehoord van VirtuFit. Het merk is goed gepositioneerd en heeft al meerdere fitnesstoestellen op de markt gebracht.

Ook hier op onze website hebben we al meerdere producten uit hun assortiment besproken. Een goed merk alleen mag dan nog niet alles zijn, het is toch alvast een goed begin.

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is eigenlijk een gewone loopband, die perfect dienst kan doen als wandelband. Dat komt omdat de loopband een snelheid kan aanhouden die voldoende laag is.

De maximale snelheid van dit toestel is zelfs maar 12 kilometer per uur.  Mocht je dus toch graag eens even lopen, dan kan je dat ook doen. De minimale snelheid bedraagt 0,8 kilometer per uur.

Ik ben zo’n grote fan van dit toestel omdat de kwaliteit heel erg goed zit. Het is gemaakt van stevige materialen. Daardoor mag deze wandel loopband gebruikt worden door personen met een gewicht tot 120 kilogram.

Een andere grote troef van dit toestel is zijn compactheid. De naam zegt het zelf al: foldable. Je kunt deze loopband om te wandelen makkelijk opvouwen.

Op die manier neemt hij nooit veel plaats in in je woning of onder je bureau. Wat ik zelf ook erg fijn vind, zijn de leuningen die er toch aan zitten. Meestal heb je die niet bij een wandelband, maar hier dus wel.

Bovendien komt deze loopband ook al grotendeels voorgemonteerd, dus heel veel werk heb je daar niet meer aan. In minder dan een kwartier kan je hem volledig gebruiksklaar zetten.

Via het LCD scherm en de bijhorende knoppen, kan je het toestel eenvoudig bedienen. De VirtuFit Totally Foldable TR-50i wijst zichzelf uit, maar ook de handleiding is duidelijk en gestructureerd.

 Omwille van al deze redenen, is deze VirtuFit Totally Foldable TR-50i mijn favoriete wandel loopband.
2. Tunturi Cardio Fit T10 Wandelband

Wandelband Tunturi Cardio Fit T10 Loopband

Naast VirtuFit, staat ook Tunturi erg gekend om zijn kwalitatieve toestellen.

Het merk probeert steeds toestellen te ontwerpen met een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Het is daarom ook niet onlogisch dat deze Tunturi Cardio Fit T10 opduikt in mijn top 5.

De Tunturi Cardio Fit T10 ziet er misschien iets minder professioneel uit dan de VirtuFit TR-50i, maar schijn bedriegt. Heel wat specificaties zijn bij beide loopbanden gelijk, wat de keuze iets moeilijker maakt.

Deze loopband haalt eveneens een maximale snelheid van 12 kilometer per uur. De minimale snelheid ligt hier op 1 kilometer per uur.

Net als de andere wandelloopband, kan je ook dit toestel inklappen. Op die manier neemt het ook weer niet al te veel ruimte in beslag.

Bovendien kan je deze wandel loopband van Tunturi ook makkelijk verplaatsen door middel van de transportwielen.

Wat het gebruik betreft, ben ik ook over dit toestel erg positief. Het is een heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk apparaat.

Het enige minpuntje is dat er hier geen handgrepen zijn. Je hebt wel de bar vooraan, maar die zit net iets te ver om ze comfortabel vast te houden.

Dat kan natuurlijk ook enkel voor mij persoonlijk zijn. Dan hoef je jouw keuze daarom niet speciaal te laten beïnvloeden.

Waarom ik Tunturi Cardio Fit T10 wandel loopband op de tweede plaats heb gezet?

Omdat ik hem voor zijn prijs minder aantrekkelijk vind dan de VirtuFit wandelband. Eigenlijk was dat de enige reden. Het heeft niet specifiek met de kwaliteit van het toestel te maken.
3. VirtuFit Walkingpad 100

virtufit walkingpad 100

De VirtuFit Walkingpad 100 is een fantastische wandelband voor fanatieke wandelaars. Met deze wandelband kun je namelijk op ieder moment gaan wandelen, gewoon vanuit de woonkamer.

Allereerst kun je gebruik maken van 12 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor is geen enkele wandeling op deze walking pad hetzelfde.

Verder behaal je op deze wandelband snelheden tot 8 km/u. Als je van intensief wandelen houdt, is deze walking pad dus zeker iets voor jou.

Tenslotte is de wandelband eenvoudig op te bergen. De walking pad is namelijk erg compact en eenvoudig rechtop op te bergen. Hierdoor past deze wandelband gemakkelijk in iedere ruimte.
4. Flow Fitness Runner DTM 200i Loopband

flow fitness dtm 200i

Deze Runner DTM 200i walking pad van Flow Fitness is een favoriet onder thuissporters. Met deze wandelband kun je thuis of op kantoor tijdens het werken actief blijven.

Allereerst kun je met deze wandelband van Flow Fitness snelheden bereiken tot 12 km/u. Hierdoor kun je ook uitdagende wandelingen uitvoeren op deze wandelband voor binnen.

Verder is het loopvlak erg ruim, namelijk 212cm bij 48cm. Hierdoor kun je comfortabel lange afstanden lopen zonder dat je van de wandelband af valt. Daarnaast kun je je stevig vasthouden aan de opklapbare steun.

Tenslotte is deze wandelband eenvoudig te verplaatsen dankzij de handige transportwielen.
5. Senz Sports M500

mini loopband Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is een ideale wandelband voor mensen met weinig ruimte. Deze walking pad is namelijk erg compact en eenvoudig in kleine ruimtes op te bergen.

Allereerst kun je tijdens het lopen een aantal handige statistieken bijhouden. Zo kun je de loopafstand, het calorieverbruik en het aantal gezette stappen eenvoudig bijhouden.

Verder kun je op deze wandelband een snelheid behalen van maximaal 6km/u. Hierdoor kun je deze wandelband goed gebruiken voor rustige wandelingen.

Tenslotte is de Senz Sports M500 makkelijk te verplaatsen dankzij de transportwieltjes. Ook is de wandelband erg licht, wat het verplaatsen nog makkelijker maakt.
Waarom een walking pad?

Walking pad loopband training

Een walking pad, of wandelband, is eigenlijk best te vergelijken met een gewone loopband. Deze fitnesstoestellen zijn een beetje eenvoudiger dan een gewone loopband.

Dit komt natuurlijk doordat de motor niet zo krachtig hoeft te zijn. In sommige gevallen gebruiken mensen zelfs een gewone loopband als walking pad.

Wandelen op de loopband is goed om je conditie te trainen. Volgens de gezondheidsautoriteiten, zou iedereen minimaal een half uur per dag moeten bewegen.

Dit lijkt misschien niet zo heel veel, maar veel mensen komen daar niet aan. Zeker wanneer je een kantoor baan hebt, is dit moeilijk.

Een loopband onder een bureau zou daarvoor een oplossing kunnen bieden. Sommige bedrijven zijn zelfs actief op zoek naar de beste bureau loopband voor op kantoor.

Andere mensen gebruiken de wandelband specifiek om gewicht te verliezen. Wandelen op loopband voor afvallen is de laatste tijd ook populairder geworden.

Het is een niet al te intensieve en toch leuke manier om wat af te vallen.

Vaak wordt er gedacht dat wandelen niet voldoende is om kilo’s kwijt te raken. Het tegendeel is waar. Je verliest dan misschien wel minder gewicht dan bij hardlopen, maar wie goed doorstapt, zal ook afvallen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een wandelband?

Voor je een wandelband aanschaft, is het misschien wel goed om te weten waarop je moet letten. Hoe kan je bepalen welke walking pad er precies bij je past?

Denk na over jouw eisen

Wandelband bureau

Het eerste wat je moet doen, is even nadenken waarom je precies op zoek bent naar een wandelband. Doe je dit voornamelijk om wat extra te bewegen? Of wil je echt wandelen op de loopband om af te vallen?

Zoals ik daarnet in mijn toplijstje al heb uitgelegd, zal je voor beide situaties beter af zijn met een bepaald type.

De walking pad voor onder je bureau is niet zozeer geschikt om gewicht te verliezen. Deze koop je enkel en alleen om ook tijdens het werken wat vaker te bewegen.

Natuurlijk kun je hem ook gebruiken als je niet aan je bureau zit. Maar naar mijn persoonlijke mening is het toestel daarvoor wat te eenvoudig.

Als afvallen jouw hoogste prioriteit is, dan kies je volgens mij beter voor een wandel loopband.

Het grote voordeel is dat sommige van die toestellen zelfs beschikken over speciale trainingsprogramma’s. Bovendien zijn ze ook iets groter, zodat je wat meer ruimte hebt op het wandeloppervlak.

Enkel en alleen wandelen?

Sommige mensen zijn specifiek op zoek naar een wandelband. Anderen willen wel graag een loopband waar ze op kunnen wandelen, maar zijn misschien ook wel dol op lopen.

Of misschien wil jij wel gewoon wandelen, maar is er iemand in je gezin die liever loopt.

Het zou zonde zijn om in dat geval twee toestellen te moeten aanschaffen. Daarom kan je bij het kopen van een wandelband best rekening houden met zijn maximale snelheid.

Hoe snel een wandelband kan, hangt vooral af van de kracht van de motor. Heb je hier niet zoveel ervaring mee? Geen probleem! Als je kijkt naar de maximale snelheid van het toestel, dan weet je meestal genoeg.

Ikzelf wandel tussen de 5 en 6 kilometer per uur. Maar als je wil lopen, dan heb je al snel een maximale snelheid van 8 tot 10 kilometer per uur nodig.

Laat jouw keuze voor een bepaalde walking pad dus ook hier van af hangen.

Relevante artikelen:

Inklapbare loopbanden

Loopbanden met helling

Extra mogelijkheden

Op een wandelband moet je uiteraard kunnen wandelen. Hoewel dat de basis is, bestaan er echter ook wandelbanden die nog veel meer mogelijkheden bieden.

Zoals ik daarnet al even heb aangehaald, beschikken sommige wandelband over specifieke trainingsprogramma’s.

Let er wel op dat sommige van deze trainingsprogramma’s vooral bedoeld zijn om te lopen. Om dit uit te sluiten, moet je de uitgebreide specificaties even doornemen.

Wandelbanden uit de duurdere categorie, beschikken zelfs over gebruikersprogramma’s. Daarbij kan je via een app jouw eigen programma’s creëren.

Aangezien veel mensen dit de investering niet waard vinden, heb ik zo geen wandelbanden geselecteerd. Weet gewoon dat het bestaat.

Tot slot zijn er ook nog wandelbanden op de markt die je kunt verbinden met een app.

Op die manier kan je gebruik maken van nog extra trainingsmogelijkheden. Ook dit is voornamelijk het geval bij de duurdere toestellen.

De VirtuFit wandelband die ik hierboven besproken heb beschikt wel over enkele extra functionaliteiten. Ik kan ze hier echter niet allemaal bespreken.

Dus wil je weten wat ze exact inhouden? Kijk dan zeker even op de aankooppagina van het toestel.

Voor wie is een wandel loopband geschikt?

Loopband walking pad

Nu je weet wat een wandelband precies is en waar je op moet letten, is je nieuwsgierigheid misschien wel gewekt. Ben je benieuwd of een wandel loopband of walking pad ook voor jou geschikt is?

Op zich is een wandelband voor iedereen die oud en verstandig genoeg is om een fitnesstoestel te gebruiken geschikt. In feite kan iedereen wandelen en een beetje extra beweging voelt altijd goed.

Toch zijn er twee specifieke categorieën van mensen waarvoor ik denk dat een wandelband het beste fitnesstoestel is.

Ten eerste voor tieners. Heel wat tieners gaan overdag naar school en zitten na school al snel in de zetel. Een hele dag neerzitten dus.

Bovendien willen veel van deze tieners hun tijd om televisie te kijken niet opgeven om te kunnen sporten. Met een wandelband is dat niet langer nodig, want je zou de twee gewoon kunnen combineren.

De andere groep, zijn ouderen. Ook voor hen is het vaak lastig om buiten te komen. Als je niet zo goed meer te been bent, dan kan het gevaarlijk zijn om langs de straten te wandelen.

Een walking pad zou daarvoor hulp kunnen bieden. Op die manier hoef je niet meer naar buiten en kan je toch lekker en rustig bewegen.

Conclusie

Wandelband loopband

Er zijn heel wat wandelbanden op de markt. Wil jij graag afvallen? Wil je graag wat proberen te bewegen voor de televisie? Of is het voor jou als oudere niet altijd even eenvoudig om naar buiten te gaan?

Kies dan zeker voor een wandel loopband of zelfs voor een walking pad onder je bureau.

Wat de prijs betreft, vallen deze toestellen veel beter mee dan andere fitnessapparaten, dus daarvoor moet je het niet laten.

Heel veel succes met je zoektocht naar de beste wandelband. Ik hoop dat mijn top 5 je daarbij kan helpen.Plaats een reactie